Umjesto toga poslužite se sočnom kombinacijom maslaca od kikirikija, kokosova šećera i banane. Keksi će biti hrskavi izvana, ali vrlo mekani i sočni iznutra.
Donosimo vam recept za fine kekse od kikirikija u koje po želji možete dodati i malo naribane čokolade, odnosno čokoladnih kapljica.
Sastojci:
240 g chunky maslaca od kikirikija
120 g kokosovog šećera
75 g prženih kikirikija
2 žlice javorovog sirupa
2 čajne žličice ekstrakta vanilije
1 banana
½ čajne žličice sode bikarbone
prstohvat soli
Priprema:
1. Zagrijte pećnicu na 190 Celzijevih stupnjeva.
2. Pripremite dva lima za pečenje i prekrijte ih papirom za pečenje.
3. Kikiriki podijelite na dva jednaka dijela – jedan dio ugrubo narežite, a drugi na sitnije komade.
4. Vilicom pretvorite bananu u kašu.
5. Pomiješajte zdrobljenu bananu zajedno s ugrubo narezanim kikirikijem, maslacem od kikirikija, kokosovim šećerom, javorovim sirupom, ekstraktom vanilije, sodom bikarbonom i soli.
6. Miješajte dok se sastojci ne povežu. Dobiveno tijesto trebalo bi biti ljepljivo i gusto. Pustite ga da odstoji 15-ak minuta.
7. Odvojite jednu žlicu smjese pa ju uvaljajte u sitno nasjeckane kikirikije koji su vam preostali. Od dobivene smjese napravite kuglicu i stavite na pripremljeni papir za pečenje.
8. Ponavljajte postupka dok ne potrošite sve sastojke.
9. Stavite peći kekse u prethodno zagrijanu pećnicu oko osam do 10 minuta.
10. Ohladite prije posluživanja. Dobar tek!
Belfanini: Prhki blagdanski kolači koje Talijani peku u čast "Baki Mraz" +0