Mnogi izbjegavaju raditi okruglice od piletine zbog manjka prirodnih masnoća u ovoj vrsti mesa, a zbog čega obično rezultiraju presušenom teksturom i nedovoljno sočnim okusom. 
Pomiješate li pileće meso s naribanom tikvicom i malo sira te ih kratko ispečete u pećnici, dobit ćete ukusne i sočne okruglice. 
Za najbolji dojam poslužite ih uz kuhanu tjesteninu s laganim umakom na bazi limuna. 
Sastojci za okruglice:
450 g mljevene piletine 
180 g panko krušnih mrvica
45 g naribanog parmezana
1 tikvica 
sol i papar po želji 
biljno ulje za pečenje 
Priprema:
1. Naribajte tikvice, posolite ih i pustite da odstoje 15-ak minuta da ispuste višak vode.
2.	Istisnite višak vode iz naribanih tikvica pa ih stavite u veću zdjelu. 
3.	U zdjelu stavite i mljevenu piletinu, naribani parmezan i krušne mrvice. Sve dobro posolite i popaprite te rukama izmiješajte dok ne dobijete jednoličnu smjesu. 
4.	Nauljite ruke pa dobivenu smjesu podijelite na manje porcije – okruglice oblikujte od otprilike jedne žlice smjese. Od dobivene smjese napravit ćete oko dvadesetak kuglica. 
5.	Oblikovane kuglice položite na nauljeni lim za pečenje i stavite u prethodnu zagrijanu pećnicu na 220 Celzijevih stupnjeva oko 10 minuta. 
6.	Okrenite kuglice na limu za pečenje pa ih vratite u pećnicu na još pet do maksimalno deset minuta da se zapeku i s druge strane. 
7.	Poslužite s tjesteninom i umakom po želji. Dobar tek! 

 
               
               
               
                 
                 
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                            
