Med i senf sjajan su par koji se posebno dobro sljubljuje s mesom poput piletine. Ne samo da pečeno meso možete umočiti u ovaj umak, već ga i peći s njim.
Znate li što se dogodi kad ovoj kombinaciji dodate citrusno voće poput naranče i limuna? Totalna čarolija koja će oplemeniti okuse i pružiti mu dodatnu svježinu.
Dodajte svježe iscijeđeni sok u umak te narežite citrusno voće na kriške i pecite ga zajedno s mesom.
Sastojci za piletinu u medu, senfu i soku citrusnog voća:
- 4 otkoštena pileća prsa
- 120 g meda
- 120 g senfa Dijon
- 2 žlice narančinog soka
- 1 žlica limunova soka
- 1 naranča
- 1 limun
- sol i papar po želji
Priprema pečene piletine u medu, senfu i citrusnom voću:
- Pomiješajte med, senf, sok od naranče i limuna.
- Stavite piletinu u posudu za pečenje, dobro je posolite i popaprite.
- Dobiveni umak premažite preko piletine.
- Oko mesa poslažite kriške limuna i naranče.
- Stavite peći u prethodnu zagrijanu pećnicu na 220 Celzijevih stupnjeva oko pola sata do 40 minuta, odnosno dok se piletina termički ne obradi do kraja.
- Poslužite toplo s prilogom po želji. Dobar tek!
Ručak za 15 minuta: Koji su komadi mesa najbolji na naglo? +0