Kava i čokolada duet je koji je izašao iz kulinarskog raja. Ove namirnice uljepšat će i okuse klasičnog cheesecakea bez pečenja. 
Umjesto smrvljenog keksa koji je obično baza mnogih torta od sira, napravite nešto zdraviju verziju od oraha i svježih datulja. 
Donosimo vam recept za prefini i vrlo jednostavan cheesecake od kave i čokolade. Najteži dio u cijelom postupku je čekanje da se torta stvrdne.
Sastojci za cheesecake:
Sastojci za podlogu:
- 120 g oraha
 - 80 g očišćenih svježih datulja
 - 75 g kakao praha
 - 2 žlice vode
 - 1 čajna žličica ekstrakta vanilije
 - prstohvat soli
 
Sastojci za kremu:
- 680 g sirnog namaza
 - 230 g kiselog vrhnja
 - 200 g šećera
 - 30 ml likera od kave
 - 2 žlice instant kave
 - 1 čajna žličica ekstrakta vanilije
 
Sastojci za preljev:
- 220 g tamne čokolade
 - 75 ml vrhnja za šlag
 - 60 ml likera od kave
 
Priprema cheesecakea od čokolade i kave:
- Za podlogu: u sjeckalicu povrća dodajte orahe, datulje bez koštica, kakao, ekstrakt vanilije, sol i dvije žlice vode. Pulsirajte sve dok ne dobijte jednoličnu smjesu.
 - Utisnite dobivenu smjesu u prethodno namašćeni okrugli kalup za torte i stavite u hladnjak na 10 minuta da se stisne.
 - Za kremu: u mikseru istucite glatku kremu od sirnog namaza i šećera. Dodajte i kiselo vrhnje i nastavite miksati.
 - U manjoj zdjelici pomiješajte instant kavu i liker od kave. Postepeno umiješajte dobivenu tekućinu u sir zajedno s ekstraktom vanilije.
 - Dobivenu smjesu premažite preko ohlađene podloge. Prekrijete tako pripremljeni cheesecake s plastičnom folijom i stavite u zamrzivač da se stvrdne.
 - Za glazuru: pomiješajte liker od kave s vrhnjem i zagrijte ih na štednjaku u loncu. Lagano zagrijanu smjesu prelijte preko nasjeckane čokolade. Topla tekućina rastopit će čokoladu. Pričekajte dvije minute pa promiješajte smjesu. Miješajte dok ne dobijete glatku glazuru.
 - Premažite glazuru preko ohlađenog cheesecakea i vratite tortu u zamrzivač na hlađenje.
 - Poslužite tortu od sira dobro ohlađenu. Dobar tek!
 
 
    
        Hit-recept za "zagorenu" tortu od sira koja svaki put ispadne fantastično
        
                                                                                    
                
                    
 
                    
 
                    
 
                    

              
              
              
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            