• Hrana i piće
  • Putovanja
  • Aktualno
  • Zanimljivosti
  • Škola kuhanja
  • Želim više
  • Preporuke
Upravljaj obavijestima

Prati nas

  • Impressum
  • Uvjeti korištenja
  • Zaštita privatnosti
  • Politika o kolačićima
close image
  • Dnevnik.hr
  • Vijesti
  • Sport
  • Showbizz
  • Lifestyle
  • Tech
  • Zdravlje
  • Biznis
  • Zabava
  • Teen
  • Tv
Hrana i piće #Talijanska večera

I mi bismo na njihova druženja! Jela koja će naši susjedi najčešće poslužiti svojim prijateljima

Naši prekomorski susjedi svakako znaju uživati u hrani, a ona je i nezaobilazan dio svakog njihova druženja. Talijani tada vole jesti u sljedovima uživajući u bojama i okusima hrane koja grije dušu i stavlja osmijeh na svako lice. Što stavljaju na stol pred svoje prijatelje, skuhala nam je Sandra Rončević, strastvena ljubiteljica talijanske kuhinje.
Punkufer avatar placeholder
Nova Studio 24.11.2022 10:46 komentari
viber Created with Sketch.
Talijanska večera
Talijanska večera (Foto:Tibor Marochini/Nova Studio)

Galerija Talijanska večera: Burrata s pršutom i rukolom 58 Talijanska večera: Foccacia Barese - 12 58 Talijanska večera: Piletina s maslinama i datterini rajčicama - 17 58 Talijanska večera: Zapečena tjestenina punjena ricottom i špinatom - 30 58

U trendu K2 - 4 "Planina svih planina" Možda nije najviša, ali je najbrutalnija: "Divlja planina" koja ne oprašta pogreške Cacio e Pepe Korak po korak Omiljeni recept Stjepana Vukadina: Savršenstvo okusa u samo 3 sastojka Klara Vrijedi probati Svijetla točka kaotičnog zagrebačkog kvarta: Pizzerija u kojoj se jedu uzbudljive napoletane

Gastroblogerica Sandra Rončević provela je nekoliko godina studirajući u Italiji, točnije u Pisi, čak je i njezina popularna pričo-kuharica jednim dijelom i posvećena njezinim skitnjama po Italiji. Sa sobom je kući rado ponijela njihovu kulturu druženja s prijateljima oko stola bogatoga hranom.

Za nas je složila jednu tipičnu talijansku večeru za druženje s prijateljima koja počinje mekanom burratom i prozračnom foccaciom, a nastavlja se konkretnijim jelima, sve u njihovoj prigodnoj trobojnici. Za posluživanje i kuhanje koristili smo Tognana – talijansko posuđe i tanjure, što i priliči ovakvoj gozbi kakvu znaju pripremiti samo naši susjedi.

Talijanska večera: Burrata s pršutom i rukolom Talijanska večera: Burrata s pršutom i rukolom (Foto: Tibor Marochini/Nova Studio)

KAKO POSLUŽITI BURRATU?

Burrata, svježi sir sličan mozzarelli, koji karakterizira meko, kremasto srce, a koji nam dolazi sa samog juga Italija, iz regije Apulije (tal. Puglia), već se odavno udomaćio na našim stolovima.

Kako biste potpuno uživali u njezinu delikatnom okusu, burratu trebate poslužiti na sobnoj temperaturi, ni toplu ni hladnu, stoga ju je poželjno izvaditi iz hladnjaka barem pola sata prije posluživanja.

Talijanska večera: Burrata s pršutom i rukolom Talijanska večera: Burrata s pršutom i rukolom (Foto: Tibor Marochini/Nova Studio)

Na taj će se način, kad razrežete vanjsku opnu, kremasto „srce“ – koje se zove stracciatella – lijepo otvoriti i zadržati kremastu konzistenciju koja ga odlikuje. Ako ste slučajno zaboravili na vrijeme izvaditi burratu iz hladnjaka, ne žurite i ne stavljajte je hladnu na tanjur, već je na 10 minuta potopite u toploj vodi. Zatim je poslužite kao i mi, na Tognana porculanskom tanjuru inspiriranom Mediteranom.

Uz što poslužiti burratu? Svega nekoliko kvalitetnih namirnica, poput svježe peckave rukole i finog, tanko rezanog pršuta, dovoljno je složiti uz burratu, koja će, s obzirom na svoj nutritivni sadržaj (vitamini, proteini i kalcij) i kalorije, na taj način biti prava zvijezda jela. Prije rezanja burratu lagano prelijte maslinovim uljem, pospite svježe mljevenim šarenim paprom, razrežite i uživajte svim čulima.

Talijanska večera: Foccacia Barese - 5 Talijanska večera: Foccacia Barese - 5 (Foto: Tibor Marochini/Nova Studio)

FOCACCIA BARESE

Divna, prozračna focaccia s juga Italije, iz grada Barija, u čijem se tijestu krije kuhani krumpir koji daje sočnost, prozračnost i prekrasnu žutu boju.

Recept za najfiniju focacciu koja uvijek i svima uspijeva, samo nemojte žuriti s njezinom pripremom, već joj dajte vremena i ona će vam vratiti trostruko.

Talijanska večera: Foccacia Barese - 3 Talijanska večera: Foccacia Barese - 3 (Foto: Tibor Marochini/Nova Studio)

Sastojci (za pleh veličine cca 30 x 20 cm):
Za tijesto:

  • 500 g pšeničnog brašna tip 00 ili manitoba
  • 300 ml vode
  • 175 g kuhanog krumpira
  • 10 g soli
  • 7 g suhog kvasca
  • 1 prstohvat šećera
  • 2 žlice maslinova ulja

Za nadjev:

  • 20 kom mini rajčica
  • 20 kom crnih otkoštenih maslina
  • 3-4 prstohvata suhog origana
  • 2-3 prstohvata cvijeta soli ili krupnije morske soli
  • maslinovo ulje

Talijanska večera: Foccacia Barese - 9 Talijanska večera: Foccacia Barese - 9 (Foto: Tibor Marochini/Nova Studio)
Priprema:

  1. Krumpir operite i skuhajte u kori (1 komad krumpira koji teži 200 g). Krumpir kuhajte oko 25-30 minuta, ovisno o sorti. Kuhani krumpir ogulite i još vrućeg vilicom ga pretvorite u pire pa pustite da se sasvim ohladi.
  2. Suhi kvasac stavite u manju posudu, dodajte mu prstohvat šećera i žličicu brašna pa ulijte 50 ml mlake vode (oduzmite od ukupne količine vode), izmiješajte i pustite 5-10 minuta da se kvasac aktivira.
  3. Brašno pomiješajte sa solju, dodajte kuhani krumpir, uzdigli kvas, vodu i maslinovo ulje pa zamijesite glatko, podatno tijesto koje se ne lijepi za ruke. Budući da je tijesto u početku jako ljepljivo, preporučujem da ga mijesite ručnim ili samostojećim električnim mikserom. Mijesite dobrih 10-15 minuta; što duže mijesite, to će se tijesto ljepše povezivati i bolje razvijati gluten.
  4. Umiješeno tijesto premažite maslinovim uljem, stavite ga u veću posudu, prekrijte prozirnom folijom i pustite da se diže 2-3 sata. Tijesto će utrostručiti volumen. Talijanska večera: Foccacia Barese - 7 Talijanska večera: Foccacia Barese - 7 (Foto: Tibor Marochini/Nova Studio)
  5. Uzdiglo tijesto prebacite na lagano pobrašnjenu radnu površinu, lagano ga premijesite, rukama formirajte kvadrat (ne trebate ga tanjiti niti valjati, samo ga lagano dlanovima širite dok ne dobijete kvadrat nešto manji od pleha u kojem ćete peći focacciu), potom ga prebacite u pleh za pečenje koji ste obilato premazali maslinovim uljem. Pleh poklopite ili prekrijte folijom pa pustite da se diže još 60 minuta.
  6. Potom mokrim rukama izbodite tijesto pa utisnite mini rajčice koje ste prerezali popola i prerezane otkoštene crne masline, pospite origanom i cvijetom soli (ili krupnijom morskom solju) pa pustite da se diže još 30 minuta dok se pećnica zagrijava. Prije stavljanja u pećnicu obilato pokapajte maslinovim uljem.
  7. Ubacite u prethodno zagrijanu pećnicu na 230 °C i pecite oko 30 minuta, odnosno dok focaccia ne poprimi lijepu zlatnu boju. Ako vam focaccia brzo tamni odozgo, na pola pečenja smanjite temperaturu na 200 °C i pecite na smanjenoj temperaturi do kraja pečenja.
  8. Prije rezanja i hlađenja ohladite. Imate li Tognana posudu za pečenje s neprianjajućim dnom, ne trebate strahovati da će se foccacia zalijepiti jer će pečena samo iskliznuti iz kalupa.

Talijanska večera: Piletina s maslinama i datterini rajčicama - 14 Talijanska večera: Piletina s maslinama i datterini rajčicama - 14 (Foto: Tibor Marochini/Nova Studio)


POLLO ALLE OLIVE E POMODORINI (piletina s maslinama i datterini rajčicama)

Aromatično i jednostavno glavno jelo iz jedne tave koje možete pripremiti u bilo koje doba godine i u bilo kojoj prilici. Masline i kapare ovom jelu daju fini, naglašeni okus, a rajčice potrebnu kiselinu, koja se odlično slaže s delikatnim mesom piletine. Uz dodatak mirisnog začinskog bilja, jelo postaje prava eksplozija okusa, ručak ili večera koju ste pripremili za manje od sat vremena.

Sastojci (za 4 osobe):

  • 8 kom pilećih zabataka s kostima i kožom
  • 2 žlice maslinova ulja
  • 3 prstohvata soli
  • 3 prstohvata papra
  • 2 režnja češnjaka
  • nekoliko grančica svježeg timijana
  • nekoliko listića svježe kadulje
  • 100 ml bijelog vina
  • 400 g konzerviranih datterini rajčica
  • 20 kom crnih otkoštenih maslina
  • 1 žlica usoljenih kapara
  • nekoliko listova svježeg bosiljka

Talijanska večera: Piletina s maslinama i datterini rajčicama - 11 Talijanska večera: Piletina s maslinama i datterini rajčicama - 11 (Foto: Tibor Marochini/Nova Studio)

Priprema:

  1. Zagrijte dublju posudu ili tavu. Mi smo koristili malo dublju Tognana tavu idealnu za umake ili ovakva jela. Dodajte maslinovo ulje pa ubacite zabatke i popecite ih s obje strane oko 15 minuta, uz okretanje. Posolite, popaprite, dodajte vino (alkohol će lijepo deglazirati tavu) i nastavite kuhati dok ne ispari tekućina. Izvadite piletinu na tanjur.
  2. Na istoj masnoći zazlatite drobljeni češnjak, dodajte čili pahuljice, timijan i kadulju pa nakon minute ubacite konzervirane datterini rajčice, pirjajte oko 10 minuta. Vratite piletinu, smanjite vatru, poklopite i uz povremeno miješanje kuhajte oko 30 minuta.
  3. Na samom kraju dodajte otkoštene crne masline koje ste prerezali popola i žlicu usoljenih kapara koje ste isprali pod vodom. Kuhajte još 5 minuta, kušajte pa po potrebi dodatno začinite solju i paprom.
  4. Prije služenja pospite svježim bosiljkom pa poslužite uz lisnatu sezonsku salatu.

Talijanska večera: Zapečena tjestenina punjena ricottom i špinatom - 4 Talijanska večera: Zapečena tjestenina punjena ricottom i špinatom - 4 (Foto: Tibor Marochini/Nova Studio)


CONCHIGLIONI ALLA RICOTTA E SPINACI (zapečena tjestenina punjena ricottom i špinatom)

Odlično toplo predjelo koje uvijek sve oduševi! Možete ga pripremiti unaprijed pa samo zapeći u pećnici prije no što se svi okupite oko stola. Talijani obožavaju tjesteninu na sve načine, a ova zapečena u pećnici odličan je izbor kad vam treba nešto utješno, lijepo na oko, još ljepše na zub.

Sastojci (za 4 osobe):

  • 20 kom tjestenine conchiglioni (velike školjke)

Za nadjev:

  • 400 g ricotte
  • 400 g svježeg mladog špinata
  • 6-7 listića svježeg bosiljka
  • 50 g ribanog sira grana padano ili parmezana
  • 1 jaje
  • 1 režanj češnjaka
  • ½ žličice soli
  • ½ žličice ribanog muškatnog oraščića
  • malo svježe mljevenog papra

Talijanska večera: Zapečena tjestenina punjena ricottom i špinatom - 25 Talijanska večera: Zapečena tjestenina punjena ricottom i špinatom - 25 (Foto: Tibor Marochini/Nova Studio)
I dodatno:

  • 400 g sitno sjeckane rajčice (polpa di pomodoro)
  • 2 prstohvata suhog origana
  • 2 prstohvata soli
  • 2 žlice maslinova ulja
  • 50 g ribanog sira grana padano ili parmezana

Priprema:

  1. Špinat operite, ubacite u kipuću vodu i blanširajte 2-3 minute, samo da povene. Ocijedite pa ga grubo narežite nožem. Ohladite.
  2. Tjesteninu prema naputku na pakiranju skuhajte u posoljenoj vodi, ocijedite je i lagano pokapajte maslinovim uljem, protresite lonac i ohladite.
  3. U zdjelu stavite ricottu, dodajte nasjeckani špinat, natrgani bosiljak i izmiješajte. Dodajte jaje, papar, sol, muškatni oraščić i još jednom izmiješajte. Na kraju umiješajte sitno ribani sir. Pripremljenom smjesom napunite slastičarsku vrećicu ili običnu vrećicu kojoj odrežete jedan kraj. Možete puniti i žličicom, ali vrećicom je brže i lakše.
  4. U drugoj zdjeli izmiješajte sitno sjeckanu rajčicu, maslinovo ulje, origano i sol. Polovicom rajčice premažite pleh za pečenje. Talijanska večera: Zapečena tjestenina punjena ricottom i špinatom - 4 Talijanska večera: Zapečena tjestenina punjena ricottom i špinatom - 4 (Foto: Tibor Marochini/Nova Studio)
  5. Uzmite napunjenu vrećicu pa u svaku školjku istisnite dio nadjeva, napunjenu tjesteninu u jednom sloju složite u pleh s rajčicom. Ostatak rajčice prelijte po tjestenini pa obilato pospite ribanim sirom.
  6. Stavite peći u prethodno zagrijanu pećnicu na 200 °C i pecite oko 20 minuta, potom okrenite grijač na gril i dodatno zapecite odozgo (5-10 minuta, dok tjestenina ne dobije lijepu zlatnu boju).
  7. Poslužite odmah kao toplo predjelo.


Uživajte u spravljenom na talijanski način i buon appetito!

Nova StudioSadržaj je napravljen u produkciji Nova Studija, native tima Nove TV, u suradnji s partnerom Tognana po najvišim profesionalnim standardima.

 

  • #Talijanska večera
  • #tjestenina
  • #foccacia
  • #Piletina
  • #Burrata
  • #Italija
  • #tognana
viber Created with Sketch.
inspirativno najčitanije
Dostojna zamjena za sarmu? Recept za musaku od kiselog kupusa i krumpira
Jednostavno i fino
Dostojna zamjena za sarmu? Recept za musaku od kiselog kupusa
Divna torta od bjelanjaka, šećera i mandarina koju morate probati
Imamo recept
Pavlova od mandarina: Legendarna slastica u jesenskoj verziji koju morate probati
Plutanje među santama leda hit
Najbolje
Ova turistička atrakcija nije za zimogrozne! Plutanje među ledom veliki je hit na sjeveru Europe
Dvorac Trosky u Češkoj
Djevica i starica
Ruševine ovog dvorca postale su veliki turistički hit među mlađima od 25 godina, a evo i zašto
Brzo, jednostavno i neodoljivo: Recept za mađarsku pitu od jabuka
Prava jesenska
Brzo, jednostavno i neodoljivo: Recept za mađarsku pitu od jabuka
Koliko mesa, toliko luka: Recept za makedonski specijalitet koji se sporo kuha, a dugo grije (dušu)
(Ohridski) čomlek
Koliko mesa, toliko luka: Recept za makedonski specijalitet koji se sporo kuha, a dugo grije (dušu)
Svijetla točka kaotičnog zagrebačkog kvarta: Pizzerija u kojoj se jedu uzbudljive napoletane
Vrijedi probati
Svijetla točka kaotičnog zagrebačkog kvarta: Pizzerija u kojoj se jedu uzbudljive napoletane
Omiljeni recept Stjepana Vukadina: Savršenstvo okusa u samo 3 sastojka
Korak po korak
Omiljeni recept Stjepana Vukadina: Savršenstvo okusa u samo 3 sastojka
Možda nije najviša, ali je najbrutalnija: "Divlja planina" koja ne oprašta pogreške
"Planina svih planina"
Možda nije najviša, ali je najbrutalnija: "Divlja planina" koja ne oprašta pogreške
Za Louvre znate, ali možete li nabrojiti ostale? 10 najvećih muzeja na svijetu koji čuvaju neprocjenjiva remek-djela
Novi na popisu
Za Louvre znate, ali možete li nabrojiti ostale? 10 najvećih muzeja na svijetu koji čuvaju neprocjenjiva remek-djela
Novi kviz općeg znanja: Za one koji žele znati (još) više
15 nasumičnih pitanja
Novi kviz općeg znanja: Za one koji žele znati (još) više
15 najsigurnijih zemalja za putovanje u 2026. godini
Laganini na put
15 najsigurnijih zemalja za putovanje u 2026. godini

