No umjesto kuhanja jaja i pečenja na oko ili kajganu, od njih napravite palačinke u koje možete staviti sastojke po želji – od šunke i sira, do komadića avokada, kuhanog graha ili nekog sličnog izvora proteina biljnog porijekla.

Sastojci:

1 jaje
malo ulja ili maslaca za pečenje

Priprema:

1. Zagrijte tavu s neprianjajućim dnom s malo ulja ili maslaca.

Proteinske palačinke biljnog porijekla Hrana i piće Recept za slatke palačinke pune proteina u koje ne ide niti jedno jaje

2. Istucite jaje u zdjeli i prelijte ga u tavu u obliku palačinke. U palačinku možete staviti začine po želji poput soli, papra, bosiljka ili vlasca i slično, ili je pustiti bez ičega te joj podariti okus nadjevima.

3. Pustite da se jaje peče oko 30 sekundi.

4. Podvucite špatulu pod palačinku i pažljivo je okrenite na drugu stranu.

5. Pecite s druge strane još 30 sekundi. Jedno jaje iskoristite za pripremu jedne palačinke.

6. Napunite palačinku sastojcima po želji i zarolajte je. Dobar tek!