Amerikanci ne mogu zamisliti salatu od krumpira bez majoneze, Hrvati vole dobro ohlađen krumpir s dosta papra i luka, a Marokanci obožavaju dodati korijandar i/ili peršin te malo mljevenog kumina.

Donosimo vam recept upravo za potonju salatu od krumpira koja se može jesti kao zasebno jelo, a posebno će se dobro sljubiti s mesom pečenim na roštilju.

Sastojci:
1 kg krumpira
20 grama svježih listića peršina ili korijandra
3-4 žlice maslinova ulja
2-3 žlice octa
1 mali luk
1-2 češanj češnjaka
prstohvat mljevenog kumina
sol i papar po želji

Krumpir-salata Hrana i piće Najbolja koju ćete probati: Trik za sočniju i kremastiju krumpir-salatu

Priprema:
1. Kuhajte krumpir u kori dok ne postane mekan.

2. Ohladite ga u potpunosti prije nego što ogulite krumpir i narežete ga na kocke.

3. Narežite luk i češnjak, začinite ga sa solju, paprom i mljevenim kuminom, pa preko svega prelijte maslinovo ulje i ocat. Dobro promiješajte.

4. U smjesu narežite svježe listiće peršina ili korijandra te ubacite krumpir i dobro sve promiješajte.

5. Poslužite salatu uz pečeno meso po želji. Dobar tek!