Corn dog ili pohane hrenovke popularno je jelo američke kuhinje, a koje se često jede na različitim sajmovima i zabavama. Riječ je o hrenovkama koje se umaču u smjesu na bazi kukuruznog brašna, a potom prže u dubokom ulju.

Pohane hrenovke se obično prodaju nabodene na drvene štapiće radi jednostavnije konzumacije, a možete napraviti i mini verziju kod kuće.

Danas vam donosimo recept upravo za potonju varijantu – pohane mini hrenovke koje možete servirati kao predjelo ili prilog uz glavno jelo.

Idealne su izbor za kućne zabave, ali i gledanje utakmica s prijateljima.

Mini pohane hrenovke - sastojci:

  • 250 ml mlaćenice
  • 90 g glatkog brašna
  • 90 g kukuruznog brašna
  • 25 mini hrenovke
  • 25 g šećera
  • 1 veliko jaje
  • 1 žlica praška za pecivo
  • ½ čajne žličice soli
  • biljno ulje za prženje

Mini pohane hrenovke - priprema:

  1. U velikoj zdjeli pomiješajte glatko i kukuruzno brašno, šećer, prašak za pecivo u sol. U drugoj zdjeli izmućkajte jaja, mlaćenicu i jednu žlicu biljnog ulja. Smjesu na bazi jaja prelijte u brašno i sve dobro promiješajte dok se ne stvori gusta smjesa bez grudica. Ostavite je na sobnoj temperaturi oko pet minuta.
  2. U velikom loncu ulijte biljno ulje za prženja i zagrijte ga sve dok ne dosegne 180 Celzijevih stupnjeva. Provjerite temperaturu kuhinjskim termometrom.
  3. Prelijte smjesu u visoku staklenu čašu kako biste si olakšali umakanje hrenovki. Mini hrenovke nabodite na drveni štapić pa umočite hrenovku u potpunosti. Potom hrenovku pažljivo prebacite u vruće ulje.
  4. Pržite hrenovke u kukuruznom omotaču oko dvije do tri minute dok površina ne dobije lijepu zlatno-žutu boju. Ponavljajte postupak dok ne potrošite sve sastojke.
  5. Pohane hrenovke stavite na papir za upijanje masnoće te poslužite s umakom po želji. Dobar tek!

U trendu Kviz općeg znanja - 1 15 pitanja Kviz općeg znanja: Za one dobrih živaca i još boljeg pamćenja Villa Desert Rose na otoku Pagu, Airbnb - 9 Ima i bazen 100 metara od mora: Kuća na Pagu "usred ničega" u kojoj ćete se osjećati kao da ste sami na svijetu Svinjski kotleti Tjedni jelovnik 7 božanstveno finih jela za svaki dan ovoga tjedna idealnih za one koji paze koliko jedu proteina

Više od začina: Čudesna mediteranska "biljka koja liječi sve" Kadulja - 5 Kadulja - 4 Kadulja - 3 +1 Kadulja - 2