"Veliko nam je zadovoljstvo što možemo predstaviti ovaj slastan desert u njegovom najboljem izdanju. Sve je počelo kada smo shvatili da bi metropoli stvarno dobro došao jedan ovakav „oblizek“, topla knedlica za marendu, brzinsku okrepu, ili čak cijeli obrok pa smo angažirali slavnu Petru Jelenić, majstora slastičarstva Amira Karalića te tim kuhara iz Gastronomada te danas imamo 13 slatkih i 4 slana okusa!“ objasnila je ekipa koja stoji iza novih knedlica u Zagrebu. 

U ponudi su retro knedle s umakom od kajsije, preko pistacije, lješnjaka i badema, višnje, cheesecakea i smokve, kikirikija, nutela kreme, keksa, sve do – onih s makom. Na slanoj paleti možete naći one od pršuta, sira, sedam vrsta gljiva, piletine i šparoga te okruglice punjene čvarcima, usitnjenom kobasicom od crne slavonske svinje i ricottom.
Dok su gosti raspravljali o tome jesu li bolje slatke ili slane knedle, točila su se Enosophijina vina.

„Ovo je tek početak, ne namjeravamo stati na ovih 17 okusa te ćemo razvijati nove, uzbudljive kombinacije okusa. S našim knedlicama u kojima su samo probrane namirnice najviše kvalitete pratit ćemo sezonalnost namirnica i našim gostima uvijek ponuditi neko iznenađenje.“, objasnili su članovi tima KnedlicaDA! BAR

Cijene knedla kreću se od 18 do 21 kunu, a među slatkim i slanim kombinacijama svatko može pronaći ponešto za sebe. Među slanim hitovima su Čvarci (sjeckana kobasica od crne slavonske svinje, ritotta i čvarci s posipom od krušnih mrvica), Sedam vrsta gljiva (vrganji, lisičarke, jablanovače, bukovače, panjevčice, bijeli i smeđi šampinjoni, ricotta, poriluk i timjan s posipom od prženog luka), kao i Piletina i šparoge koje slast duguju i marinadi od maslinova ulja s mirisnim začinima te sjemenkama. Volite li pistacije, obavezno probajte okuglicu punjenu neodoljivom zelenom kremom, a neodoljiva je i Višnja s posipom od sjeckane belgijske čokolade. Umak od maka koji se spaja s okusima NY cheesecakea također je jedna od popularnih kombinacija s kojom ne možete pogriješiti.

Kakav pogled! Novo sklonište za planinare koje se nalazi na jednoj od najljepših biokovskih staza Sklonište Pakline - 12 Sklonište Pakline - 11 Sklonište Pakline - 10 +8 Sklonište Pakline - 9

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju