Šime Sušić, pobjednik prve sezone emisije MasterChef Hrvatska, jedan je od vlasnika Croatian Food Heritagea, omiljenog mjesta za male hrvatske zalogaje, čašu vina ili piva u Zagrebu. Iako nije restoran, maleni prostor u Petrinjskoj ulici na prvom je mjestu ponude restorana na TripAdvisoru, omiljenom turističkom internetskom portalu.

Posjetitelje oduševljavaju zalogaji od tradicionalnih, lokalnih i svježih namirnica, kao i gostoljubivost prodavača koji s toplinom šire znanje o hrvatskoj gastronomiji. Nakon Heritagea, prema popularnosti slijedi La Štruk poznat po brojnim vrstama štrukla i pizzerija Duksa.

Split

MoNIKa's Wine Bar vinarke Monike Prović iz Opuzena posjetitelji koji dolaze u Split vole najviše. Oduševljavaju ih obiteljske etikete, vina koja odležavaju u moru, a osobito hvale i Monikin znalački pristup, kao i male zalogaje koji se lijepo slažu sa sadržajem u čašama. Na drugom mjestu u Splitu je Ćiri Biri Bela kako zbog janjetine – tako i zbog vegetarijanskih jela, a slijedi je BRUTAL Bar & Kitchen.

Rijeka

Turisti koji dolaze u Rijeku najviše vole jesti u Kaloriji, bez obzira na to što nije u centru grada. Ukusna pizza i ljubazni domaćini ostavljaju najbolji dojam, a na Trip Advisoru nađe se i pokoji komentar o lijepoj i prostranoj terasi. Kaloriju u stopu slijedi konoba Nebuloza, u koju se dolazi na ribu, te Tarsa, u kojoj je hit odrezak s mozzarellom, pršutom i kajmakom. 

Osijek

Lumière, koji se nalazi u centru grada, najpopularniji je osječki restoran među turistima. Iako su mu cijene „zagrebačke“, Lumière oduševljava finom domaćom kuhinjom i udobnom atmosferom. Na drugom je mjestu Kod Ruže s neponovljivim interijerom, a slijedi je Slavonska kuća, u kojoj ne nedostaje tradicije u tanjurima i čašama.  

Zadar

Butler Gourmet&Cocktails Garden šije konkurenciju u Zadru svojom gostoljubivošću, ali i koktelima, burgerima i razumnim cijenama. Trattoria Mediterraneo također je na meti turista zbog ukusne hrane i dobre atmosfere. Neka su od jela koja valja kušati rižoto, rebarca i tiramisu. Treće mjesto u Zadru drži Al Pacchero, koji je, sudeći prema komentarima na Trip Advisoru, ostao u sjećanju kao jedno od savršenih mjesta za večeru u Zadru.

Najteža dionica: Kroz velebitsku prašumu do vrha s kojeg puca najljepši pogled na Jadran Highlander Velebit - 25 Highlander Velebit - 24 Highlander Velebit - 23 +49 Highlander Velebit - 28

 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju