Ovaj recept podijelila je s nama Matejka Buča, autorica kuharice Svaki dan nešto novo, koja je nedavno izašla iz tiska.

Među tvrdim koricama kuharice Svaki dan nešto novo se na 320 stranica nalazi 120 recepata. Oni su podijeljeni u devet cjelina, a obuhvaćaju ideje za doručak, recepte za juhe i variva te brze i jednostavne obroke - ali nekoliko svečanijih za koje je potrebno nešto više truda.

Kuharicu možete naručiti na ovom linku.

"Ovaj recept već je dugo jedan od vaših favorita s bloga, a omiljen je i mome bratu na čije je nagovaranje završio u kuharici. Pileća krilca pripremam uglavnom na ovaj način i to već godinama, vrlo često za obiteljske ručkove na kojima sudjeluje deset i više ljudi. Puno je to krilaca. :)" - Matejka Buča

Za četiri osobe

Vrijeme pripreme: 60 minuta

Sastojci:

12 pilećih krila
2 žlice maslinova ulja
4 žlice kečapa
2 žlice soja sosa
1 žlica balzamičnog octa
2 žlice meda
sol, papar

Upute:

Krilca operite, osušite i odrežite im treću, tanku košćicu.

Sastojke za marinadu pomiješajte.

Krilca stavite u plastičnu vrećicu ili posudu, prelijte marinadom pa zatvorite i dobro utrljajte marinadu u njih. Ostavite da stoje tako u hladnjaku oko 1 sat.

Prije pečenja pećnicu zagrijte na 200 °C, a u protvan stavite papir za pečenje. Poslažite krilca, strana s kožom neka bude prema gore. Prelijte s ostatkom marinade iz vrećice ili posude pa prekrijte aluminijskom folijom.

Pecite 20 minuta prekriveno pa maknite foliju i pecite još 10 minuta dok se krilca ne zapeku. Zatim ih okrenite i pecite još 10 minuta da se zapeku i s druge strane. Moraju biti tamna i ljepljiva.

Izvadite iz pećnice pa premažite ostatkom umaka iz protvana u kojem ste ih pekli – to će biti gust i ljepljiv umak.

Poslužite vruće uz pečeni mladi krumpir i puno papirnatih ubrusa.

Dobar tek!
 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju