PIletina saltimbocca

Sastojci:

1 – 2 pileća fileta po osobi
1 komad pršuta po fileu
1 list kadulje po fileu
Maslinovo ulje
Bijelo vino (1/3 šalice)
Sol, papar
Prema želji mješavina peršina, češnjaka maslinovog ulja za premazivanje.

Priprema:

1. Za početak, omekšajte piletinu. Obje strane filea umiješajte u brašno i stavite komad pršuta po fileu. Pršut najbolje izrežite škarama, kako bi ravnomjerno pokrio file.

2. Stavite veliki list kadulje na pršut i probodite čačkalicom. Zagrijte maslinovo ulje u velikoj tavi za prženje.

3. Kad je ulje jako toplo, postavite piletinu u tavu s listom kadulje okrenutim prema gore. Pržite tako 2 – 3 minute, a potom okrenite (ne okrećite više od jednom).

4. Dodajte bijelo vino i ponovo pržite 2 – 3 minute ili dok pršut ne počne biti hrskav. Lagano popaprite i posolite.

5. Prebacite filee u tanjur i začinite sa još svježe mljevenog papra.
 
Uživajte u ovom čarobnom okusu talijanske kuhinje, dobar tek!

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju