U novom video receptu našeg serijala Master trikovi, koje donosimo u suradnji s Podravkom, Lovro će nam pokazati kako ovu bogatu i hranjivu juhu kuhati znatno kraće uz grah i slanutak iz konzerve.

Uz to će ovom slasnom jelu idealnom za malo hladnije dane dodati Vegeta Natur za meksička jela koji će dati originalan okus ovom jelu. Upravo ovaj začin dat će prepoznatljivi meksički štih i ostalim njihovim jelima kao što su burittosi, tacosi enchilade ili pak chili con carne.

Master trikovi: Pozole juha - 2 Master trikovi: Pozole juha - 2 (Foto: Nova Studio/Nova Studio)

RECEPT – Pozole- bogata meksička juha

Sastojci:
400 g svinjskog ramena
2 do 3 režnja češnjaka
2 žličice Vegeta Natur za meksička jela
Vegeta Maestro chilli i sol (nekoliko okretaja mlincem)
1 konzerva Podravka graha
1 konzerva Podravka slanutka

Master trikovi: Pozole juha - 7 Master trikovi: Pozole juha - 7 (Foto: Nova Studio/Nova Studio)

1 čajna žlica Vegeta Maestro origana
1 čajna žlica Vegeta Natur
Svježi korijander
1 limeta
500 ml Podravka passate
1 avokado
4 žlice suncokretovog ulja

Master trikovi -Rižoto od gljiva - 2 Hrana i piće Master trikovi: Chef Lovro Smetiško otkriva nam sitne detalje s kojima će rižoto od gljiva uvijek ispasti savršeno

Namaz od graška i kavijar od patlidžana - 10 Hrana i piće Domaći namazi zbog kojih se isplati zasukati rukave: Krema od graška i kavijar od patlidžana po receptu chefa Lovre

Priprema:
1. Svinjsko rame narežite na kockice i začinite s Vegeta Natur za meksička jela te iznad mesa nekoliko puta okrenite Vegeta Maestro mlinac u kojem se nalaze chili pahuljice i sol. Dobro sve promiješajte i sjedinite s mesom.

Master trikovi: Pozole juha - 5 Master trikovi: Pozole juha - 5 (Foto: Nova Studio/Nova Studio)

2. Ocijedite grah i slanutak, potom na suncokretovom ulju u tavici popržite začinjene kockice mesa.

3. Kada meso dobije zlatnu boju dodajte mu grah i slanutak, dobro sve promiješajte pa ubacite u sve zgnječene režnjeve češnjaka.

4. Dobro promiješajte i pustite neka češnjak zamiriši pa sve stavite kuhati u dvije litre kipuće vode, dodajte decilitar passate te začinite s Vegeta Natur i Vegeta Maestro origanom.

Pozole - bogata meksička juha Pozole - bogata meksička juha (Foto: Nova Studio)

5. Dok se juhica krčka još 20-tak minuta pripremite avokado i limetu za posluživanje. Avokado narežite na tanke ploškice, a limetu na četvrtine.

6. Pozole juhu poslužite uz narezani avokado, žlicu vrhnja ukrašenu korijanderom te kriškom limete.

Nova StudioSadržaj je napravljen u produkciji Nova Studija, native tima Nove TV, u suradnji s partnerom Podravka po najvišim profesionalnim standardima.

 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju