Ovaj recept podijelila je s nama Matejka Buča, autorica kuharice Svaki dan nešto novo, koja je nedavno izašla iz tiska.

U trendu Tikvice ne morate pržiti u dubokom ulju da bi bile ukusne Korak po korak Kako ispeći fine tikvice na tavi bez puno ulja, a da ne ispadnu gnjecave? Molat - 14 Nije za svakoga Hrvatski medeni otok bicikala, mačaka i divnih vizura u kojem se uživa sporo, a živi još sporije Kviz općeg znanja - 1 Hrana za mozak Kviz općeg znanja: 15 pitanja koja će pravi kvizaši smazati za doručak

Među tvrdim koricama kuharice Svaki dan nešto novo se na 320 stranica nalazi 120 recepata. Oni su podijeljeni u devet cjelina, a obuhvaćaju ideje za doručak, recepte za juhe i variva te brze i jednostavne obroke - ali nekoliko svečanijih za koje je potrebno nešto više truda.

Kuharicu možete naručiti na ovom linku.

"Ovaj recept već je dugo jedan od vaših favorita s bloga, a omiljen je i mome bratu na čije je nagovaranje završio u kuharici. Pileća krilca pripremam uglavnom na ovaj način i to već godinama, vrlo često za obiteljske ručkove na kojima sudjeluje deset i više ljudi. Puno je to krilaca. :)" - Matejka Buča

Za četiri osobe

Vrijeme pripreme: 60 minuta

Sastojci:

12 pilećih krila
2 žlice maslinova ulja
4 žlice kečapa
2 žlice soja sosa
1 žlica balzamičnog octa
2 žlice meda
sol, papar

Upute:

Krilca operite, osušite i odrežite im treću, tanku košćicu.

Sastojke za marinadu pomiješajte.

Krilca stavite u plastičnu vrećicu ili posudu, prelijte marinadom pa zatvorite i dobro utrljajte marinadu u njih. Ostavite da stoje tako u hladnjaku oko 1 sat.

Prije pečenja pećnicu zagrijte na 200 °C, a u protvan stavite papir za pečenje. Poslažite krilca, strana s kožom neka bude prema gore. Prelijte s ostatkom marinade iz vrećice ili posude pa prekrijte aluminijskom folijom.

Pecite 20 minuta prekriveno pa maknite foliju i pecite još 10 minuta dok se krilca ne zapeku. Zatim ih okrenite i pecite još 10 minuta da se zapeku i s druge strane. Moraju biti tamna i ljepljiva.

Izvadite iz pećnice pa premažite ostatkom umaka iz protvana u kojem ste ih pekli – to će biti gust i ljepljiv umak.

Poslužite vruće uz pečeni mladi krumpir i puno papirnatih ubrusa.

Dobar tek!