U jesenskim danima žudimo za sočnim obrocima koje griju organizam i pružaju utjehu. Poput pečenog mesa iz pećnice u finom umaku koji se ne treba dugo pripremati. Ovo je jedan od takvih recepata.

Poboljšajte okus pilećih zabataka iz pećnice s nešto svježih listova kadulje, ali i ukusnom glazurom na bazi balzamtičnog octa, meda i aromatičnih začina.

Sastojci:

4 pileća zabatka s kostima i kožom
125 ml balzamičnog octa
8 listova svježe kadulje
3 žlice maslinova ulja
1 luk
1 žlica meda
1 žlica senfa Dijon
1 češanj češnjaka
sol i papar po želji

Sticky krilca iz pećnice Hrana i piće Jednostavan recept za potpuno uživanje: Sticky krilca iz pećnice

Priprema:

1. Papirnatim ručnikom uklonite višak vlažnosti s pilećih zabataka. Posolite ih i popaprite po želji.

2. Ispod kože svakog zabatka pažljivo utaknite po dva lista svježe kadulje.

3. Piletinu stavite u vatrostalnu posudu zajedno s uljem i lukom narezanim na veće komade.

4. Stavite u prethodno zagrijanu pećnicu na 220 Celzijevih stupnjeva.

5. Pecite piletinu oko 20 minuta dok se piletina ne ispeče gotovo do kraja.

6. Za to vrijeme na štednjaku pripremite glazuru. U manjem lončiću zagrijte balzamični ocat, med i oguljeni češnjak u komadu. Kuhajte sve zajedno oko pet do osam minuta dok se tekućina ne zgusne.

7. Dobivenu glazuru uklonite sa štednjaka pa u nju umiješajte senf.

Slika nije dostupna Hrana i piće "Marokanska peka": Recept za specijalitet s piletinom koji osvaja začinima i mekim mesom

8. Glazuru bogato premažite preko pečene piletine i sve zajedno vratite u pećnicu na još otprilike pet minuta da se zapeče i postane hrskava.

9. Obavezno provjerite kuhinjskim termometrom je li piletina ispečena do kraja – u unutrašnjosti bi trebala dosezati 73 Celzijeva stupnja kad je gotova i spremna za jelo.

10. Poslužite piletinom s prilogom po želji. Dobar tek!

Savjet plus:

Ako želite jelu podariti dodatnu dubinu okusa u lim za pečenje zajedno s mesom stavite i polovice svježih smokava koje se nakon pečenja sjajno sljubljuju s piletinom i balzamičnom glazurom.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju