Kourabiedes su fini grčki keksi na bazi maslaca koji se u ovoj zemlji pripremaju za blagdane, ali i različite proslave, od rođendana do vjenčanja.

Mekani su te se tope u ustima. Ipak, pripazite dok ih grizete jer se tradicionalno pune cijelim pistacijama. Vrlo lako se pripremaju i kod kuće.

Sastojci:

240 g brašna
220 g omekšanog maslaca
60 g šećera u prahu
30 g mljevenih pistacija
1 žumanjak
1 žlica meda
1 žlica brandyja
1 čajna žličica ekstrakta vanilije
1/8 čajne žličice klinčića u prahu
prstohvat soli
cijele pistacije za nadjev
još šećera u prahu za posipanje

Melomakarona, grčki božićni keksi Hrana i piće Recept za grčke božićne kekse koje će uspješno napraviti i najveći amateri u kuhinji

Priprema:

1. Sameljite 30 grama pistacija u prah te ih pomiješajte sa 60 grama šećera u prahu. Stavite sa strane.

2. U mikseru istucite omekšani maslac, med i malo soli u kremastu smjesu. Za to će vam biti potrebna oko jedna minuta.

3. U maslac dodajte mljevene pistacije sa šećerom, žumanjak, brandy, mljeveni klinčić i ekstrakt vanilije. Sve zajedno miksajte još oko jedne minute da se sastojci povežu.

4. Postupno dodajte brašno i lagano miksajte na najmanjoj brzini dok ne dobijete jednoličnu smjesu.

5. Prebacite smjesu u hladnjak na otprilike 30 minuta da se stisne.

6. Podijelite smjesu na kuglice promjera oko 2,5 centimetara.

Poljski kolačići za blagdane Hrana i piće Slatki hit u Poljskoj za blagdane: Najlakši recept za fine kolačiće koji se tope u ustima

7. U svaku kuglicu utisnite jednu cijelu pistaciju.

8. Poslažite tako pripremljene kuglice na papir za pečenje i stavite u prethodno zagrijanu pećnicu na 170 Celzijevih stupnjeva 15 do 17 minuta.

9. Kada su keksi pečeni, pustite da se ohlade do kraja pa ih pospite s dodatnim šećerom u prahu prije posluživanja. Dobar tek!

Toksičan ili ne? Začin koji obožavamo u kolačima, makar je u nekim dijelovima svijeta strogo zabranjen Tonka Tonka Puding od banane +0 Cheesecake

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju