Galerija Master trikovi: Pašticada u domaćem brioche pecivu - 7 Master trikovi: Pašticada u domaćem brioche pecivu - 13 Master trikovi: Pašticada u domaćem brioche pecivu - 12 Master trikovi: Pašticada u domaćem brioche pecivu - 11 Master trikovi: Pašticada u domaćem brioche pecivu - 10 +8 Master trikovi: Pašticada u domaćem brioche pecivu - 9

Ovaj dalmatinski klasik mnogi pripremaju samo za posebne prilike, no chef Lovro Smetiško u našem serijalu Master trikovi u suradnji s Podravkom pokazao je jednostavniji i brži način kako da dobijete taj prepoznatljivi pikantni okus, a da pritom ne potrošite dva dana na pripremu jela.

Pašticadu ''za svaki dan'', koju možete pojesti kao neki brzi obrok, chef Lovro napravio je u roku sat vremena i pritom koristio Vegetu Natur za dalmatinsku pašticadu, začin koji donosi uravnoteženost slatkih i kiselkastih okusa i jamči onaj tradicionalan ''štih'' bez pojačivača okusa.

Master trikovi: Pašticada u domaćem brioche pecivu - 14 Master trikovi: Pašticada u domaćem brioche pecivu - 14 (Foto: Nova Studio)

Ovaj recept poželjet ćete raditi tijekom cijele godine, svaki dan. Idealan je za večeru s prijateljima ili kao gablec koji možete ponijeti sa sobom na posao.

RECEPT - Dalmatinska pašticada-sendvič u brioche pecivu

Sastojci:
500 g pilećih prsa
2 glavice luka
100 g korijena celera
3-4 mrkve
3 režnja češnjaka
4 žlice biljnog ulja
150 g suhih šljiva
2 žličice Vegete Natur za dalmatinsku pašticadu

Master trikovi: Pašticada u domaćem brioche pecivu - 6 Master trikovi: Pašticada u domaćem brioche pecivu - 6 (Foto: Nova Studio)

5-6 cherry rajčica
2 dl Podravka pasate
150 g Podravka pancete
40 ml prošeka
50-100 ml crnog vina
2 kocke Podravka pilećeg temeljca
70 g maslaca
Papar, sol

Priprema:
1. Narežite luk, celer, mrkvu i češnjak na sitne kockice, a ostatke luka i celera dodajte u Podravka pileći temeljac otopljen u pola litre vode. Dinstajte povrće tako da u tavu ide prvo mrkva, koja je najtvrđa, pa celer i za njim luk. Povrću potom dodajte i nekoliko suhih šljiva narezanih na sitnije komade.

2. Deglazirajte povrće s prošekom i crnim vinom, a kad alkohol ispari, podlijte povrće pilećim temeljcem tek toliko da ga prekrije.

Master trikovi: Pašticada u domaćem brioche pecivu - 13 Master trikovi: Pašticada u domaćem brioche pecivu - 13 (Foto: Nova Studio)

3. Na pilećim prsima odvojite mali file od velikog, a zatim veliki filetirajte na butterfly način. Trik kako od pilećih prsa napraviti šnicle za roladu možete vidjeti u videu.

4. Začinite meso s Vegetom Natur za dalmatinsku pašticadu, koja će istaknuti prepoznatljivi okus pašticade. Na meso poslažite suhe šljive i pancetu pa plastičnom folijom napravite od mesa roladu, odnosno kobasicu. Tako zarolanu je pustite da se stisne 15 do 20 minuta u hladnjaku.

5. Zagrijte vodu u lončiću i dobro je posolite kako biste blanširali cherry rajčice. Rajčice nakratko stavite u vruću vodu pa u hladnu, skinite im kožu, izvadite sredinu i izrežite ih na kockice.

Master trikovi: Pašticada u domaćem brioche pecivu - 5 Master trikovi: Pašticada u domaćem brioche pecivu - 5 (Foto: Nova Studio)

6. Dodajte povrću pasatu i kada povrće potpuno omekša, sve izmiksajte te propasirajte.

7. Zapecite ''pileću kobasicu'' na tavici na malo ulja i okrećite je kako bi se zatvorila I porumenila sa svih strana pa na tavi otopite maslac i njime podlijevajte pileću kobasicu oko 5 minuta.
8. Nakon toga narežite ''pileću kobasicu'' na šnitice, stavite ih nazad u gusti umak pa kuhajte sve još desetak minuta.

Master trikovi: Pašticada u domaćem brioche pecivu - 7 Master trikovi: Pašticada u domaćem brioche pecivu - 7 (Foto: Nova Studio)

9. Složite sendvič od pašticade. Šnite pileće kobasice poredajte u brioche pecivo, podlijte po želji umakom i dodajte narezanu rajčicu za svježinu.

  Master trikovi: Pile na limenci - 17 Hrana i piće Tajna najsočnije pečenke: Pile pečeno na pivskoj limenci uz savršene hrskave krokete

Nova StudioSadržaj je napravljen u produkciji Nova Studija, native tima Nove TV, u suradnji s partnerom Podravka po najvišim profesionalnim standardima.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju