American bar Dollar koji je prije pet godina otvorio svoja vrata Osječanima ubrzo se pojavio u Čakovcu i Varaždinu, a ove će godine će prvi put svoje specijalitete predstaviti na Zagreb Burger Festivalu.

Od 12. do 22. rujna na Strossmayerovu trgu u kućici američkog bara peći će se burgeri od junetine pojačane domaćom slavonskom kobasicom koja mesu daje fini „šmek“ te slagati wrapovi koji kriju razna čudesa.

Neki od dodataka koji podižu kombinacije zasigurno su i krema od vrhnja s mladim lukom te domaća slanina. U američkoj priči s lokalnim sastojcima naći će se i spicy limunada koja nakon sočnih pikanterija gasi žeđ đumbirom, mentom i limetom. Vikendom se mogu očekivati i neke burgerske inivacije, ali sve u svoje vrijeme.

„Osječani i Slavonci poznati su kao zahtjevna publika kada je hrana u pitanju, pa je kvalitete jela na prilično visokoj razini. Slavonski restorani, restorani s ribljim specijalitetima, pizzerije, slastičarnice, kineski i meksički restorani, kebabi… sve to možete pronaći u Osijeku i sigurni smo da svi imaju štošta ponuditi svojim gostima.

Ipak, naš je tim pronašao svoje mjesto u gradu s idejom da obogati osječku ponudu nečim novim – američkim okusima. Američko meso, američki hamburgeri i odresci, wrapovi, salate, pizze i deserti planetarno su popularni i od sada dostupni u centru grada“, kažu u American baru.

Bacite oko na jelovnik chefa Nenada Komesa i pripremite se za festival, a za više informacija bacite oko na stranicu festivala na Facebooku.

Rougemarin - 2 Hrana i piće Gušti 80-ih: Rougemarin donosi čuda od mesa na Zagreb Burger Festival

Homemade American Dollar burger . 65 kn
Brioche pecivo, mljevena junetina, cheddar sir, domaća slavonska kobasica, zelena salata, secret Chef BBQ sauce, onion strings, mayo mustard

BBQ Lovers Hamburger - 60 kn
Brioche pecivo, mljevena junetina, BBQ smoked sauce, domaća slanina, coslaw, prženi luk, cheddar

Spicy Beef hamburger Wrap - 55 kn
Wrap, mljevena junetina, sweet chili, ukiseljeni đumbir, coleslaw, grillani sir, rikola

Shish ChewUP Wrap - 45 kn
Wrap, mljevena junetina, coleslaw, H.O.T. umak, krema od vrhnja s mladim lukom

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju