• Hrana i piće
  • Putovanja
  • Aktualno
  • Zanimljivosti
  • Škola kuhanja
  • Želim više
  • Preporuke
Upravljaj obavijestima

Prati nas

  • Impressum
  • Uvjeti korištenja
  • Zaštita privatnosti
  • Politika o kolačićima
close image
  • Dnevnik.hr
  • Vijesti
  • Sport
  • Showbizz
  • Lifestyle
  • Tech
  • Zdravlje
  • Biznis
  • Zabava
  • Teen
  • Tv
Hrana i piće #gdje sjesti

Restoran u centru Zagreba koji bi mogao imati najuzbudljiviji menu u gradu ove jeseni

Pravi jesenski comfort food u modernoj, šumskoj verziji dolazi u obliku sočnih, okruglih odrezaka od jelena, ukomponiranih sa šumskim gljivama, kraljevskim bukovačama, mekanom kremom od celera, hrskavim čipsom od celera i aromatičnim svježim tartufima...

Punkufer avatar placeholder
PR 28.09.2020 15:14 komentari
viber Created with Sketch.
Barbieri\'s - 10
Barbieri\'s - 10 (Foto:Mario Poje)

Galerija Barbieri\'s - 1 9 Barbieri\'s - 2 9 Barbieri\'s - 3 9 Barbieri\'s - 4 9

U trendu Gulaš je savršeno jelo za zimu Tjedni jelovnik Bez puno kompliciranja i truda: 7 jela savršenih za zimu za svaki dan ovoga tjedna Trentino, Italija - 6 Primamljiva ponuda Na predivni sjever: Italija vam plaća do sto tisuća eura da se onamo preselite Pelješki tunel - 1 U carstvu dingača Tunel koji je promijenio lice Pelješca: "Nema toga tko ne zastane pred ovom ljepotom"

Zagreb se može pohvaliti s nekoliko izvrsnih restorana koji odišu istinskim duhom velikih svjetskih metropola, a među njima je svakako i Barbieri's. Ovaj elegantan fine dining bistro vješto spaja nekoliko različitih komponenata, poput profinjenog uređenja, ležerne atmosfere, lagane bistrološke ponude za ručak i večernjeg, pomalo klupskog štiha, sve podcrtano sjajnom glazbenom podlogom.

S obzirom kako jesen sa sobom često donosi nove početke, tako i Barbieri's najavljuje neke novitete. Najveći fokus ove sezone stavljen je upravo na vrhunsku gastronomsku ponudu i osvježen, jesenski jelovnik, kojeg potpisuje novi chef Barbieri'sa – Matija Pavlic. Ovaj mladi i talentirani kuhar može se pohvaliti zaista zavidnim iskustvom. Radio je u nekoliko restorana s Michelinovim zvjezdicama, poput londonskih Ledbury, City Social i Social n5. Nakon povratka iz Engleske, između ostalih, radio je i u cijenjenom dubrovačkom 360. Pred nekoliko tjedana postao je glavni chef u Barbieri'su, donijevši sa sobom dašak sjevernog stila, tzv. nordic style. Naime, na Matijin trenutni rukopis kao chef-a velik utjecaj imao je upravo skandinavski stil kuhanja, čije su karakteristike funkcionalnost, čiste linije, besprijekorna izrada i nenametljiva elegancija te naravno, iznimna kvaliteta i sezonalnost namirnica.

Matija je prezentirao nekoliko sjajnih jela s aktualnog menija, od kojih se izdvaja hrvatsko – japanski fusion sa svježom jadranskom tunom, tek kratko obrađenom sa svake strane. Ova divna morska poslastica poslužena je s brokulom, kuhanom u kombinaciji s kombo algama, pireom od brokule i yuzu-om (japansko citrusno voće, koje raste samo u Japanu) te gelom od crnog čaja i morskih algi. Kao inspiraciju za ovo jelo Matija je istaknuo Japan, poznat u cijelom svijetu po uzgoju tune, ali i po korištenju algi, yuzu-a i svježih namirnica u svom jelima. Još jedan izvrstan spoj Japana i Hrvatske dogodio se u jelu, idealnom za nadolazeće hladne dane. Debeli krakovi najukusnije hobotnice pečene na roštilju sljubili su se sa savršenom emulzijom od fermentiranog wasabija, fermentiranom korabicom, posluženi uz mirisni, ljutkasti i topli ragu od korjenastog povrća, hobotnice i chilija. Čista svježina i japanski štih karakteristike su pak laganog predjela pod nazivom Hamachi (japanski gof) u new style sashimi izvedbi, kombiniranog s mladim lukom, yuzu-om i chilli papričicama, koje mu daju taman dozu ljutine.

Pravi jesenski comfort food u modernoj, šumskoj verziji dolazi u obliku sočnih, okruglih odrezaka od jelena, ukomponiranih sa šumskim gljivama, kraljevskim bukovačama, mekanom kremom od celera, hrskavim čipsom od celera i aromatičnim svježim tartufima. Uvijek cijenjeni kulinarski klasik – patka - u Barbieri's izvedbi dolazi kao dry age, odnosno odležana u sijenu od 10 do 14 dana, što joj daje mnogo bolji okus i manju žilavost. Uz patku, na tanjuru koji izgleda poput malog umjetničkog djela, nalaze se još ukiseljena mizuna (vrsta salate okusa sličnog hrenu), glazirana cikla, koja se dimila i pekla u soli, pire od dimljene cikle, ljutika i juniper jus. Interesantan i neočekivan spoj Zagorja i Skandinavije rezultiralo je ovim ambicioznim jelom koji će probuditi sva osjetila. Vinska karta obuhvaća sve najvažnije regije u Hrvatskoj, kao i nekoliko svjetskih etiketa. Također, izdvaja se odlična ponuda japanskih viskija, iznimno cijenjenih u cijelom svijetu.

Interijer je uređen u profinjenom i chic stilu, s raskošnim detaljima u obliku statement luksuznih lampi. Prostorom prevladavaju zagasite boje u toplim tonovima, koje naglašavaju opuštajući intimni ambijent, s kombinacijom svijetlog i tamnog drveta s ružičastim, sivim, zlatnim i crnim nijansama. Sav namještaj u restoranu rađen je po mjeri, a mnogo pažnje posvećeno je rasvjeti. Želja vlasnika bila je stvoriti ugodan večernji ambijent te postići pomalo retro stil 70-ih i 80-ih godina, a u tome su nesumnjivo i uspjeli. Opuštenom bistrološkom pristupu svjedoči i ostakljena kuhinja, koja gostu daje uvid u cijeli proces pripreme jela.

Briljatno kuhanje mladog chefa Pavlica, otmjeni ambijent i energičan duh svjetskih metropola stavljaju Barbieri's visoko na ljestvicu najuzbudljivijih restorana u Zagrebu ove jeseni. Navratite na adresu Tkalčićeva 90 i uvjerite se osobno.
 

  • #gdje sjesti
  • #barbieri's
  • #matija pavlic
  • #Zagreb
viber Created with Sketch.
inspirativno najčitanije
Božićna bajka na 930 metara: Bogat program u idili Parka prirode Učka
Od 12. do 14. prosinca
Božićna bajka na 930 metara: Bogat program u idili Parka prirode Učka
Putevima rudara: Uzbudljiva šetnja u prošlost Istre uz vino i slasne zalogaje za 0 eura
Stazom svete Barbare
Putevima rudara: Uzbudljiva šetnja u prošlost Istre uz vino i slasne zalogaje za 0 eura
Adventi u susjedstvu: gdje još doživjeti blagdansku čaroliju!
Zimske čari
Advent u susjedstvu: Kamo otputovati kako biste doživjeli najbolju blagdansku čaroliju?
Wolt ponudio digitalno rješenje za ručak na poslu – stiže Wolt for Work!
Oglas
Wolt ponudio digitalno rješenje za ručak na poslu – stiže Wolt for Work!
Božićna verzija shortbread millionaire kolača recept
Tri sloja savršenstva
Ove božićne kocke stvorene su za milijunaše, jako su fine i nije ih teško napraviti
Voljen, ali Lud: Kralj "od stakla" koji je promijenio tijek europske povijesti
Na današnji dan
Voljen, ali Lud: Kralj "od stakla" koji je promijenio tijek europske povijesti
Tjedni jelovnik zimska jela od 1.12. do 7.12. 2025.
Tjedni jelovnik
Bez puno kompliciranja i truda: 7 jela savršenih za zimu za svaki dan ovoga tjedna
Na sjeveru Italije: Trentino plaća do sto tisuća eura da se onamo preselite
Primamljiva ponuda
Na predivni sjever: Italija vam plaća do sto tisuća eura da se onamo preselite
Tunel koji je promijenio lice Pelješca: "Nema toga tko ne zastane pred ovom ljepotom"
U carstvu dingača
Tunel koji je promijenio lice Pelješca: "Nema toga tko ne zastane pred ovom ljepotom"
Najljepši kolodvor na svijetu: Željeznička katedrala u europskom "gradu dijamanata"
"Lijepi mali kolodvor"
Najljepši kolodvor na svijetu: Željeznička katedrala u europskom "gradu dijamanata"
Recept za rimske njoke: Savršeni prilog dostojan svečanog ručka
Bolji od običnih?
Recept za rimske njoke: Savršeni prilog dostojan svečanog ručka
Najveće klizalište u Europi
Za 5000 klizača
Veliko je poput 16 olimpijskih bazena! Znate li gdje se nalazi najveće europsko klizalište na otvorenom?

Nastavi čitati

Ne propustite ni ovo
vijesti
Strašna nesreća na A3: Kamion udario pješakinju (33) i odbacio je u drugu traku. Preminula je
Tragedija
Strašna nesreća na A3: Kamion udario pješakinju (33) i odbacio je u drugu traku. Preminula je
Izvučen je Eurojackpot
SRETNI DOBITNIK
Izvučen je Eurojackpot! Pogledajte kamo ide veliki dobitak
Radnici iz Zanzibara preselili u Gorski kotar
AFRIKU ZAMIJENILI HRVATSKOM
Iz Zanzibara su trbuhom za kruhom došli u Gorski kotar i toplu klimu zamijenili planinama i snijegom: "Sve je ovdje bolje"
show
Ana Rucner komentirala vezu s partnerom Markom Duvnjakom
''stvari se katkad...''
Ana Rucner o vezi i partneru: ''Reći ću vrlo iskreno, dalje idem sama...''
Ruben Van Gucht podigao prašinu najnovijom fotkom na Instagramu
evo tko je ona
Suprug Blanke Vlašić javno objavio prisnu fotku s mlađahnom ljepoticom
Pjevačica Ivana Lovrić mamila poglede na zagrebačkoj špici
Izdanje za pamćenje
Za pjevačicom Colonije u minici okretali su se svi u centru naše metropole!
zdravlje
Kada i kako piti omega-3 kapsule? Ovo morate znati prije nego ih krenete uzimati
Piše nutricionistica
Kada i kako piti omega-3 kapsule? Ovo morate znati prije nego ih krenete uzimati
Koje meso ima najviše proteina? Pogledajte tablicu
Uključujući i ribu
Koje meso ima najviše proteina? Pogledajte tablicu
Šokantno otkriće: Lijek koji žene već godinama koriste mogao bi spriječiti najagresivniji rak dojke!
Važno za žene u rizičnoj skupini
Šokantno otkriće: Lijek koji žene već godinama koriste mogao bi spriječiti najagresivniji rak dojke!
zabava
Mladi vozač nasmijao promet natpisom na vozilu! Pogledajte što je napisao
Urnebesno
Mladi vozač nasmijao promet natpisom na vozilu! Pogledajte što je napisao
Djevojke mislile da su naišle na Bambija, a onda je uslijedilo neugodno iznenađenje
Jao…
Djevojke mislile da su naišle na Bambija, a onda je uslijedilo neugodno iznenađenje
Buvljak u Srbiji nasmijao društvene mreže! Pogledajte što prodaju
Urnebesno
Buvljak u Srbiji nasmijao društvene mreže! Pogledajte što prodaju
tech
Otkrivena skrivena kombinacija koja ubrzava starenje mozga i povećava rizik od Alzheimerove bolesti
Mnogi nisu svjesni
Otkrivena skrivena kombinacija koja ubrzava starenje mozga i povećava rizik od Alzheimerove bolesti
Stanovnici se pobunili protiv robotaksija: Ne mogu spavati i pod stalnim su stresom
Neočekivani problemi
Stanovnici se pobunili protiv robotaksija: Ne mogu spavati i pod stalnim su stresom
Otkrivena neočekivana ranjivost AI chatbotova: Odgovaraju na apsolutno sve upite ako im se govori ovim riječnikom
Zanimljivo i zabrinjavajuće
Otkrivena neočekivana ranjivost AI chatbotova: Odgovaraju na apsolutno sve upite ako im se govori ovim riječnikom
sport
VIDEO Fulham je u zadnjoj minuti već krenuo slaviti gol za 5:5, Joško Gvardiol je rekao - ne može!
JUNAK UTAKMICE
VIDEO Fulham je u zadnjoj minuti već krenuo slaviti gol za 5:5, Joško Gvardiol je rekao - ne može!
Tragedija zasjenila utakmicu DFB Kupa RB Leipzig - Magdeburg 3:1
Strašno
Tragedija u Njemačkoj: Spiker objavio tužnu vijest, reakcija dijela navijača izazvala zgražanje
Navijači BVB-a istaknuli gigantsko pismo preko cijele tribine
Evo o čemu se radi
FOTO Prizor za pamćenje! Navijači razvukli golemo pismo za MUP preko cijele tribine
tv
MasterChef: Jurica smatra da je jedan kandidat trebao ispasti prije njega! Pogađate li o kome se radi?
NAPUSTIO MASTERCHEF
Jurica smatra da je jedan kandidat trebao ispasti prije njega! Pogađate li o kome se radi?
MasterChef: Mark se u stres testu fokusirao samo na jednu stvar: "Cilj je izbaciti Otta van!"
NIJE USPIO
Mark se u stres testu fokusirao samo na jednu stvar: "Cilj je izbaciti Otta van!"
MasterChef: Tikvica je presudila! Jurica Jurašković napustio MasterChef
SRČANI BORAC!
Tikvica je presudila! Jurica Jurašković napustio MasterChef
putovanja
Tunel koji je promijenio lice Pelješca: "Nema toga tko ne zastane pred ovom ljepotom"
U carstvu dingača
Tunel koji je promijenio lice Pelješca: "Nema toga tko ne zastane pred ovom ljepotom"
Tjedni jelovnik zimska jela od 1.12. do 7.12. 2025.
Tjedni jelovnik
Bez puno kompliciranja i truda: 7 jela savršenih za zimu za svaki dan ovoga tjedna
Na sjeveru Italije: Trentino plaća do sto tisuća eura da se onamo preselite
Primamljiva ponuda
Na predivni sjever: Italija vam plaća do sto tisuća eura da se onamo preselite
novac
Poznati trgovački lanac odjeće i obuće na putu do bankrota. Sumnje vjerovnika izazvale su domino-efekt
ostalo 6 poslovnica
Poznati trgovački lanac odjeće i obuće na putu do bankrota. Sumnje vjerovnika izazvale su domino-efekt
Jedna od najopasnijih država i dalje privlači brojne turiste: "Morate spavati unutar sigurne zone. Nije za one sa slabim srcem"
Turistički procvat
Jedna od najopasnijih država i dalje privlači brojne turiste: "Morate spavati unutar sigurne zone. Nije za one sa slabim srcem"
Meloni želi zlatne rezerve proglasiti narodnim vlasništvom – no iza toga se krije druga namjera
Nacionalizam i novac
Meloni želi zlatne rezerve proglasiti narodnim vlasništvom – no iza toga se krije druga namjera
lifestyle
Recepti za božićne kolače
Nema čega nema
Za vas smo složile bogat popis recepata za božićne kolače, sitne i kremaste
Parfemi koji se na koži osjete satima
ISPLATIVA KUPOVINA
Ovih 12 parfema na koži se osjete 8, 10 pa i 12 sati. I uvijek su nam na listi želja
Jennifer Aniston u bijelim tenisicama i širokim trapericama
Kraljica jednostavnosti
Jennifer Aniston: Street style kombinacija koju jednako obožavaju njujorške i zagrebačke ulice
sve
Ana Rucner komentirala vezu s partnerom Markom Duvnjakom
''stvari se katkad...''
Ana Rucner o vezi i partneru: ''Reći ću vrlo iskreno, dalje idem sama...''
VIDEO Fulham je u zadnjoj minuti već krenuo slaviti gol za 5:5, Joško Gvardiol je rekao - ne može!
JUNAK UTAKMICE
VIDEO Fulham je u zadnjoj minuti već krenuo slaviti gol za 5:5, Joško Gvardiol je rekao - ne može!
Ruben Van Gucht podigao prašinu najnovijom fotkom na Instagramu
evo tko je ona
Suprug Blanke Vlašić javno objavio prisnu fotku s mlađahnom ljepoticom
Klara
Vrijedi probati

Svijetla točka kaotičnog zagrebačkog kvarta: Pizzerija u kojoj se jedu uzbudljive napoletane

Radi Klare vrijedi prijeći Savu i pronaći put do neodoljnivih napoletana napuhnutih rubova i pomno biranim sastojcima... NASTAVI ČITATI

Vezani sadržaj

  • Spud Bud Zagreb - 6 Hrana i piće
    Viralni hajp

    Zagreb je poludio za ovim jelom: Otvoren restoran koji poslužuje samo punjeni krumpir

  • Skenderica jesenski meni by chef Ivan Najdek & Mario Mihelj - 21 Hrana i piće
    Jelovnik s potpisom

    Jesen u Skenderici: Novo ruho najstarijeg zagrebačkog restorana (koje mu odlično stoji)

  • Klara Hrana i piće
    Vrijedi probati

    Svijetla točka kaotičnog zagrebačkog kvarta: Pizzerija u kojoj se jedu uzbudljive napoletane

 
Upravljaj obavijestima
© Punkufer
  • Impressum
  • Marketing
  • Uvjeti korištenja
  • Zaštita privatnosti
  • Politika o kolačićima

404image

Piletina, varivo, tjestenina...

Prijavi se na naš newsletter
i otkrij recepte, savjete i trikove s
kojima ćeš izaći iz začaranog kruga 3
ista jela koja radiš svaki dan ;)

Please don't insert text in the box below!
close