Jednu od najboljih talijanskih pizza u Hrvatskoj, složit će se mnogi, pronaći ćete u Ogulinu. Pizzeria Antica neumorno skuplja nove obožavatelje kojima nije problem sjesti u auto ili skrenuti s autoputa kako bi guštali u sočnim i mekim, pravim napoletanama, koje se prepoznaju po povišenim, prozračnim, napuhanim rubovima s neodoljivim pjegicama.

U Antici ćete pronaći lagane pizze nakon kojih nećete zaspati, a ipak ćete kući otići siti. Nježne su za želudac, ali i za novčanik - odlučite li se za klasike poput margherite, marinare ili miješane, pizze u Ogulinu predstavljaju dobru vrijednost za novac. Cijene variraju od 7, 8 eura za klasike - do 15 eura za premium pizze.

Zagrebačka pizzeria u koju se više neću vratiti: Toccare nudi fine pizze i "neugodno" skupo piće Toccare - 6 Toccare - 2 Toccare - 3 +2 Toccare - 4

Salermo s kuhanom šunkom i špekom jedna je od popularnijih (9,50 eura), a isprobati možete i Klek s buđolom (9 eura) ili Siciliju na kojoj ćete naći inćune i kapare (9 eura). Pizza Antica (10 eura) ponosno nosi kuhanu šunku, gljive, pršut, kulen, špek, pelate i vrhnje, a Bijela pizza spaja kremu od parmezana i mozzarellu te sireve robiolu i taleggio (11 eura).

Oni koji vole kombinaciju bresaole i buratte, kao i kreme od pistacije i mortadele, također će doći na svoje i platiti po 15 eura svaku pizzu. Dobro je znati da Antica ponedjeljkom ne radi, a ostale dane u tjednu otvorena je od 10 do 23 sata.

Pizzerija kakvu nećete naći nigdje drugdje u Hrvatskoj: Posveta talijanskoj kuhinji i ocu znanstvene fantastike Mrs. Fogg - 8 Mrs. Fogg - 7 Mrs. Fogg - 6 +4 Mrs. Fogg - 5

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju