Paloma je meksički klasik i opaka konkurencija najpoznatijem piću na bazi tequile – Margariti, a imate li bocu tekile, lako ćete napraviti bilo koje od ta dva pića. Paloma je bezobrazno pitka, a Meksikanci je naprosto obožavaju zbog različitih okusa koji se isprepliću u svakom gutljaju – gorko, slatko, slano, kiselo – i ovisno o tekili koja se koristi, pikantno, čini strašno ukusnu kombinaciju.
Najbolje je od svega što ne morate potrošiti gomilu sastojaka da biste smućkali Palomu. Obavezni su jedino tekila i grejp, a ostalo ovisi o inspiraciji. Svježe cijeđeni sok od grejpa bit će pun pogodak u kombinaciji s tekilom i malo tonika, soda vode ili mineralne, a dodati možete i cijeđene limete, kao i soli kojom se ukrašava rub čaše. Čašu prema želji istrljajte kriškom grejpa pa umočite u sol.
Koristite li sok od grejpa i soda vodu može vam nedostajati doza slatkoće pa u tom slučaju dodajte agavin sirup ili jednostavni slatki sirup koji napravite tako da pomiješate šalicu vode sa šalicom šećera koje rastopite na vatri pa ohladite. Ubaciti možete i svježe začinsko bilje koje ostavite neka stoji najmanje 15 minuta poklopnjeno u slatkoj vodi.
Sirup potom čuvajte u hladnjaku i izvadite kad vam zatreba za koktele. Kao dekoracija Palomi neka posluže kriške grejpa ili primjerice stabljika ružmarina.
Sastojci za Palomu:
- 2 čašice tekile
- 1 čašica soka od ružičastog grejpa
- 1/2 čašice svježe cijeđenog soka od limete
- 1/4 čašice sirupa od agave ili šećernog sirupa
- Mineralna voda ili tonik
Priprema Palome:
- Napunite čašu ledom pa ulijte tekilu, dolijte sok od grejpa, limetu, šećerni sirup i promiješajte.
- Dolijte mineralne vode ili tonika pa poslužite.
Nije to prava capricciosa! Pizza koju hrvatski restorani uvijek rade "krivo" +0