Pileća prsa se tijekom pečenja vrlo lako presuše, pa ne čudi što je njihova termička obrada veliki izazov – kako za poznate chefove, ali domaće kuhare.
Želite li da piletina ostane sočna, a pritom imaju mnogo okusa – ispohajte je po našim uputama. Pileća prsa bez kosti narežite na tanje filete i izravnajte batom za meso, premažite senfom Dijon, a potom uvaljate u krušne mrvice koje ste začinili s nešto kajenskog papra i naribanog parmezana.
Sve zajedno kratko ispecite u vrućem ulju, pa poslužite sa svježim peršinom uz prilog po želji. Za pripremu ovog jela bit će vam potrebno tek oko 20-ak minuta.
Ako nemate senf Dijon možete upotrijebiti i onaj običan. Ako, pak želite da piletina bude ekstra hrskava – upotrijebite panko krušne mrvice.
Sastojci:
- 4 pilećih prsa
- 100 g krušnih mrvica
- 80 g Dijon senfa
- 20 g naribanog parmezana
- malo kajenskog papra po želji
- sol po želji
- biljno ulje za prženje
- peršin za posluživanje
Priprema:
- U zdjeli pomiješajte krušne mrvice, naribani parmezan i kajenski papar.
- U drugu zdjelu stavite senf.
- Narežite piletinu na filete i istucite ih batom za meso na debljinu oko jednog centimetra.
- Umočite piletinu u senf, a potom je prekrijte krušnim mrvicama. Ponavljajte postupak dok ne potrošite sve sastojke.
- Zagrijte ulje u tavi, pa kratko ispecite piletinu.
- Pecite piletinu s obje strane dok se termički ne obradi do kraja, a površina ne dobije lijepu zlatno-smeđu boju. Za to će vam piti potrebno oko 10-ak minuta.
- Poslužite je s nešto svježeg peršina uz prilog po želji. Dobar tek!
Sočno i puno okusa: Koliko dugo treba marinirati meso za najbolji rezultat? +6