Med i senf sjajan su par koji se posebno dobro sljubljuje s mesom poput piletine. Ne samo da pečeno meso možete umočiti u ovaj umak, već ga i peći s njim.

Znate li što se dogodi kad ovoj kombinaciji dodate citrusno voće poput naranče i limuna? Totalna čarolija koja će oplemeniti okuse i pružiti mu dodatnu svježinu.

Dodajte svježe iscijeđeni sok u umak te narežite citrusno voće na kriške i pecite ga zajedno s mesom.

Slika nije dostupna Hrana i piće Recept za mariniranu prženu piletinu koju će obožavati ljubitelji začinjene hrane

Sastojci za piletinu u medu, senfu i soku citrusnog voća:

  • 4 otkoštena pileća prsa
  • 120 g meda
  • 120 g senfa Dijon
  • 2 žlice narančinog soka
  • 1 žlica limunova soka
  • 1 naranča
  • 1 limun
  • sol i papar po želji

Slika nije dostupna Hrana i piće Trik za pečenu piletinu koja će biti sočna čak i ako je koju minutu predugo ostavite na tavi

Priprema pečene piletine u medu, senfu i citrusnom voću:

  1. Pomiješajte med, senf, sok od naranče i limuna.
  2. Stavite piletinu u posudu za pečenje, dobro je posolite i popaprite.
  3. Dobiveni umak premažite preko piletine.
  4. Oko mesa poslažite kriške limuna i naranče.
  5. Stavite peći u prethodnu zagrijanu pećnicu na 220 Celzijevih stupnjeva oko pola sata do 40 minuta, odnosno dok se piletina termički ne obradi do kraja.
  6. Poslužite toplo s prilogom po želji. Dobar tek!

Ručak za 15 minuta: Koji su komadi mesa najbolji na naglo? Meso - 2 Meso - 1 +0 Tajne mekanog mesa

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju