Aloo gobi matar tradicionalno je indijsko jelo koje se priprema bez komadića mesa ili drugih sastojaka životinjskog porijekla. Po izgledu i načinu pripreme mogli bismo ga nazvati i indijskim veganskim gulašem.

Sjajno zasićuje jer je sastavljen od dobrih izvora ugljikohidrata i bjelančevina poput krumpira, cvjetače i graška. Kako i priliči indijskom jelu, puno je aromatičnih začina, a osobito se preporučuje osobama koje uživaju u ljutoj hrani.

Vrlo se lako priprema i kod kuće. Donosimo vam najlakši recept za pripremu aloo gobi matara u vlastitom domu.

Slika nije dostupna Hrana i piće Prozračne palačinke bez grama brašna koje se super slažu s mesom, sirom i povrćem

Sastojci:
400 ml vode
300 grama cvjetače
200 grama krumpira
200 ml pasirane rajčice
150 grama graška
1 luk
3 češnja češnjaka
komadić korijena đumbira veličine oko 2,5 cm
2 sušene čili papričice
2 feferona
½ čajne žličice sjemenki kumina
¼ čajne žličice mljevene kurkume
¼ čajne žličice šećera
biljno ulje za pirjanje
sol i papar po želji
listići svježeg korijandra za posipanje

Slika nije dostupna Hrana i piće Fine palačinke: Recept za doručak s 29 milijuna pregleda na YouTubeu

Priprema:
1. U loncu zagrijte malo biljnog ulja pa na njemu kratko prepržite narezane sušene čili papričice dok ne potamne. Izvadite ih iz tave i stavite sa strane.

2. Na preostalom ulju prepržite cvjetove cvjetače dok ne dobiju zlatnosmeđu boju pa ih izvadite iz lonca.

3. Isto napravite i s krumpirom koji ste narezali na kocke veličine oko 2 centimetra. Dodajte ulje po potrebi da se sastojci ne bi zalijepili tijekom prženja.

4. Potom dodajte luk nasjeckan na sitne komadiće, protisnuti češnjak, naribani đumbir i kurkumu te sve dobro promiješajte.

Najbolji recept za gulaš Hrana i piće Gust, ljepljiv i pun okusa: Recept za gulaš koji obožava cijeli svijet

5. Podlijte pasiranom rajčicom. Posolite, popaprite i dodajte malo šećera da neutralizirate kiselinu iz rajčice. Vratite sušene čili papričice u tavu. Dobro promiješajte.

6. Vratite u lonac prepržene komade krumpira i cvjetače.

7. Smanjite temperaturu i sve zajedno podlijte vodom. Kuhajte dok povrće ne omekša do kraja.

8. Pred kraj kuhanja dodajte grašak i narezane feferone.

9. Poslužite s tostiranim sjemenkama kumina i svježim korijandrom te s komadom (indijskog) kruha poput naana. Dobar tek!

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju