Ovaj jednostavni kolač od ananasa i kokosa miriše na ljeto, ima divnu spužvastu teksturu oplemenjenu komadićima ananasa i toliko je sočan da će vam okusni pupoljci naprosto poludjeti.

U trendu Kampiranje Zlatne godine Kako se nekoć kampiralo? 10 prizora koji bude sjetu, ali i smijeh Kuća za odmor na Cresu, Airbnb - 6 Pogled s terase je vau! 60 eura na noć: Mala kuća na Cresu za one koji na odmoru žude za mirom i tišinom Prodaja nekih vrsta iznutrica u SAD-u je zabranjene Od 1971. godine U Hrvatskoj se ovaj komad mesa može kupiti u bilo kojoj mesnici, a u SAD-u je prodaja zabranjena zakonom

Za pripremu ovog kolača s okusom tropa trebat će vam tek 20 minuta, a peći će se još 35 minuta.

Kolač od ananasa i kokosa - sastojci:

  • 435 g ananasa iz konzerve u vlastitom soku
  • 125 g maslaca
  • 190 g šećera
  • 2 velika jaja, odvojeni bjelanjci i žumanjci
  • 50 g zaslađenog kokosovog brašna
  • 280 g glatkog brašna
  • 2 čajne žličice praška za pecivo
  • 60 g šećera u prahu plus za posipanje

Kolač od ananasa i kokosa - priprema:

  1. Odvojite ¾ soka od ananasa iz konzerve. Stavite ananas i preostali sok u blender ili multipraktik i miksajte dok ne postane kašast.
  2. Odvojite jednu šalicu izblendanog ananasa.
  3. Preostali ananas u pomiješajte sa sokom koji ste prvo odvojili.
  4. Namastite okrugli kalup za tortu s odvojivim dnom promjera 23 cm i dno mu obložite papirom za pečenje.
  5. Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva.
  6. U zdjeli za miješanje miksajte zajedno šećer i maslac dok ne dobijete prozračnu glatku smjesu.
  7. Dodajte žumanjke i miksajte dok se dobro ne sjedine.
  8. Umiješajte šalicu zgnječenog ananasa.
  9. Dodajte kokos, zatim prosijte brašno i prašak za pecivo i miksajte dok se sve ne sjedini.
  10. Odvojeno izmiksajte bjelanjke u meki snijeg.
  11. Umiješajte postepeno snijeg u smjesu s brašnom, ⅓ po ⅓, dok se smjesa ne sjedini.
  12. Ulijte smjesu u pripremljeni kalup za kolače.
  13. Stavite kalup za kolače u pećnicu i pecite 35 minuta dok vrh kolača ne dobije boju i ne postane čvrst na dodir ili dok čačkalica umetnuta u kolač ne izađe čista.
  14. Pripremite glazuru tako da pomiješate sačuvani sok od ananasa i preostali zgnječeni ananas sa šećerom u prahu. Dobro miješajte da ne ostanu grudice.
  15. Zagrijte u mikrovalnoj pećnici (3 minute) ili miješajući na laganoj vatri dok ne zavrije.
  16. Prelijte preko kolača dok je još vruć i u kalupu.
  17. Ostavite kolač da se ohladi na sobnoj temperaturi, a zatim ga izvadite iz kalupa.
  18. Po želji pospite šećerom u prahu i poslužite.

Ne koštaju puno: 7 zaboravljenih, ali jako finih jela za svaki dan ovoga tjedna koja smo jeli u 80-ima Rizi bizi Varivo od krastavaca Pečeno pile s krumpirom +1 Krpice sa zeljem