Umjesto toga poslužite se sočnom kombinacijom maslaca od kikirikija, kokosova šećera i banane. Keksi će biti hrskavi izvana, ali vrlo mekani i sočni iznutra.

Donosimo vam recept za fine kekse od kikirikija u koje po želji možete dodati i malo naribane čokolade, odnosno čokoladnih kapljica.

Sastojci:

240 g chunky maslaca od kikirikija 
120 g kokosovog šećera
75 g prženih kikirikija
2 žlice javorovog sirupa
2 čajne žličice ekstrakta vanilije
1 banana
½ čajne žličice sode bikarbone
prstohvat soli

Slika nije dostupna Hrana i piće Bez njih je nemoguće zamisliti blagdane u Grčkoj: Recept za fine kekse koji se tope u ustima

Priprema:

1. Zagrijte pećnicu na 190 Celzijevih stupnjeva.

2. Pripremite dva lima za pečenje i prekrijte ih papirom za pečenje.

3. Kikiriki podijelite na dva jednaka dijela – jedan dio ugrubo narežite, a drugi na sitnije komade.

4. Vilicom pretvorite bananu u kašu.

5. Pomiješajte zdrobljenu bananu zajedno s ugrubo narezanim kikirikijem, maslacem od kikirikija, kokosovim šećerom, javorovim sirupom, ekstraktom vanilije, sodom bikarbonom i soli.

Slika nije dostupna Hrana i piće Hamanova uha: Recept za neodoljive prhke kolačiće koji se pune pekmezom, čokoladom, makom...

6. Miješajte dok se sastojci ne povežu. Dobiveno tijesto trebalo bi biti ljepljivo i gusto. Pustite ga da odstoji 15-ak minuta.

7. Odvojite jednu žlicu smjese pa ju uvaljajte u sitno nasjeckane kikirikije koji su vam preostali. Od dobivene smjese napravite kuglicu i stavite na pripremljeni papir za pečenje.

8. Ponavljajte postupka dok ne potrošite sve sastojke.

9. Stavite peći kekse u prethodno zagrijanu pećnicu oko osam do 10 minuta.

10. Ohladite prije posluživanja. Dobar tek!

Belfanini: Prhki blagdanski kolači koje Talijani peku u čast "Baki Mraz" +0 Belfanini

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju