Mlade i talentirane generacije barmena polako preuzimaju barsku scenu u Hrvatskoj i postavljaju nove standarde kada je ponuda pića u pitanju. Stalno se educiraju u poznatim svjetskim barovima i školama, ne boje se ulagati u svoje znanje, a koje potom s velikom ljubavlju prenose u vlastite autorske projekte. Na ovim temeljima otvoren je i novi bar na zagrebačkoj Trešnjevci, u Krapinskoj ulici na broju 8, te u neposrednoj blizini tamošnje tržnice.

Ljupkog naziva Peaches & Cream Bar, mjesto je koje osvaja na prvu, a cjelokupan koncept osmislila su dvojica vrhunskih barmena i stručnjaka u svojoj profesiji, ali prije svega i jako dobra prijatelja – Dominik Bečvardi i Mišel Posavac. Dominik je višegodišnji barmen u čiji se bogati portfolio ubraja Dubravkin put, Barbieris, Tesla/Basta, Glow bar i Šupa, dok je Mišel karijeru izgradio kao internacionalni Beverage Innovation Manager za jednu multinacionalnu kompaniju.

Prilikom osmišljavanja Peaches & Cream koncepta poseban fokus stavili su na kvalitetu ponude i iznimnu posvećenost svakom gostu. Posebno su ponosni na kartu pića, koju su podijelili na jutarnju i večernju varijantu. Poslužuju kavu iz male pržionice u Rijeci koja se, osim s kravljim, ovdje može naručiti s nekoliko vrsta biljnog mlijeka poput rižinog, zobenog, sojinog i bademovog, što je sve veći trend u svijetu, ali i u Hrvatskoj.

Nemaju slatke generičke sokove iz masovne produkcije, već se njihovi gosti mogu osvježiti zdravim pićima poput Kombuche (čaj s aktivnom kulturom kombucha gljive) iz domaće zagrebačke proizvodnje i gaziranim sokovima iz bio proizvodnje. U jutarnjem dijelu dana poslužuju se i pića s bezalkoholnim džinom i ostalim bezalkoholnim destilatima, koji su u svijetu već zadnjih par godina veliki hit te lagani kokteli, s manjom alkoholnom bazom dok se s dolaskom večeri atmosfera suptilno podiže na jednu intimniju, barsku atmosferu.

S obzirom da su kokteli u Peachesu jedna od glavnih okosnica, vlasnici su osmislili posebnu priču oko njih, stoga ponuda koktela neće biti limitirana po već unaprijed formiranoj ponudi, već će njihovi gosti moći popiti koktel po vlastitom izboru i željama. Uz nekolicinu kultnih koktela, karta će se mijenjati i sezonski, ovisno o dostupnim sastojcima ili trenutnoj inspiraciji barmena. Jedan od stalnih koktela koji pokazuje sjajnu kreativnost barmena je Candy JAR, osmišljen da vrati ljude u djetinjstvo – omiljeni Kiki bomboni infuzirani su u votki, dok je rub čaše umočen u pucketave puc-puc bombone.

Ljubitelji cigara ovdje će pronaći svoj novi omiljeni kutak – u ponudi bara nalazi se i smoking experience s uparivanjem vrhunskim kubanskim cigarama i destilatima, a posebna selekcija pomno odabranih cigara će se moći kupiti u Peachesu, u kojima će uživati u cigar lounge corneru.

Mišel i Dominik ekološki su osviješteni, što se očituje i u Peaches & Cream zero waste konceptu: odvajaju otpad, ne koriste plastičnu ambalažu, a imaju šarmantne slamke napravljene od jabuke koje se mogu i grickati. Kažu kako im je želja vratiti zabavu u bar i pića, stoga je glavni moto Peachesa opuštenost, feel good atmosfera i kvalitetna, fina pića, uz neizostavnu podlogu funky-jazz ritmova.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju