No umjesto kuhanja jaja, pečenja na oko ili kajgane, od njih napravite palačinke u koje možete staviti sastojke po želji – od šunke i sira, do komadića avokada, kuhanog graha ili nekog sličnog izvora proteina biljnog porijekla.
Sastojci:
1 jaje
malo ulja ili maslaca za pečenje
Priprema:
1. Zagrijte tavu s neprianjajućim dnom s malo ulja ili maslaca.
2. Istucite jaje u zdjeli i prelijte ga u tavu u obliku palačinke. U palačinku možete staviti začine po želji poput soli, papra, bosiljka ili vlasca i slično, ili je pustiti bez ičega te joj podariti okus nadjevima.
3. Pustite da se jaje peče oko 30 sekundi.
4. Podvucite špatulu pod palačinku i pažljivo je okrenite na drugu stranu.
5. Pecite s druge strane još 30 sekundi. Jedno jaje iskoristite za pripremu jedne palačinke.
6. Napunite palačinku sastojcima po želji i zarolajte je. Dobar tek!