Ne znate što biste jeli? Što kažete na mekane njoke u sočnom umaku na bazi rajčica i kobasica? Kupite li već gotove njoke u trgovini, cijeli ručak može biti gotov za 20-ak minuta.

Najbolje od svega? Jelo se priprema u jednom loncu što smanjuje vrijeme pripreme, ali i pranja i pospremanja nakon ručka.

Sastojci za njoke s kobasicama iz jednog lonca:

  • 500 njoka
  • 450 g kobasica po želji
  • 400 g nasjeckanih rajčica iz konzerve
  • 120 g naribane mozzarelle
  • 120 g svježih listića špinata
  • 80 ml pilećeg temeljca
  • 45 g naribanog parmezana
  • 1 luk
  • 3-4 češnja češnjaka
  • sol i papar po želji
  • ulje za pirjanje

Slika nije dostupna Hrana i piće Ručak za 15 minuta: Recept za finu ljetnu tjesteninu iz jednog lonca

Priprema njoka s kobasicama iz jednog lonca:

  1. U većoj tavi ili loncu zagrijte ulje, pa na njemu prepirjajte sitno nasjeckani luk i češnjak. Pustite da se pirja oko jedne minute.
  2. Dodajte kobasice narezane na kolutiće i pirjajte dok ne dobiju zlatno-smeđu boju s obje strane.
  3. Dodajte nekuhane njoke i podlijte sve zajedno s narezanim rajčicama iz konzerve i s pilećim temeljcem. Poklopite i kuhajte sve zajedno oko pet minuta.
  4. Ugasite vatru na štednjaku. Dodajte špinat i naribani sir, pomiješajte sve zajedno i poklopite lonac da listići povenu, a sir se rastopi. Za to će vam biti potrebno tri do pet minuta.
  5. Poslužite odmah sa salatom po želji. Dobar tek!

7 jela s umakom bolognese: Jedan lonac s kojim ćete guštati cijeli tjedan Punjene paprike Punjeni patlidžani Lazanje +1 Zapečeni grah

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju