Ne znate što biste jeli? Što kažete na mekane njoke u sočnom umaku na bazi rajčica i kobasica? Kupite li već gotove njoke u trgovini, cijeli ručak može biti gotov za 20-ak minuta.
Najbolje od svega? Jelo se priprema u jednom loncu što smanjuje vrijeme pripreme, ali i pranja i pospremanja nakon ručka.
Sastojci za njoke s kobasicama iz jednog lonca:
- 500 njoka
- 450 g kobasica po želji
- 400 g nasjeckanih rajčica iz konzerve
- 120 g naribane mozzarelle
- 120 g svježih listića špinata
- 80 ml pilećeg temeljca
- 45 g naribanog parmezana
- 1 luk
- 3-4 češnja češnjaka
- sol i papar po želji
- ulje za pirjanje
Priprema njoka s kobasicama iz jednog lonca:
- U većoj tavi ili loncu zagrijte ulje, pa na njemu prepirjajte sitno nasjeckani luk i češnjak. Pustite da se pirja oko jedne minute.
- Dodajte kobasice narezane na kolutiće i pirjajte dok ne dobiju zlatno-smeđu boju s obje strane.
- Dodajte nekuhane njoke i podlijte sve zajedno s narezanim rajčicama iz konzerve i s pilećim temeljcem. Poklopite i kuhajte sve zajedno oko pet minuta.
- Ugasite vatru na štednjaku. Dodajte špinat i naribani sir, pomiješajte sve zajedno i poklopite lonac da listići povenu, a sir se rastopi. Za to će vam biti potrebno tri do pet minuta.
- Poslužite odmah sa salatom po želji. Dobar tek!
7 jela s umakom bolognese: Jedan lonac s kojim ćete guštati cijeli tjedan +1