Savršeno pečena piletina ima hrskavu koricu i sočno meso. Da biste ostvarili taj cilj ne morate meso peći u dubokom ulju – vrlo slične rezultate možete dobiti i u pećnici.

Što je tajna, pitate se? Meso namažite s majonezom koja će zadržati sočnost piletine, a potom ga prekrijte panko krušnim mrvicama koje će jelu dati prijeko potrebnu hrskavost.

Količina majoneze ovisit će o broju bataka koje planirate ispeći. Za svaki komad piletine bit će vam dovoljno oko jedna žlica majoneze.

U trendu Luksemburg - 4 Veliko vojvodstvo 48 sati u najbogatijoj zemlji svijeta: Mala, ali moćna europska ljepotica koju turisti nepravedno zaobilaze Omiš je neotkriveni hrvatski biser za mnoge turiste Najbolja reklama za Hrvatsku Hrvatske ljepote o kojima turisti ne znaju puno: "Čudno je što se grad nalazi 35 minuta od Splita, a tako malo ljudi tu dolazi" Robinzonska kuća Tubile na Krku, Airbnb - 6 85 eura na noć Kućica od 20 kvadrata na Krku savršena je za one koji se žele udaljiti od gužve i pronaći malo mira i tišine

Pileći batci - sastojci:

  • 4-6 pilećih bataka
  • 4-6 žlica majoneze
  • 50 g panko krušnih mrvica
  • češnjak u prahu po želji
  • sol i papar po želji

Pileći batci - priprema:

  1. Stavite majonezu u jednu zdjelu i začinite ga s malo češnjaka u prahu. U drugu zdjelu istresite panko krušne mrvice.
  2. Pileće batke začinite sa solju i paprom po želji.
  3. Namažite majonezu po piletini, a potom istu prekrijte panko krušnim mrvicama. Ponavljajte postupak dok ne potrošite sve sastojke.
  4. Ovako pripremljene pileće batke stavite na lim za pečenje koji ste prekrili papirom za pečenje.
  5. Sve zajedno stavite u prethodno zagrijanu pećnicu na 180 Celzijevih stupnjeva i pecite 30 do 40 minuta dok piletina ne dobije zlatno-smeđu boju i ne bude termički obrađena do kraja.
  6. Ako niste sigurni je li meso pečeno do kraja, provjerite unutrašnjost piletine kuhinjskim termometrom. U najdebljem dijelu mesa kod kosti temperatura bi trebala iznositi oko 74 Celzijeva stupnja.
  7. Poslužite piletinu s prilogom po želji. Dobar tek!

10 ideja za jela s divljim lukom: Poslastica iz prirode za "medvjeđi imunitet" Medvjeđi luk - 7 Medvjeđi luk - 6 Medvjeđi luk - 5 +4 Medvjeđi luk - 4