Hrskavu pohanu piletinu ili sočno pečenje lakše je pripremiti uz nekoliko trik-sastojaka za mariniranje, premazivanje, pohanje ili pečenje, a najbolje je od svega što većinu njih sigurno već imate u kuhinji. 

Jogurt

Mariniranjem u jogurtu piletina postaje mekša, a kako biste joj pružili dodatnu aromu, poigrajte se začinima poput kurkume i đumbira. Jogurt se odlično slaže i s kombinacijom kopra i peršina, a imate li više vremena za kuhanje, dobrodošli su i sastojci poput luka i crvene paprike, kojima možete "pojačati" umak. Ovdje potražite recept. 

Majoneza

Piletina hrskavost duguje prženju u tavi, ali sjajan rezultat možete postići i u pećnici ako imate "tajni" sastojak. Radi se o majonezi, koja štiti piletinu od isušivanja, produbljuje joj okus te omogućuje krušnim mrvicama da se bolje zalijepe za površinu mesa. Oni koji su probali tvrde da ovako pripremljena piletina ima okus kao da je pržena u dubokom ulju. Recept ćete pronaći ovdje.

Pohana piletina Pohana piletina (Foto: Shutterstock)

Škrobno brašno

Škrobno brašno jedna je od onih namirnica koje je uvijek korisno imati u kuhinji. Osim što će spasiti rijetki umak ili uskočiti kad želimo pripremiti domaći puding, taj je bijeli prah tajna hrskave pohane piletine. U kombinaciji s oštrim brašnom jestivi škrob sprječava razvijanje glutena te pomaže u upijanju viška tekućine. Da bi meso bilo sočno iznutra, a hrskavo izvana, sve što trebate je zamijeniti četvrtinu brašna jestivim škrobom.

Sol

Za savršeno pečenje sasvim su dovoljna dva sastojka: domaća piletina i pokoja šaka soli. Ulje, maslac ili mast također nisu potrebni za ovaj recept. Pečenjem na hrpici soli meso će ostati sočno, a kožica će biti fino hrskava. Nije potrebno okretati meso. Ovdje potražite recept.
 

Slanina

Pileća prsa imaju malo masnoće, pa se tijekom termičke obrade brzo presuše. Da biste spriječili tu kuharsku pogrešku, trebate paziti tijekom kuhanja ili pečenja mesa, ali poslužit će i pokoji trik-sastojak. Smanjit ćete mogućnost presušivanja ako prsa pečete na kostima ili ako od prsa napravite sočnu roladu omotanu slaninom. Recept možete naći ovdje

7 jela za svaki dan ovoga tjedna koja će biti gotova za 30 minuta ili manje Američke pogačice s čokoladom Pečeni krumpir s piletinom i špekom Stir fry riža +0 Tjestenina s kobasicama u kremastom umaku
 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju