Tražite li brz i ukusan recept zbog kojeg se u kuhinji nećete zadržavati više od petnaest minuta, ne tražite dalje. Uz samo par pravih namirnica nastat će jelo vrhunskog okusa, na radost svih vaših ukućana.

Za kremoznost njoka s piletinom i plavim sirom zaslužno je 'z bregov vrhnje za kuhanje s novom, usavršenom recepturom koje će svojom optimalnom gustoćom učiniti ovaj umak bogatijim i kremoznim u tren oka.

Kremozni njoki s piletinom i plavim sirom - 17 Kremozni njoki s piletinom i plavim sirom - 17 (Foto: Pavao Bobinac/Nova Studio)

RECEPT - Kremozne njoke s piletinom i plavim sirom

Sastojci:

  • 250 g pilećih prsa Cekin
  • 1 ljutika ili manji luk
  • 1 režanj češnjaka
  • 1 čajna žličica senfa
  • 2 žlice maslinovog ulja
  • 1 dcl polusuhog bijelog vina
  • 250 ml 'z bregov vrhnja za kuhanje
  • Bovi Blue sir
  • 80 g tvrdog ovčjeg sira Ovidura
  • Nekoliko listića kadulje
  • Sol, papar
  • 400 g njoka
  • Šaka pinjola ili indijskih oraščića

Kremozni njoki s piletinom i plavim sirom - 13 Kremozni njoki s piletinom i plavim sirom - 13 (Foto: Pavao Bobinac/Nova Studio)
Priprema:

1. Piletinu narežite na kockice i začinite ih senfom soli i paprom. Na dvije žlice maslinovog ulja pecite piletinu na jačoj vatri da se malo zarumeni pa im dodajte sitno narezanu ljutiku ili manji luk. Dinstajte dok se luk ne zacakli pa dodajte vino i pustite neka alkohol ispari.

2. Potom dodajte 'z bregov vrhnje za kuhanje s novom usavršenom recepturom koja omogućuje još kremastiju konzistenciju i optimalnu gustoću tijekom kuhanja. Dodajte nekoliko listića svježe kadulje i na komadiće natrgajte natrgajte Bovi Blue sir.

Kremozni njoki s piletinom i plavim sirom - 12 Kremozni njoki s piletinom i plavim sirom - 12 (Foto: Pavao Bobinac/Nova Studio)

3. Popaprite i posolite po potrebi, ovisno o slanoći sira. Kuhajte još dvije do tri minute, a za to vrijeme u kipuću vodu stavite kuhati svježe ili smrznute njoke prema uputama na pakiranju.

Kremozni njoki s piletinom i plavim sirom - 32 Kremozni njoki s piletinom i plavim sirom - 32 (Foto: Pavao Bobinac/Nova Studio)

4. Njoke umiješajte u umak i poslužite tople uz ostatak naribanog Ovidura i sitno sjeckane pinjole ili indijske oraščiće. Dobar tek!

Nova StudioSadržaj je napravljen u produkciji Nova Studija, native tima Nove TV, u suradnji s partnerom Vindija po najvišim profesionalnim standardima.

 

 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju