• Hrana i piće
  • Putovanja
  • Aktualno
  • Zanimljivosti
  • Škola kuhanja
  • Želim više
  • Preporuke
Upravljaj obavijestima

Prati nas

  • Impressum
  • Uvjeti korištenja
  • Zaštita privatnosti
  • Politika o kolačićima
close image
  • Dnevnik.hr
  • Vijesti
  • Sport
  • Showbizz
  • Lifestyle
  • Tech
  • Zdravlje
  • Biznis
  • Zabava
  • Teen
  • Tv
Hrana i piće #festivali

Pizze na testu: Otkrivamo što sve vrijedi probati na Pizza Festivalu u Zagrebu

Romana, napoletana, siciliana, pizza iz pleha ili pržena pizza mame iz kućica u kojima su se domaćini svojski potrudili pokazati što znaju i umiju...
Punkufer avatar placeholder
punkufer.hr 24.05.2023 11:26 komentari
viber Created with Sketch.
Pizza festival Zagreb - 13
Pizza festival Zagreb - 13 (Foto:Srđan Brajković)

Galerija Bite of fun 14 Pizza social club 14 Al Dente 14 Poma Food Boutique 14

U trendu Bibury Filmski ugođaj Titula jednog od najljepših sela na svijetu donijela im je samo probleme: "Više nemamo privatnosti, a turisti ništa ne troše" Pizzeria 14 Sretna četrnajstica Pizzerija o kojoj se priča: Novo hit-mjesto koje se otvorilo na zagrebačkoj Knežiji Tortellini varivo Tjedni jelovnik Bez puno posuđa i kompliciranja: 7 toplih i finih jela na žlicu za svaki dan ovoga tjedna

Tanke, debele, hrskave, skromne i napucane sastojcima, pizze su zvijezde festivala zbog kojeg je na Strossmayerovu trgu u Zagrebu ovih dana osobito živo. "Mala Italija" svojim će okusima i mirisima vladati zagrebačkim centrom do 28. svibnja, dokad možete otkriti najrazličitije stilove majstora pizze, ali i isprobati druga jela, kao što su sourdough focaccie te domaća tjestenina koja se priprema u kolutu sira grana padano. Naći ćete brioche punjene voćem i čokoladom, kao i zanatski gelato.

Ne jedete meso i mliječne proizvode? Nema problema – u ponudi su i pizze na bazi biljnih namirnica. Osim ako već nemate svoje favorite, najteži je dio posla na Pizza Festivalu odlučiti što jesti. Romana, napoletana, siciliana, pizza iz pleha ili pržena pizza mame iz kućica u kojima su se domaćini svojski potrudili pokazati što znaju. A želite li otkriti njihove tajne, ispričat će vam ponešto o tome koliko je za lagana i prozračna tijesta važna duga fermentacija tijesta, kao i da nema dobre pizze bez prave peći.

Kad je riječ o odabiru sastojaka, sve ima svoje zašto i zato pa ćete osim klasičnih talijanskih sastojaka namirisati i dalmatinske te slavonske delicije, kao i najrazličitije "izume", poput redukcija i džemova, koji imaju zasluženo mjesto na tijestu.

Al Dente

Ravno u glavu: Najbolju pizzu na festivalu probali smo u Al Denteu. Na stranu priča kako za svoje napoletane koriste samo najbolje sastojke te kako je proces izrade tijesta viša matematika – talijanski je restoran na Pizza Festivalu demonstrirao formulu okusa kojoj bismo se rado vratili.

Odlučili smo se za pizzu koja spaja mozzarellu fior di latte, mortadelu, pesto od pistacija i straciatellu di bufala. Prozračno, meko i zavodljivo tijesto fino nosi taman toliko hrskavosti da ostane živahno, a na njemu senzacija – pod uvjetom da volite (dobru) mortadelu, pistacije i srce burrate, odnosno stracciatellu. Možda uspijete, ali mi zamjerku nismo našli. Pizza je skupa (15,50 eura), ali skupi su i vrhunski sastojci, peć koja se koristi za pečenje, život je skup…

Pizza Festival Zagreb - 5 Aktualno Uskoro počinje zagrebački festival posvećen omiljenom jelu na svijetu

Poma Food Boutique

Zbilja ćemo jesti sendvič na festivalu pizze? Hoćemo. I nije nam žao niti zalogaja. Zapravo, Roastbeef Focaccia koju ćete naći na kućici Pome tako je dobra da bismo ponijeli još jednu, ako ogladnimo na putu do doma.

Sendvič o kojem je ekipa iz Pome dosta razmišljala kao bazu ima sourdough focacciu, a glavnu ulogu ima sočni, i taman ružičast roastbeef od ramsteka. U ostatku su orkestra mozzarella fior di latte, tikvice koje se nakon pečenja na roštilju mariniraju u maslinovom ulju i češnjaku, rajčice i svježi bosiljak. Izvrsna je protuteža mesu i dodatna doza slasti redukcija aceta balsamica i suhih smokava. Cijena sendviča: 9,50 eura.

Full circle

Kućica iza koje stoji Marko Palfi, virtuoz street fooda, posebno se hvali zbog sourdough tijesta koje fermentira "unedogled" kako bi nakon nje bili sretni i poletni, a priča se potom zaokruži biranim slavonskim, vegetarijanskim ili klasičnim sastojcima. Mi smo odabrali ono što bi i sam chef. 

Chef’s Choice prava je stvar ako volite mirise i okuse tartufa. No ako vam mirisi plemenitih gljiva ne odgovaraju, bolje je igrati na klasiku. Na signature pizzi naći ćete i mortadelu i zelene šparoge. U našem malom kružoku bilo je svakojakih komentara – od toga da bi neki dodali soli, drugima se šparoge nisu nabolje snašle, treći su njurgali protiv tartufa. U svakom slučaju, tijesto je divno, a o nadjevu se (ne) raspravlja. Cijena: 12,50 eura.

Pizza Aktualno 50 veličanstvenih: Među najboljim pizzerijama u Europi i jedna hrvatska

Pizza Fritta

Jednostavna, masna i vruća, pržena pizza "iz papira" nastala je u Napulju nakon Drugog svjetskog rata, kada je najjeftinije bilo uzeti jednostavne sastojke, smotati ih u tijesto pa sve ispržiti u dubokom ulju.

Krizna pizza zadržala se i do danas, a na Pizza Festivalu možete probati nekoliko inačica. Na kućici Pizze Fritte platit ćete 7 eura. Neka vas ne zavara veličina, pržena štruca punjena klasičnim sastojcima koji se praktički rastapaju u vrućem tijestu itekako je zasitna i zove na pivo ili mjehuriće. Mi se nismo zaljubili, ali tko zna, možda se vama svidi. 

Mrs. Fogg

Steampunk kućica pravo je mjesto za ljubitelje debljeg tijesta koje suvereno nosi svu silu sastojaka. Osim klasične Margherite (3,90 eura za komad), tamo stanuje i Peperoni s ljutom kobasicom i jalapeño papričicama (4,70 eura), kao i pizza koja plijeni pozornost namirnicama: Slanina Friarielli (5,70 eura) spaja mariniranu rakulu brokule, mozzarellu, dimljenu slaninu, kuhanu šunku, ukiseljeni luk i ricottu.

Rakula brokule, koju Talijani nazivaju friarielli, na Čizmi je omiljeni sastojak: ako se još niste s njom susreli, radi se o lisnatom povrću s orašastom i ponekad lagano gorkastom notom. Puna usta okusa gospođu Fogg lansirali su među najbolje pizze na festivalu.

Toliko lijepa da rasplamsava maštu Zagrepčana: Jedina građevinska skela na svijetu zbog koje je pokrenuta peticija – da ostane Nova skela na zagrebačkoj katedrali - kolaž Nova skela na zagrebačkoj katedrali - 4 Nova skela na zagrebačkoj katedrali - 5 +4 Nova skela na zagrebačkoj katedrali - 1

  • #festivali
  • #gdje sjesti
  • #Pizza Festival 2023
  • #pizza
  • #što jesti na pizza festivalu
  • #što probati na pizza festivalu
  • #najbolja pizza na pizza festivalu
viber Created with Sketch.
inspirativno najčitanije
Mađarski znamo napamet, ali jeste li probali turski? Recept za neodoljivi pileći paprikaš
Uz tjesteninu ili rižu
Jelo bez previše filozofije koje oduševljava: Recept za neodoljivi pileći paprikaš
Otok koji ima svoj otok: Hrid koja pamti brojne vladare, ratove, ali i umjetnike
Aragonski dvorac
Talijanski otok koji ima svoj otok: Hrid koja pamti brojne vladare, ratove, ali i umjetnike
Zaboravite klasiku: najneobičniji muzeji u Hrvatskoj
Od žaba do ljubavi
Zaboravite klasiku: Neki od najneobičnijih muzeja u Hrvatskoj u kojima možete uživati za vikend
Šaka Zulu i njegovo nasljeđe: Kako je malo pleme preraslo u moćnu silu Afrike
Duh ratnika
Šaka Zulu i njegovo nasljeđe: Kako je malo pleme preraslo u moćnu silu Afrike
Francuska juha od luka s njokima recept
Predobro!
Ne pokazujte ovo Francuzima! Recept za juhu od luka, ali s dodatkom njoka
Pizzerija o kojoj se priča: Novo hit-mjesto koje se otvorilo na zagrebačkoj Knežiji
Sretna četrnajstica
Pizzerija o kojoj se priča: Novo hit-mjesto koje se otvorilo na zagrebačkoj Knežiji
Titula jednog od najljepših sela na svijetu donijela im je samo probleme: "Više nemamo privatnosti, a turisti ništa ne troše"
Filmski ugođaj
Titula jednog od najljepših sela na svijetu donijela im je samo probleme: "Više nemamo privatnosti, a turisti ništa ne troše"
Tjedni jelovnik jela na žlicu od 10.11. do 16.11. 2025.
Tjedni jelovnik
Bez puno posuđa i kompliciranja: 7 toplih i finih jela na žlicu za svaki dan ovoga tjedna
Planinska kuća u NP Sjeverni Velebit, Airbnb
Ovo se zove odmor!
Ima li išta bolje od ovoga? Planinska kuća na Velebitu s prekrasnim pogledom na more
Pizzerija o kojoj se priča: Novo hit-mjesto koje se otvorilo na zagrebačkoj Knežiji
Sretna četrnajstica
Pizzerija o kojoj se priča: Novo hit-mjesto koje se otvorilo na zagrebačkoj Knežiji
5 prefinih deserata s kavom koje treba probati: Od raskošne torte do čokoladnih keksa
Najbolji recepti
5 prefinih deserata s kavom koje treba probati: Od raskošne torte do čokoladnih keksa
Na ručak kod Debelog: Nogometna gostionica koja već 30 godina hrani Zagrepčane
Nostalgija u tanjuru
Na ručak kod Debelog: Nogometna gostionica koja već 30 godina hrani Zagrepčane

Nastavi čitati

Ne propustite ni ovo
vijesti
Centar prepun policije, nekolicina ljudi ispred SNV-a pušta Thompsona, došao i nekadašnji glumac koji je želio biti gradonačelnik
"To je naš mjesec"
FOTO Centar Zagreba pun policije! Ispred SNV-a trešti Thompson, došao i nekadašnji glumac koji je htio biti gradonačelnik
Život s rijetkim bolestima: Mirta je jedna od 10-ak osoba u cijelom svijetu s mioklonom distonijom
Mirtina priča
"Sjedili smo za stolom i ručali. Odjednom kao da me stresla struja. Znali smo..."
Srbijanska naftna kompanija dobila od SAD-a tri mjeseca da pronađe kupca
Teška odluka
Amerika postavila ultimatum Srbiji: "Imate tri mjeseca"
show
Laura Gnjatović na izboru za Miss Universe predstavila se u badiću
''aj lako za noge, ali...''
Naša misica odradila nastup u badiću na svjetskom izboru, svaki opis je suvišan!
Znate li da je Doris Dragović ujna Iris Livaje, supruge Marka Livaje
bila joj je na vjenčanju
Znate li kojoj poznatoj Hrvatici je Doris Dragović ujna?
Severina raznježila fanove u Areni prizorima sa sinčićem Aleksandrom
''Kao majka nisam smjela...''
Severina podijelila dosad neviđene prizore sina: ''Dobila sam odobrenje jače od bilo kojeg zakona''
zdravlje
Kad probava stane: Što piti da se tijelo opet pokrene?
Pokrovitelj Donat
Kad probava stane: Što piti da se tijelo opet pokrene?
Najgori karcinomi: 5 najpodmuklijih vrsta raka koje gotovo nitko ne prepozna dok nije prekasno
Onkolozi upozoravaju
Najgori karcinomi: 5 najpodmuklijih vrsta raka koje gotovo nitko ne prepozna dok nije prekasno
7 namirnica bogatih proteinima koje žene starije od 50 godina trebaju jesti svaki tjedan
Za očuvanje mišićne i koštane snage
7 namirnica bogatih proteinima koje žene starije od 50 godina trebaju jesti svaki tjedan
zabava
Mogu se i ovako ugraditi nova vrata! Majstori na aparatima
Urnebesno
Mogu se i ovako ugraditi nova vrata! Majstori na aparatima
Ovakva kupaonica postoji samo u Bosni! Pogledajte neuobičajeni dizajn
Dosjetljivo
Ovakva kupaonica postoji samo u Bosni! Pogledajte neuobičajeni dizajn
Neki se ozbiljno spremaju za zimu, pogledajte samo ulov ovog Golfa
Što kažete?
Neki se ozbiljno spremaju za zimu, pogledajte samo ulov ovog Golfa
tech
NASA-ino superračunalo provelo 400.000 simulacija i sve upućuju na istu godinu u kojoj će Zemlja biti uništena
Sad znamo i to
NASA-ino superračunalo provelo 400.000 simulacija i sve upućuju na istu godinu u kojoj će Zemlja biti uništena
Zastrašujući trend širi se internetom: Jeste li naišli na ovakve videozapise na društvenim mrežama?
Uznemirujuće
Zastrašujući trend širi se internetom: Jeste li naišli na ovakve videozapise na društvenim mrežama?
Kakvo bizarno objašnjenje šefa kompanije: Otpustili su 14 tisuća ljudi, ali ne zbog ušteda ili primjene AI-a
Vjerujete li im?
Kakvo bizarno objašnjenje šefa kompanije: Otpustili su 14 tisuća ljudi, ali ne zbog ušteda ili primjene AI-a
sport
Izbornik Farskih otoka o Vatrenima: "Malo smo bili razočarani"
Za Dnevnik Nove TV
VIDEO Izbornik Farskih otoka o Vatrenima: "Malo smo bili razočarani"
FIFA objavila video čim je Hrvatska osigurala SP, neki su bili i ljutiti: "Ovo je nepotrebno"
Stigla i čestitka Infantina
FIFA objavila video čim je Hrvatska potvrdila SP, neki su bili i ljuti: "Ovo je nepotrebno"
VIDEO Divljački ispad niželigaškog trenera u Hrvatskoj: Pogledajte što je napravio
Pomračenje uma
VIDEO Divljački ispad niželigaškog trenera u Hrvatskoj: Pogledajte što je napravio
tv
MasterChef: TOP 13 - tko vas je dosad najviše iznenadio svojim napretkom? Riješite anketu!
JEDAN MOŽE POBIJEDITI
TOP 13 - tko vas je dosad najviše iznenadio svojim napretkom? Riješite anketu!
U dobru i zlu: Lošim iznenađenjima nema kraja – što će sve poći po zlu ne propustite saznati u novim epizodama serije "U dobru i zlu"
U DOBRU I ZLU
Lošim iznenađenjima nema kraja – što će sve poći po zlu ne propustite saznati u novim epizodama serije "U dobru i zlu"
Skrivena sudbina: Završeno snimanje još jedne serije – emotivan oproštaj ekipe
SKRIVENA SUDBINA
Završeno snimanje još jedne serije – emotivan oproštaj ekipe
putovanja
Titula jednog od najljepših sela na svijetu donijela im je samo probleme: "Više nemamo privatnosti, a turisti ništa ne troše"
Filmski ugođaj
Titula jednog od najljepših sela na svijetu donijela im je samo probleme: "Više nemamo privatnosti, a turisti ništa ne troše"
Pizzerija o kojoj se priča: Novo hit-mjesto koje se otvorilo na zagrebačkoj Knežiji
Sretna četrnajstica
Pizzerija o kojoj se priča: Novo hit-mjesto koje se otvorilo na zagrebačkoj Knežiji
Castagnole: Božanski recept za fritule na talijanski način
Venecijanske fritule
Castagnole: Božanski recept za fritule na talijanski način
novac
Ovo je najbolji sir na svijetu. "Velik je, zbog njega bi se ljudi mogli iskreno uzbuditi"
Ovo je najbolji sir na svijetu. "Velik je, zbog njega bi se ljudi mogli iskreno uzbuditi"
Danska u panici zbog kineskih autobusa koji su trebali voziti Zagrebom: Moguće ih je isključiti iz daljine
kamikaze na cesti
Danska u panici zbog kineskih autobusa koji su trebali voziti Zagrebom: Moguće ih je isključiti iz daljine
Ryanair uvodi veliku promjenu za sve putnike. Evo što se mijenja od 12. studenog
Nova pravila
Ryanair uvodi veliku promjenu za sve putnike. Evo što se mijenja od 12. studenog
lifestyle
Street style kombinacije sa zagrebačke špice koje bismo kopirali
MODNA INSPIRACIJA
15 kombinacija sa zagrebačke špice koje bismo kopirali od glave do pete
Ulična moda Zagreb u kožnatoj suknji i glamuroznim čizmama
Elegantno i moćno
Brineta iz centra Zagreba vrhunski se skockala, kožnata suknja i čizme modna su poslastica
Ponuda dugih, toplih jakni za jesen i zimu
SVE ŠTO VAM TREBA
Zimske jakne: Pronašle smo 15 dugih, toplih modela koje se isplati imati u ormaru
sve
Izbornik Farskih otoka o Vatrenima: "Malo smo bili razočarani"
Za Dnevnik Nove TV
VIDEO Izbornik Farskih otoka o Vatrenima: "Malo smo bili razočarani"
Laura Gnjatović na izboru za Miss Universe predstavila se u badiću
''aj lako za noge, ali...''
Naša misica odradila nastup u badiću na svjetskom izboru, svaki opis je suvišan!
Znate li da je Doris Dragović ujna Iris Livaje, supruge Marka Livaje
bila joj je na vjenčanju
Znate li kojoj poznatoj Hrvatici je Doris Dragović ujna?
Klara
Vrijedi probati

Svijetla točka kaotičnog zagrebačkog kvarta: Pizzerija u kojoj se jedu uzbudljive napoletane

Radi Klare vrijedi prijeći Savu i pronaći put do neodoljnivih napoletana napuhnutih rubova i pomno biranim sastojcima... NASTAVI ČITATI

Vezani sadržaj

  • Pizza Aktualno
    Mamma mia!

    Što vrijedi probati na festivalu pizze u Zagrebu? Kućice u koje će se na tjedan dana useliti vrhunske pizzerije

  • Klara Hrana i piće
    Vrijedi probati

    Svijetla točka kaotičnog zagrebačkog kvarta: Pizzerija u kojoj se jedu uzbudljive napoletane

  • Pizzeria 14 Hrana i piće
    Sretna četrnajstica

    Pizzerija o kojoj se priča: Novo hit-mjesto koje se otvorilo na zagrebačkoj Knežiji

 
Upravljaj obavijestima
© Punkufer
  • Impressum
  • Marketing
  • Uvjeti korištenja
  • Zaštita privatnosti
  • Politika o kolačićima

404image

Želiš li prvi saznati
za povoljne aviokarte

Pripremi putovnicu
i prijavi se na naš newsletter
jer uskoro polijećemo ;)

Please don't insert text in the box below!
close