Amerikanci ne mogu zamisliti salatu od krumpira bez majoneze, Hrvati vole dobro ohlađen krumpir s dosta papra i luka, a Marokanci obožavaju dodati korijandar i/ili peršin te malo mljevenog kumina.
Donosimo vam recept upravo za marokansku salatu od krumpira koja se može jesti kao zasebno jelo, a posebno će se dobro sljubiti s mesom pečenim na roštilju.
Sastojci za salatu od krumpira:
1 kg krumpira
20 grama svježih listića peršina ili korijandra
3-4 žlice maslinova ulja
2-3 žlice octa
1 mali luk
1-2 češanj češnjaka
prstohvat mljevenog kumina
sol i papar po želji
Priprema:
- Kuhajte krumpir u kori dok ne postane mekan.
- Ohladite ga u potpunosti prije nego što ogulite krumpir i narežete ga na kocke
- Narežite luk i češnjak, začinite ga sa solju, paprom i mljevenim kuminom, pa preko svega prelijte maslinovo ulje i ocat. Dobro promiješajte.
- U smjesu narežite svježe listiće peršina ili korijandra te ubacite krumpir i dobro sve promiješajte.
- Poslužite salatu uz pečeno meso po želji. Dobar tek!
Gotovo u 15 minuta: Recept za kremozne njoke s piletinom i plavim sirom koje nestaju s tanjura +30