Ako nemate mnogo vremena za kuhanje, a željeli biste pojesti nešto fino – isprobajte ovaj jednostavni recept za varivo s kobasicama, keljom i mrkvicom.

Sastojci za varivo:

3-4 kobasice po želji
200 grama svježeg kelja
150 grama sušene tjestenine po želji
2 mrkve
1 luk
2-3 češnja češnjaka
1 konzerva pelata od 400 grama
1,5 litre mesnog temeljca po želji
1 čajna žličica sušenog bosiljka
1 čajna žličica origana
biljno ulje po želji
sol i papar po želji

Ilustracija variva s lećom Hrana i piće Proteinsko varivo: Recept za fino jelo na žlicu gotovo za 30 minuta

Priprema:
1. U velikom loncu zagrijte nekoliko žlica biljnog ulja po želji, pa na njemu popržite meso kobasice koje ste izvadili iz crijeva, nasjeckani luk i mrkvu.

2. Začinite solju, paprom, bosiljkom i origanom te pirjajte sve zajedno oko pet minuta dok povrće ne omekša, a kobasice ne poprime lijepu smeđu boju.

3. Dodajte potom sitno nasjeckani češnjak i pirjajte oko jednu minutu.

4. Dodajte rajčice iz konzerve i mesni temeljac. Možete upotrijebiti i kombinaciju dvaju temeljaca, primjerice pileći i juneći. Dobro promiješajte sve zajedno i kuhajte na umjerenoj temperaturi dvadesetak minuta.

5. U varivo dodajte sušenu tjesteninu i kuhajte sve zajedno još desetak minuta.

6. Na kraju kuhanja dodajte kelj koji ste izrezali na manje trakice i kuhajte još nekoliko minuta. Poslužite toplo uz krišku domaćeg kruha. Dobar tek!

5 najvećih grešaka koje radimo kad kuhamo varivo Varivo s kobasicom i povrćem Varivo s junetinom Varivo od slanutka +3 Varivo s povrćem i kobasicom

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju