Dok iz sezone u sezonu na Novoj TV gledamo supertalente u raznim područjima; u plesu, akrobacijama, pjevanju i mađioničarskim trikovima, mi smo pronašli one koji se ne prijavljuju u emisiju Supertalent, ali lako bi mogli jer imaju supertalent da od hrane naprave umjetnost.

Jedna od njih je i Kristina Štriga, koja je svoj talent prepoznala još u djetinjstvu, a njezine kreacije umjesto u popularnom showu zasad pokazuje samo na svojem profilu na Instagramu i blogu pod nazivom Cellulite factory.

''Sjećam se da sam kao klinka uvijek radije birala raditi domaću zadaću u kuhinji, nego u svojoj spavaćoj, odnosno radnoj sobi. Iako bi me mama uvijek tjerala nazad, kad bih bila kod bake na čuvanju, uvijek bih se uspjela ušuljati. Baka bi nešto pekla i spremala, a sestra i ja bismo sa strane slušale njezine priče i uživale u tim mirisima'', ispričala nam je Kristina kako je sve počelo.

Jesenska foccacia Jesenska foccacia (Foto: Tibor Marochini/Nova Studio)

Kao tinejdžerica uvijek je radije na TV-u gledala Jamieja Olivera nego neke tinejdžerske serije i, iako je sve vodilo k tome da hrana postane njezin život, u to vrijeme prevladala je ljubav prema matematici te je nakon srednje škole upisala Građevinski fakultet. Nakon završenog faksa u struci je radila tri godine i tada shvatila da će se posvetiti ljubavi koja traje još od djetinjstva – kuhanju, stiliziranju i fotografiranju hrane. Dok još radi, Kristina otvara blog i kuha iz gušta dok joj se taj hobi i zanimacija jednog dana ne pretvore u posao.

Danas su kuhanje i stiliziranje hrane postali njezin život i posao. Na njezinom profilu na Instagramu mogu se vidjeti razne kulinarske kreacije, a posebno za oko zapinju ''umjetnička djela'' koja nastaju stop animacijom.


''Kod stvaranja, odnosno kreiranja recepata vizualno, ali i okusom najviše volim onaj proces osmišljavanja. Volim ja i peći i kuhati, ne volim čistiti poslije, ali kad, recimo, moram kreirati jesenski recept, baš se volim posvetiti tome da razmislim što bi bilo najbolje da se dobije najviše iz recepta. Taj kreativni proces prije, sama priprema, najdraži mi je dio, baš uživam u svakom momentu'', ispričala nam je Kristina, koja ideje pronalazi svugdje, od Tik Toka do svega što se oko nje zbiva, a najveća inspiracija su joj sezonske namirnice i priroda.

Za nas je napravila jednu pravu jesensku focacciu s namirnicama koje odišu ovim godišnjim dobom. Okusi čiste prirode za ovu su kulinarsku ideju bili najprikladniji. Sparove Natur*pur bučine sjemenke i masline iz ekološkog uzgoja na talijanskoj pogači stvorile su prigodnu sliku idealnu za mjesec vina u kojem se nalazimo.

Kristinina najveća inspiracija su sezonske namirnice i priroda. Kristinina najveća inspiracija su sezonske namirnice i priroda. (Foto: Tibor Marochini/Nova Studio)

''Sam proces mog kreativnog razmišljanja događa se da onako šećem prirodom ili se vozim u autu i padne mi super ideja na pamet. Ako se sjetim, zapišem je i to ispadne stvarno dobro'', dodaje Kristina.


Mnogi će se složiti da Kristina ima supertalent da od hrane napravi umjetnost, a neki i da osoba može imati samo jedan supertalent. Ipak, Kristina bi ih rado imala i više; uz pjevanje to bi bili i mađioničarski trikovi.

''Htjela bih znati pokoji trik. Uvijek me fasciniraju oni mađioničari koji izvuku zeca ili pticu iz šešira, pa bi bilo super kad bih mogla izvući pokoju tortu ili čistu krpu iz rukava, ali još nisam otkrila kako. Čak bi mi ti trikovi mogli koristiti u montaži jer je u montaži sve moguće, pa zašto ne i to, a pjevanje bih mogla iskoristiti dok pečem babku. Možda joj se svidi, pa tijesto bolje naraste ili suprotno – ne digne se babka, pa znam da moram prestati'', našalila se kreativka.

Jesenska foccacia Jesenska foccacia (Foto: Tibor Marochini/Nova Studio)

Ipak, Kristina u budućnosti planira razvijati svoj talent da od hrane stvara umjetnost i s njime uživo upoznati i druge.

''Možda ubacim i koju radionicu jer se pokazalo da postoji interes, da ljudi žele naučiti raditi babku i cimet rolice na drugačiji način, to mi je malo izlazak iz komfor-zone, ali zašto ne'', dodala je Kristina, a mi joj u razvijanju njezina supertalenta želimo svu sreću.

Nova StudioSadržaj je napravljen u produkciji Nova Studija, native tima Nove TV, u suradnji s partnerom SPAR po najvišim profesionalnim standardima.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju