Pileća prsa se tijekom pečenja vrlo lako presuše, pa ne čudi što je njihova termička obrada veliki izazov – kako za poznate chefove, ali domaće kuhare.

Želite li da piletina ostane sočna, a pritom imaju mnogo okusa – ispohajte je po našim uputama. Pileća prsa bez kosti narežite na tanje filete i izravnajte batom za meso, premažite senfom Dijon, a potom uvaljate u krušne mrvice koje ste začinili s nešto kajenskog papra i naribanog parmezana.

Sve zajedno kratko ispecite u vrućem ulju, pa poslužite sa svježim peršinom uz prilog po želji. Za pripremu ovog jela bit će vam potrebno tek oko 20-ak minuta.

Ako nemate senf Dijon možete upotrijebiti i onaj običan. Ako, pak želite da piletina bude ekstra hrskava – upotrijebite panko krušne mrvice.

Sastojci:

  • 4 pilećih prsa
  • 100 g krušnih mrvica
  • 80 g Dijon senfa
  • 20 g naribanog parmezana
  • malo kajenskog papra po želji
  • sol po želji
  • biljno ulje za prženje
  • peršin za posluživanje

Priprema:

  1. U zdjeli pomiješajte krušne mrvice, naribani parmezan i kajenski papar.
  2. U drugu zdjelu stavite senf.
  3. Narežite piletinu na filete i istucite ih batom za meso na debljinu oko jednog centimetra.
  4. Umočite piletinu u senf, a potom je prekrijte krušnim mrvicama. Ponavljajte postupak dok ne potrošite sve sastojke.
  5. Zagrijte ulje u tavi, pa kratko ispecite piletinu.
  6. Pecite piletinu s obje strane dok se termički ne obradi do kraja, a površina ne dobije lijepu zlatno-smeđu boju. Za to će vam piti potrebno oko 10-ak minuta.
  7. Poslužite je s nešto svježeg peršina uz prilog po želji. Dobar tek!
U trendu Savijača od tikvica/Ilustracija Ljetna bučnica Savršena! Recept za savijaču od tikvica i sira s gotovim korama Kviz općeg znanja - 3 15 friških Kviz općeg znanja: Za sve željne novih izazova i svježih pitanja Planinarac - 15 Idemo na Kalnik Kao niti jedan drugi: Planinarski dom koji vas ovog petka čeka s koktelima, finom hranom i atmosferom iz vrhunskih klubova

Sočno i puno okusa: Koliko dugo treba marinirati meso za najbolji rezultat? Svinjski kotlet s umakom na bazi meda Pečeni svinjski file s povrćem Junetina u umaku od maslaca i češnjaka +5 Trgana junetina