• Hrana i piće
  • Putovanja
  • Aktualno
  • Zanimljivosti
  • Škola kuhanja
  • Želim više
  • Preporuke
Upravljaj obavijestima

Prati nas

  • Impressum
  • Uvjeti korištenja
  • Zaštita privatnosti
  • Politika o kolačićima
close image
  • Dnevnik.hr
  • Vijesti
  • Sport
  • Showbizz
  • Lifestyle
  • Tech
  • Zdravlje
  • Biznis
  • Zabava
  • Teen
  • Tv
Hrana i piće #gdje sjesti

Spoj Italije i Slavonije: Mjesto na kojem se jede jedna od najboljih pizza u Hrvatskoj

Ušminkana krušna peć ili reklame o godinama koje je sourdough „nareckao“ u svojem životu kvasca nisu glavni igrači ove priče. Akrobacije i koreografije s tijestom, mitovi i legende o fermentiranju koje traje unedogled, kao i nulerici, također ne stanuju u Papaveru – okus i tekstura pizze progovaraju sami za sebe.

Nika Borovac 30.07.2020 11:21 komentari
viber Created with Sketch.
Papavero Pizza & Food Lab - 16
Papavero Pizza & Food Lab - 16 (Foto:NB)

Galerija Papavero Pizza & Food Lab - 8 13 Papavero Pizza & Food Lab - 13 13 Papavero Pizza & Food Lab - 11 13 Papavero Pizza & Food Lab - 4 13

U trendu Modularne kuće za mlade, QSpace, Nizozemska - 6 Pametna rješenja iz Europe Pogledajte kako izgledaju državni stanovi za mlade od 21 kvadrata, a koštaju samo 45 tisuća eura Mini Ranch Protulipa - 3 Mini Ranch Protulipa Za idealan odmor pokraj Karlovca: Ljepotica s pogledom kao iz bajke (i saunom i jacuzzijem) Čokoladna torta se može napraviti i bez bijelog šećera Idealni za blagdane Ovi kolači i torte jako su slatki i fini, a ne sadrže ni gram bijelog šećera

Podno Sljemena u Mlinovima već se neko vrijeme, bez previše pompe, dižu male gastronomske revolucije. Ugodni prostor koji poziva na bezbrižne sate uz tanjure i čaše u krugu obitelji i prijatelja ono je što vidimo na prvi pogled, ali u kulinarskom laboratoriju Papavera nastaje alkemija o kojoj se priča u krugovima onih koji vole fino jesti – i to bez foliranja.

Sinergiju Italije i Slavonije na tanjure donose Ana i Pasquale, Slavonka i Talijan koje ćete najiskrenije upoznati kroz ono što rade. Korak po korak, od malih Andrijaševaca kraj Vinkovaca i Castellammarea Di Stabia, nedaleko od Napulja, svemir se posložio tako da mladi entuzijasti danas zagrebačkoj publici predstavljaju domaća, ali uzbudljiva jela koja brižnom pripremom odaju počast korijenima i terroiru, od kojih su, baš kao i njihovi autori neraskidivo vezana.

Romantiku na stranu, Ana Uremović Longobardi i Pasquale Longobardi itekako su se morali naraditi da bi se na Mlinovima pojavio epicentar gurmanskih pizza, ali i odlične domaće tjestenine, burgera o kojima se priča, hobotnice meke kao duša, kao i drugih jela što škakljaju maštu.

Po zvanju ekonomistica i kemičar, po vokaciji chefica (specijalizirana za tjestenine i juhe) i pizzaiolo, zavrnuli su rukave i odlučili se baciti u ono što im najbolje leži. U vrijeme dok su još počinjali mnogi su na ugostiteljsku branšu odmahivali rukom, a odbacivanje „sigurnih“ poslova smatrali nepromišljenim. Srećom, Ana i Pasquale nisu ih poslušali. Od svoje šesnaeste Slavonka je radila kao kuharica i konobarica, a Talijan je bio tek godinu stariji kada se okušao kao pizza-majstor i kuhar.

Kad nisu razvlačili tijesto, polagali bi ispite, a upornost ih je odvela u kuhinje vrhunskih talijanskih restorana te kasnije sve do Irske. U blizini Dublina dobili su i priznanje za “best new entry” restoran. Nakon dolaska u Zagreb planirali su usporiti tempo, ali „laboratorij hrane“ ih je pronašao. Uložili su sve što imaju u novu gastronomsku avanturu, a ostalo je povijest.

Ako ste ih kušali, onda znate da pizze kakve se rade u Papaveru ne možete probati nigdje drugdje u Zagrebu, ali ni u Hrvatskoj. Upravo je i u tom autorskom potpisu čar. Uostalom, Talijani, koji i u selima imaju po nekoliko pizzerija, šaraju u odabiru, ovisno o tome jesu li raspoloženi za napoletansku ili se žele utopiti u nadjevu, guštati uz komad alla teglia ili podijeliti pizzu al metro. Koliko ljudi, toliko ukusa, pa je potraga za kraljicom talijanske kuhinje nemoguća misija.
No vratimo se u Mlinove. Bilo da poželite kušati klasične talijanske ili suvremene pizze (contemporanea) koje su priča za sebe, u Papaveru se jede fino – i zdravo.

Razlog tome mogu biti vrhunski sastojci te talijansko nasljeđe i minucioznost kojom Pasquale pristupa svakom receptu – važe svaki gram, provjerava postotak vlage i temperaturu u prostoriji pa prema tome osmišljava recept, čeka da enzimi odrade posao i šapuće prirodnim kvascima.

Ušminkana krušna peć ili reklame o godinama koje je sourdough „nareckao“ u svojem životu kvasca nisu glavni igrači ove priče. Akrobacije i koreografije s tijestom, mitovi i legende o fermentiranju koje traje unedogled, kao i nulerici, odnosno talijanskom zero zero brašnu, također ne stanuju u Papaveru – okus i tekstura pizze progovaraju sami za sebe.

No brašnu koje pristiže iz kultnog talijanskog mlina Moline Quaglie itekako se pridaju pažnja i pozornost. Pasquale za tijesto nerijetko kombinira nekoliko vrsta različitih brašna kako bi dobio ono što je zamislio za neko od različitih vrsta tijesta koje pravi.

Molino Quaglia u Italiji je institucija u kojoj se koristi najmodernija tehnologija. Poznati su po kulinarskim tečajevima koje organiziraju, kao i brendu brašna Petra. Između ostalog, kako nam priča Pasquale, jedini u Europi koriste uređaj za optičku selekciju svakog zrna pšenice kako bi se uklonila ona i s najmanjim nepravilnostima. Njihova je filozofija da se recept prilagođava brašnu, a ne obrnuto pa tako majstori pizze imaju slobodu kreativnosti. Tijesto napravljeno od njihova brašna bogato je vlaknima, okus je bogat, a nakon jela nema osjećaja težine u želucu.

„Naša pizza plod je simbioze prirodnog kvasca i još prirodnijeg brašna dobivenog mljevenjem cijelog zrna pšenice kamenim mlinom koji, sporim dizanjem, stvaraju nevjerojatno lako probavljivo tijesto“, naglašavaju u Papaveru.

Iako Napoletanac, Pasquale (još) ne radi napolitanske pizze, no tko zna, možda i popusti zbog nagovaranja gostiju koji željno iščekuju zagristi karakteristični leopard-uzorak na korici.

„Volim kada je pizza poput kruha, hrskava izvana, meka iznutra, dovoljno čvrste teksture da može izdržati nadjev, a da ne postane gnjecava. Na napoletanu ne možete staviti previše nadjeva, a da ostane ukusna, dok je contemporanea primjerice izvrsna s roastbeefom ili pačjim prsima“, kaže.

Pizza contemporanea, koja se u nedostatku preciznijeg termina opisuje kao suvremena ili gurmanska, odličan je primjer toga dokle ide igra kombiniranja vrhunskog tijesta s najrazličitijim sastojcima. Iako se Papavero po njima i prepoznaje, Pasquale je ponosan na sve vrste pizza koje radi pa kada biste ga pitali koja mu je najdraža, teško da bi se mogao odlučiti samo za jedno „dijete“.

Ipak, posebno mjesto u njegovu srcu ima „pola metra“, kakvu je i jeo kao klinac na jugu Italije. Smisao je te četvrtaste pizze u dijeljenju s prijateljima i obitelji.

Koliko god ono bilo važno, tijesto je tek dio priče o savršenim okusima, teksturama i mirisima. Bez kvalitetnih sastojaka teško da će vas osvojiti. Stoga Ana i Pasquale sve što mogu rade od nule: umaci, namazi i drugi djelići slagalice finih jela nastaju na licu mjesta.

Voće i povrće pristiže iz Rakovice, gdje Anina obitelj ima imanje na kojem mirišu dunje i bosiljak, raste raštika i „kovrča“ se kelj…  Zemlja voćnjaka njihov je brend na kojem marljivo rade posljednjih godina, a sve više ljudi prepoznaje njihov ajvar, med, džemove, sirupe od bazge, mente i drenka te chutneye. Sve se može i kupiti u Papaveru.  

I kulenova seka je slavonska, baš kao i kobasice te slanina, a iz Italije dolaze vrhunski pršut, mozzarella di bufala, fior di latte i stracciatella, stracchino, grana padano, dimljena ricotta, burrata, friarielli (divlja brokula) i još pokoja divotica, poput n'duje koja zaslužuje posebno poglavlje.

Taj suhomesnati proizvod u Calabriji tamane poput Nutelle – vade komadiće iz ovitka, pa potom razmazuju na kruh, vruće tijesto ili što im dođe pod ruku. Puna usta umamija i ljutkasti završetak koji traje i traje zahvaljujući ustinjenom peperoncinu u Papaveru se „druži“ na pizzi s pelatima, mozzarellom i maslinama. Ana objašnjava kako bi se taj namaz za čistu peticu mogao uspoređivati s kulenom, kako zbog kvalitete mesa, tako i zbog pikantnosti, okusa.

Navijamo za to da se pokoja teglica n'duje nađe uz ostale delikatese iz Zemlje voćnjaka koje se mogu kupiti u Papaveru, ali do tada – znamo gdje je možemo iskušati.

Staklenke s brižno pripremljenim domaćim proizvodima nalaze se u društvu talijanskih etiketa što terroirom vode u Veneto, na brežuljke Valdobbiadenea, u Friuli i Alto Adige, pa južnije u Marche, gdje rastu Trebbiano, Passerina i Pecorino.

Talijanska vina izvrsno se sljubljuju s jelima iz kuhinje, kao i pizzama, a na karti možete odabrati i pokoju „domaćicu“ iz Baranje, Međimurja i drugih dijelova Lijepe Naše. Volite li mjehuriće, mogao bi vam se svidjeti konkretan, ali svjež prosecco koji godi nepcu i nosu, toliko da se opasno lako pijucka.

Osim butelja na raspolaganju su i craftice – poznata Nova runda i odličan Primarius. Želite li iskušati tekuću ponudu i tek toliko staviti nešto pod zub, na tu su plate, kao i gnocco fritto, poderane gaće koje čine sjajan spoj Italije i Slavonije. Ne rade se s mlijekom, nego s konkretnijim tijestom za pizzu kako bi odale počast talijanskoj svakodnevici – uživanju u pršutu.

Bacite li pogled na jelovnik, vidjet ćete kako Pasquale nije komformist – pizzama hrani svoju maštu i umijeće, ne ugađajući pod svaku cijenu gostima. Kao od šale „zeznuo“ je Margheritu i nastala je Sbagliata, koja bez obzira na sastojke kakve nosi slavna rođakinja, ima pak integralno tijesto što rupice duguje sourdoughu. Rumeni San Marzano grappolo sa sunčanog juga Čizme kuha se satima dok ne ostane esencija i mesnatost koja s pestom od oraha, bosiljka, kvalitetnog maslinova ulja pogađa u sridu užitka. Recept za pesto nije zapisan u kamenu, umjesto oraha nađu se i lješnjaci, a poigrava se i špinatom, raštikom…

Sastojci su neiscrpan izvor nadahnuća, bilo da je riječ o kukuruznoj pizzi s pastrvom ili nešto dramatičnijoj kombinaciji salse od pelata, burrate i mariniranih inćuna koja se krije pod nazivom Marinara. Sir i more delikatna su kombinacija s kojom treba znati, no oblaci kremaste, meke i maslačaste burrate u ovom slučaju služe kao „wingman“ inćunima, rajčicama, češnjaku…

Nešto suptilnija, prava ljetna, Crudo & buratta s tikvicama, pelatima, mozzarellom fior di latte i pršutom također je lijepo uplovila u elitno društvo „contemporaneuša“.

Odlikaši u Papaveru imaju što istraživati, no u potrazi za nešto ziheraškijim odabirom i pizzom koja grli ugodom na raspolaganju su klasici, kao nostalgična Pizza2share od pola metra, s debljim rubom. No zagrljaj u tanjuru, ovisno o bojama na drveću i sezoni, nude slavonska sarma i punjene paprike, otkoštena svinjska rebra koja provode cijelu noć na niskoj temperaturi u pećnici i poslužuju se bez kosti, hobotnica što omekšava na pari, burgeri s mekim domaćim brioche pecivom, kao i tjestenina.

Klasicima poput tagliatella i njoka, penna i linguina pridružili su se i ravioli koji će se uskoro moći kušati u kombinaciji s kruškom i sirom. Tjesteninu možete isprobati u bologneseu i carbonari, koji se pripremaju prema načelima talijanske kuhinje, naravno bez vrhnja za kuhanje ili gustina, ali i slavonskom umaku od rajčice, luka i slanine.

Među slatkišima koji na gurmanskoj karti Italije imaju važno mjesto, valja spomenuti Anin tiramisu s biskvitom koji ravnomjernije upija kavu nego piškote i stvara idealnu kulisu za podatnu kremu od mascarponea. Kremozna vanilija i voće između listića millefoglieja ili panna cotta također su odličan izbor za kraj.

U svakom slučaju, posjetite li Papavero, jedino teško što će pasti odluka je za što se odlučiti na jelovniku, što okusiti u čašama, nagnuti se na talijansku ili slavonsku stranu – no bez obzira na momčad za koju odlučite navijati, s Anom i Pasqualeom teško ćete pogriješiti.

  • #gdje sjesti
  • #papavero
  • #pizza
  • #tiramisu
  • #bolognese
  • #burgeri
viber Created with Sketch.
inspirativno najčitanije
Dođi za stol: mjesto gdje se stvaraju najljepše blagdanske priče
Oglas
Dođi za stol: mjesto gdje se stvaraju najljepše blagdanske priče
Sedam razloga zašto je Varaždin hit među adventskim destinacijama
Oglas
Sedam razloga zašto je Varaždin hit među adventskim destinacijama
3 jednostavna napitka koja vraćaju volju za životom nakon obilnog ručka
Sačuvajte za blagdane
3 jednostavna napitka koja vraćaju volju za životom nakon obilnog ručka
Budite iskreni: Turističke atrakcije koje mnogima nisu lijepe, ali se o tome šuti
Svjetski poznate
Budite iskreni: Turističke atrakcije koje mnogima nisu lijepe, ali se o tome šuti
Dođite i sudjelujte u raspravi: Sami odlučite kako će izgledati vaš kvart
Zagrebačkim pothodnicima
Dođite i sudjelujte! Sami odlučite kako će izgledati vaš kvart
5 trendova koji će obilježiti 2026.: Način na koji putujemo sasvim će se promijeniti
Novo vrijeme
5 trendova koji će obilježiti 2026.: Način na koji putujemo sasvim će se promijeniti
Qspace modularni stanovi u Nizozemskoj
Pametna rješenja iz Europe
Pogledajte kako izgledaju državni stanovi za mlade od 21 kvadrata, a koštaju samo 45 tisuća eura
Šarmantna rustikalna ljepotica s pogledom kao iz bajke (i saunom i jacuzzijem)
Mini Ranch Protulipa
Za idealan odmor pokraj Karlovca: Ljepotica s pogledom kao iz bajke (i saunom i jacuzzijem)
Kolači bez dodanog bijelog šećera recepti
Idealni za blagdane
Ovi kolači i torte jako su slatki i fini, a ne sadrže ni gram bijelog šećera
Lako i jednostavno: domaći likeri kao božićni poklon
Domaće i fino
Lako i jednostavno: Domaći likeri kao savršen božićni poklon
Čokoladne kuglice s orasima recept
Božanstveni okus
Ove kuglice od čokolade i oraha su prefine, lako ih je napraviti – ne morate čak ni paliti pećnicu
Najbolji desert zagrebačkog Adventa? Torta s vrućom čokoladom o kojoj svi pričaju na Fuliranju
Gdje je Jura...
Najbolji desert zagrebačkog Adventa? Torta s vrućom čokoladom o kojoj svi pričaju na Fuliranju

Nastavi čitati

Ne propustite ni ovo
vijesti
Pitamo vas treba li molitelje maknuti s trgova?
Što mislite?
ANKETA Treba li molitelje maknuti s trgova?
Metković: Maloljetnik na travi, kokainu i speedu tukao vršnjake
jedan teško ozlijeđen
Brutalno nasilje kod škole: Maloljetnik na travi, kokainu i speedu tukao vršnjake
Na području Španskog nestala 14-godišnja djevojčica
nema mobitel
Nestala Teodora (14) u Zagrebu: "Svaka informacija može biti presudna"
show
Gdje je danas Marko Bošnjak?
više nije u zagrebu
Marko Bošnjak nakon mjeseci šutnje otkrio gdje trenutačno živi i što radi
Ljubavna priča Jamesa Camerona i Suzy Amis
punili medije svojom vezom
Zbog nje je ostavio heroinu svog kultnog filma, a danas žive ljubavnu bajku kojoj se dive svi
Tko je Karolina Ilić, diskvalificirana natjecateljica Dore 2026.?
zbog važnog razloga
Tko je pjevačica koja je diskvalificirana s Dore?
zdravlje
Gripa i korona zajedno: Ovo su prvi znakovi da imate oba virusa odjednom
Piše liječnik
Gripa i korona zajedno: Ovo su prvi znakovi da imate oba virusa odjednom
Nedostatak kalija (hipokalijemija): Evo kako ga prepoznati prije nego što postane opasno
Tijelo ostaje bez ključnog minerala!
Nedostatak kalija (hipokalijemija): Evo kako ga prepoznati prije nego što postane opasno
7 namirnica bogatih proteinima koje žene starije od 50 godina trebaju jesti svaki tjedan
Za očuvanje mišićne i koštane snage
7 namirnica bogatih proteinima koje žene starije od 50 godina trebaju jesti svaki tjedan
zabava
Konobar u poznatom njujorškom restoranu progovorio na hrvatskom i oduševio sve prisutne
Reakcije gostiju su sve
Konobar u poznatom njujorškom restoranu progovorio na hrvatskom i oduševio sve prisutne
Ovako se Balkanac prevozi Mercedes! Scena nasmijala cijelu regiju
Urnebesno
Ovako Balkanac prevozi Mercedes! Scena nasmijala cijelu regiju
"Balkanci su ispred svog vremena": Svi smo radili ove stvari prije nego što su bile popularne
Izgleda li vam poznato?
"Balkanci su ispred svog vremena": Svi smo radili ove stvari prije nego što su bile popularne
tech
Otkriće NASA-e: Zemlja ovo u 100 godina nije doživjela, dogodit će se uskoro
Jedinstven događaj
Otkriće NASA-e: Zemlja ovo u 100 godina nije doživjela, dogodit će se uskoro
Jedno istraživanje mijenja sve što znamo o gihtu
Srušen mit njegova uzroka
Jedno istraživanje mijenja sve što znamo o gihtu
Astronomi su možda riješili najveću zagonetku planeta Urana nakon gotovo 40 godina
Misteriozno zračenje
Astronomi su možda riješili najveću zagonetku planeta Urana nakon gotovo 40 godina
sport
Slovenac sudio u finalu Lige prvaka, a onda nestao preko noći: "Znam tko stoji iza svega"
Policija sve istraživala
Slovenac sudio u finalu Lige prvaka, a onda nestao preko noći: "Znam tko stoji iza svega"
U Varaždin stigao s Dalićem, a onda šok! Jedva ostao živ, ostao bez nogometa, a danas živi na rubu egzistencije
Izbornik poslao apel
U Varaždin stigao s Dalićem, a onda šok: Jedva ostao živ, danas spaja kraj s krajem
Poznata tenisačica opet šokira, sada je otvorila i OnlyFans: "Velike su, ali to su samo grudi"
Otvoreno progovorila
Poznata tenisačica nakon estetske operacije otvorila i OnlyFans: "Velike su, ljudi će pričati"
tv
U dobru i zlu: Postoji šansa da mu ponovno pomogne – što bi mogao tražiti zauzvrat?
U DOBRU I ZLU
U dobru i zlu: Postoji šansa da mu ponovno pomogne – što bi mogao tražiti zauzvrat?
U dobru i zlu: Mislio je da glumi uvjerljivo, ali istina je isplivala brže nego što je očekivao
U DOBRU I ZLU
Mislio je da glumi uvjerljivo, ali istina je isplivala brže nego što je očekivao
MasterChef: Gastroiluzije s potpisom bivšeg kandidata MasterChefa izazvat će pravo oduševljenje!
WOW!
Gastroiluzije s potpisom bivšeg kandidata MasterChefa izazvat će pravo oduševljenje!
putovanja
Qspace modularni stanovi u Nizozemskoj
Pametna rješenja iz Europe
Pogledajte kako izgledaju državni stanovi za mlade od 21 kvadrata, a koštaju samo 45 tisuća eura
Šarmantna rustikalna ljepotica s pogledom kao iz bajke (i saunom i jacuzzijem)
Mini Ranch Protulipa
Za idealan odmor pokraj Karlovca: Ljepotica s pogledom kao iz bajke (i saunom i jacuzzijem)
Kolači bez dodanog bijelog šećera recepti
Idealni za blagdane
Ovi kolači i torte jako su slatki i fini, a ne sadrže ni gram bijelog šećera
novac
Poznati trgovački lanac odjeće i obuće na putu do bankrota. Sumnje vjerovnika izazvale su domino-efekt
ostalo 6 poslovnica
Poznati trgovački lanac odjeće i obuće na putu do bankrota. Sumnje vjerovnika izazvale su domino-efekt
Ovo su milijarderi koji stoje iza carstva izgrađenog na jednostavnom, ali revolucionarnom izumu – šlagu bez mlijeka
Slatki imperij
Ovo su milijarderi koji stoje iza carstva izgrađenog na jednostavnom, ali revolucionarnom izumu – šlagu bez mlijeka
Rimac Technology s partnerima razvija novu generaciju baterija. Prva primjena u Bugattiju?
stvaraju budućnost
Rimac Technology s partnerima razvija novu generaciju baterija. Prva primjena u Bugattiju?
lifestyle
Ovo izdanje Ane Maslać Plenković nadmašilo je i stil krlajice Letizije i vojvotkinje Catherine
poput princeze
Ana Maslać Plenković izgleda spektakularno – evo zašto je njezin pariški stajling pun pogodak
Recept za kolač djedov brk
Obožavamo ih!
Znate li koji je ovo kolač? Imamo provjereni recept, priprema je zapravo vrlo jednostavna
Štikle koje čine razliku: Ana Maslać Plenković pogodila je modni jackpot
Odlične štikle!
Koliko su samo lijepe! Ana Maslać Plenković u štiklama koje imaju sve
sve
Qspace modularni stanovi u Nizozemskoj
Pametna rješenja iz Europe
Pogledajte kako izgledaju državni stanovi za mlade od 21 kvadrata, a koštaju samo 45 tisuća eura
Ovo izdanje Ane Maslać Plenković nadmašilo je i stil krlajice Letizije i vojvotkinje Catherine
poput princeze
Ana Maslać Plenković izgleda spektakularno – evo zašto je njezin pariški stajling pun pogodak
Slovenac sudio u finalu Lige prvaka, a onda nestao preko noći: "Znam tko stoji iza svega"
Policija sve istraživala
Slovenac sudio u finalu Lige prvaka, a onda nestao preko noći: "Znam tko stoji iza svega"
Klara
Vrijedi probati

Svijetla točka kaotičnog zagrebačkog kvarta: Pizzerija u kojoj se jedu uzbudljive napoletane

Radi Klare vrijedi prijeći Savu i pronaći put do neodoljnivih napoletana napuhnutih rubova i pomno biranim sastojcima... NASTAVI ČITATI

Vezani sadržaj

  • Antica - 3 Hrana i piće
    Prava talijanska...

    Jedna od najboljih pizzerija u Hrvatskoj: Slasna "pjegavica" zbog koje vrijedi sići s autoputa

  • Plantea - 12 Hrana i piće
    "Nikad ne bih rekla da ovo nije meso"

    Jeli smo u prvoj vegetarijanskoj pizzeriji u Zagrebu i jako se iznenadili

  • Klara Hrana i piće
    Vrijedi probati

    Svijetla točka kaotičnog zagrebačkog kvarta: Pizzerija u kojoj se jedu uzbudljive napoletane

 
Upravljaj obavijestima
© Punkufer
  • Impressum
  • Marketing
  • Uvjeti korištenja
  • Zaštita privatnosti
  • Politika o kolačićima

404image

Piletina, varivo, tjestenina...

Prijavi se na naš newsletter
i otkrij recepte, savjete i trikove s
kojima ćeš izaći iz začaranog kruga 3
ista jela koja radiš svaki dan ;)

Please don't insert text in the box below!
close