Piletina je iznimno fleksibilna namirnica koja se može pripremiti na različite načine – ne samo da pruža mogućnosti za nekolicinu zanimljivih vrsta termičke obrade, već i za sljubljivanje sa začinima iz različitih dijelova svijeta.

Donosimo vam recept za sočne zabatke u finom umaku koji kombinira azijske okuse – miso pastu sa snažnim umami okusom, rižin ocat i češnjak.

Piletina je savršeno pečena, a meso je mekano i sočno. Poslužite je s kuhanom rižom i azijskim zelenim povrćem pripremljenim na pari poput bok choya.

Sastojci za pileće zabatke:

  • 8 otkoštenih pilećih zabataka
  • 8-10 ljutika
  • 3 češnja češnjaka
  • 2 žlice bijele miso paste
  • 1 žlica umaka od soje
  • 1 žlica smeđeg šećera
  • 1 žlica rižinog octa
  • 1 čajna žličica čilija u prahu
  • papar po želji

Priprema pilećih zabataka:

  1. Zagrijte pećnicu na 200 Celzijevih stupnjeva.
  2. Pomiješajte miso pastu, umak od soje, smeđi šećer, rižin ocat i sitno nasjeckani češnjak. Utrljajte dobivenu smjesu u piletinu. Možete ostaviti da se piletina tako marinira barem 10 minuta ili nekoliko sati.
  3. Pripremljenu piletinu stavite na lim za pečenje s kožom okrenutom prema gore i posipajte s čili prahom i paprom po želji. Između pilećih zabataka postavite očišćenu ljutiku narezanu na veće komade.
  4. Sve zajedno stavite u pećnicu i pecite oko 40 minuta u prethodno zagrijanoj pećnici, odnosno dok piletina na dobije zlatno-smeđu boju i dok nije termički obrađena do kraja.
  5. Poslužite s kuhanom rižom. Dobar tek!

3 greške koje trebamo izbjegavati kada pečemo piletinu na roštilju Piletina s roštilja Piletina s roštilja - 4 Piletina s roštilja - 5 +4 Piletina s roštilja - 2

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju