Natrgani komadići pečenog mesa ili šunke pomiješani s majonezom ili drugim sličnim kremastim umakom i dodacima u svijetu se često nazivaju mesnim salatama.

Riječ je zapravo o bogatoj smjesi koju je najbolje jesti kao nadjev za sendvič ili kao dodatak uz klasične salate od zelenog lisnatog povrća.

Mesna salata odličan je izbor ako želite nešto nabrzaka pripremiti za ručak ili večeru. Donosimo vam recept od svega tri sastojka koji se priprema u nekoliko minuta.

Slika nije dostupna Hrana i piće Recept za prefine pileće zabatke iz pećnice sa savršenom glazurom od balzamičnog octa

Imajte na umu da će priprema biti brza samo ako upotrijebite ostatke pečene piletine, odnosno ako ste istu kupili termički obrađenu iz trgovini.

Sastojci:
150 g natrgane pečene piletine piletina
30 g sušenih brusnica
2 žlice majoneze

Priprema:
Natrgajte pečenu piletinu na manje komade pa pomiješajte s majonezom i sušenim brusnicama. Poslužite na kriški kruha ili uz listove zelene salate.

Sticky krilca iz pećnice Hrana i piće Jednostavan recept za potpuno uživanje: Sticky krilca iz pećnice

Savjet plus:
Ovo je osnovni recept koji možete prilagoditi svojim ukusima i željama. Sušene brusnice salatu daju zanimljivu slatko-kiselu notu. Ako ih nemate ili ne volite, možete ih zamijeniti s nekim drugim sušenim voćem.

Također, ovo je odličan recept ako imate povrće koje trebate pod hitno potrošiti. U salatu možete dodati i komadiće nasjeckane mrkve, stapki celera, luka ili ostatke kukuruza šećerca. Poigrajte se kombinacijama okusa i tekstura.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju