Okruglice sa sirom iz pećnice ručak su koji ne traži previše vremena u kuhinji. Poslužite ih s tjesteninom, rezancima od tikvica ili pireom od krumpira, a višak je odličan drugi dan u sendvičima.

U trendu Indijanska banana u Donjoj Bistri na plantaži Ivana Šuloga - 5 Ljekovito blago U lišću ovoga voća nalazi se tvar koja ubija stanice raka, raste i u Hrvatskoj, a kilogram plodova košta oko 10 eura Sir se ne bi trebao čuvati u proziirnoj plastičnoj foliji - 1 Nemojte ovo raditi Najveća greška koju radimo kad kupimo sir u trgovini i donesemo ga kući Hrskava i sočna piletina Provjeren recept Probajte, bit će vam drago: Za uvijek sočnu piletinu treba vam samo jedan sastojak

Sastojci za okruglice sa sirom:

1 manja glavica luka
3 češnja češnjaka
½ svežnja peršina
60 g naribanog parmezana
700 g mljevene junetine
1/2 šalice krušnih mrvica
1 veliko jaje
2 žličice suhih mediteranskih začina
1 žličica soli
1/2 žličice papra
220 g mozzarelle
700 ml umaka od rajčice

Priprema:

1. Zagrijte pećnicu na 180 Celzijevih stupnjeva. Nauljite posudu za pečenje. Naribajte luk u posudu pa dodajte usitnjeni češnjak, peršin i parmezan. U posudu dodajte mljeveno meso, krušne mrvice, jaje, mediteranske začine, sol i papar. Lagano miješajte smjesu rukama dok se ne sjedine svi sastojci.

2. Naribajte mozzarellu pa polovicu količine s polovicom količine umaka od rajčice stavite na dno pripremljene posude za pečenje i žlicom rasporedite u ravnomjerni sloj.

3. Uzimajte po dvije žlice smjese pa namočenim rukama oblikujte okruglice da se ne lijepe i rasporedite u posudu s umakom. Ravnomjerno prelijte preostali umak i rasporedite preostalu mozzarellu po okruglicama.

4. Pecite dok sir lagano ne porumeni, a mesne okruglice se skuhaju, 35 do 40 minuta. Ukrasite peršinom i poslužite.