Pigs in blanket ili u prijevodu svinjice s pokrivačem je jednostavno jelo koje se u Ujedinjenom Kraljevstvu servira za Božić. Sastoji se od svega dva sastojka – malih kobasica omotanih špekom koji se ispeku u pećnici, a potom posluže kao hrskavi zalogajčići uz pečenu puricu i druga blagdanska jela.

Prvi recept za ovo jednostavno, ali iznimno ukusno jelo pojavilo se u Velikoj Britaniji u šezdesetim godinama prošlog stoljeća, a popularizirala ga je Delia Smith koja ga je 1990. stavila u svoju božićnu kuharicu.

U receptu se najčešće koriste kobasice od svinjetine poput chipolatasa, a zbog koje su i dobile ovo ime.

Danas bez ovih minijaturnih kobasica zamotanih u špeku ne može proći niti jedna božićna gozba. U britanskim trgovinama mogu se kupiti već gotovi zamotuljci koje je potrebno tek ugrijati, ali i niz proizvoda obogaćenih okusima jela pigs in blanket – od majoneze i čipsa do božićnih čokolada.

Pigs in blanket može napraviti i najveći amater u kuhinji.

Sastojci za svinjice s pokrivačem:

  • 16 mini kobasica
  • 8 kriška špeka

Priprema svinjice s pokrivačem:

  1. Zagrijte pećnicu na 190 Celzijevih stupnjeva.
  2. Prepolovite kriške špeka, i svakom polovicom omotajte po jednu mini kobasicu.
  3. Tako pripremljene kobasice položite na lim za pečenje i stavite u pećnici na oko pola sata dok ne dobiju zlatno-smeđu boju i ne postanu hrskavi.
  4. Poslužite tople. Dobar tek!

Korica kao pločica karamela i meso koje pada s kosti: Tajne najbolje prasetine s ražnja na svijetu Lechon - 4 Lechon - 3 Lechon - 2 +4 Lechon - 5

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju