Ovaj recept podijelila je s nama Matejka Buča, autorica kuharice Svaki dan nešto novo, koja je nedavno izašla iz tiska.

U trendu Kućica Noni za robinzonski odmor na Krku, Airbnb - 3 Usred šume 15 minuta hoda do prve plaže: Ova kućica na Krku prava je oaza mira Pašta fažol Sa sastojcima iz špajze Pašta fažol: Recept za legendarno talijansko jelo koje se radi "ni od čega" Vranjic nazivaju Malom Venecijom Podijelilo mišljenja Znate li gdje se nalazi hrvatska "Mala Venecija"? Pitanje koje je izazvalo pobunu u komentarima na našem portalu

Među tvrdim koricama kuharice Svaki dan nešto novo se na 320 stranica nalazi 120 recepata. Oni su podijeljeni u devet cjelina, a obuhvaćaju ideje za doručak, recepte za juhe i variva te brze i jednostavne obroke - ali nekoliko svečanijih za koje je potrebno nešto više truda.

Kuharicu možete naručiti na ovom linku.

"Ovaj recept već je dugo jedan od vaših favorita s bloga, a omiljen je i mome bratu na čije je nagovaranje završio u kuharici. Pileća krilca pripremam uglavnom na ovaj način i to već godinama, vrlo često za obiteljske ručkove na kojima sudjeluje deset i više ljudi. Puno je to krilaca. :)" - Matejka Buča

Za četiri osobe

Vrijeme pripreme: 60 minuta

Sastojci:

12 pilećih krila
2 žlice maslinova ulja
4 žlice kečapa
2 žlice soja sosa
1 žlica balzamičnog octa
2 žlice meda
sol, papar

Upute:

Krilca operite, osušite i odrežite im treću, tanku košćicu.

Sastojke za marinadu pomiješajte.

Krilca stavite u plastičnu vrećicu ili posudu, prelijte marinadom pa zatvorite i dobro utrljajte marinadu u njih. Ostavite da stoje tako u hladnjaku oko 1 sat.

Prije pečenja pećnicu zagrijte na 200 °C, a u protvan stavite papir za pečenje. Poslažite krilca, strana s kožom neka bude prema gore. Prelijte s ostatkom marinade iz vrećice ili posude pa prekrijte aluminijskom folijom.

Pecite 20 minuta prekriveno pa maknite foliju i pecite još 10 minuta dok se krilca ne zapeku. Zatim ih okrenite i pecite još 10 minuta da se zapeku i s druge strane. Moraju biti tamna i ljepljiva.

Izvadite iz pećnice pa premažite ostatkom umaka iz protvana u kojem ste ih pekli – to će biti gust i ljepljiv umak.

Poslužite vruće uz pečeni mladi krumpir i puno papirnatih ubrusa.

Dobar tek!