Nastavi čitati

Ne propustite ni ovo
vijesti
Britanija šalje pomoć u Belgiju radi zaustavljanja incidenata s dronovima
BESPILOTNE LETJELICE
Svjetska sila hitno šalje pomoć državi EU-a: "Poslat ćemo ljude i opremu"
Teška prometna nesreća u Zagorju: Jedna osoba poginula, još dvije ozlijeđene
Očevid u tijeku
Teška prometna nesreća u Zagorju: Dvije osobe mrtve, jedna prevezena u bolnicu
Kamioni s posebnim senzorima prepoznaju pogrešno odvojen otpad
AI u Njemačkoj
Kazne za građane: Kamioni prepoznaju pogrešno odvojen otpad
show
Kako izgledaju roditelji Mije Negovetić?
samozatajni riječani
Kako izgledaju roditelji Mije Negovetić? Osvanula je njihova zajednička fotografija
Udala se TikTokerica Nora Bago
pogledajte ludu atmosferu!
Popularna Splićanka stala pred oltar: "Da sam znala za koga ću se udati..."
Splitska tiktokerica Dženifer Džoni na zagrebačkoj špici
iznenadila prolaznike
Tko je Splićanka koja je hit na TikToku, a čije su cipele na zagrebačkoj špici ukrale sav show?
zdravlje
Stručnjaci imaju upozorenje za sve roditelje – pratite ovaj znak prije nego bude prekasno!
Važno!
Stručnjaci imaju upozorenje za sve roditelje – pratite ovaj znak prije nego bude prekasno!
Jela od kelja: 6 recepata s mesom i bez mesa
Po preporuci nutricionistice
Jela od kelja: 6 recepata s mesom i bez mesa
Ovo područje na licu nikada ne smijete dirati – evo zašto ga zovu “trokut smrti”!
Važno!
Ovo područje na licu nikada ne smijete dirati – evo zašto ga zovu “trokut smrti”!
zabava
Dalmatinac napravio pravu kolonu, a kad vidite zašto nećete se prestati smijati
Zanimljivo
Dalmatinac napravio pravu kolonu, a kad vidite zašto nećete se prestati smijati
Kad vidite gdje su stavili kadu u ovoj kupaonici, bit ćete zahvalni na svojoj
Urnebesno
Kad vidite gdje su stavili kadu u ovoj kupaonici, bit ćete zahvalni na svojoj
Ovakvog parkiranja ima samo na Balkanu! Možete li pogoditi gdje je fotografirano?
Urnebesno
Ovakvog parkiranja ima samo na Balkanu! Možete li pogoditi gdje je fotografirano?
tech
Projekt koji bi mogao promijeniti naše poimanje svemira: Znanstvenici u “lovu” na izvanzemaljce
Poznati su neki detalji
Projekt koji bi mogao promijeniti naše poimanje svemira: Znanstvenici u “lovu” na izvanzemaljce
Googleovi savjeti koje treba poslušati: Evo kako smanjiti potrošnju baterije na Androidu
Svaki se postotak računa
Googleovi savjeti koje treba poslušati: Evo kako smanjiti potrošnju baterije na Androidu
Najstariji poznati spomenik drevnih Maja mogao bi biti ogromna karta svemira
Veliki ritualni kompleks
Najstariji poznati spomenik drevnih Maja mogao bi biti ogromna karta svemira
sport
Poraz Dinama u Puli prelomio: Zvonimir Boban sazvao hitan sastanak stožera
Odmah ujutro
Poraz u Puli prelomio: Zvonimir Boban sazvao hitan sastanak stožera Dinama
Iz Girone stigle odlične vijesti za Dinamo
nada tinja i dalje
Iz Girone stigle odlične vijesti za Dinamo
Šok za Dalića i Vatrene: FIFA uoči SP-a uvodi pravilo koje mijenja sve
otežan put
Šok za Dalića i Vatrene: FIFA uoči SP-a uvodi pravilo koje mijenja sve
tv
Supertalent: Audicijski nastup u dvanaestoj sezoni Supertalenta - Kata Dizalica
KAKVA ENERGIJA!
Ova je skupa! Kata Dizalica digla na noge cijeli studio! Jeste li i vi zaplesali?
Supertalent: Sedmu epizodu Supertalenta obilježio niz neočekivanih nastupa!
ZABAVILI!
Sedmu epizodu Supertalenta obilježio niz neočekivanih nastupa!
MasterChef: Renatin i Ivanov uspjeh zasmetao Juricu! "Nemam ništa protiv nikoga, ali..."
BORBA!
Renatin i Ivanov uspjeh zasmetao Juricu! "Nemam ništa protiv nikoga, ali..."
putovanja
Možda nije najviša, ali je najbrutalnija: "Divlja planina" koja ne oprašta pogreške
"Planina svih planina"
Možda nije najviša, ali je najbrutalnija: "Divlja planina" koja ne oprašta pogreške
Dvorac Trosky u Češkoj
Djevica i starica
Ruševine ovog dvorca postale su veliki turistički hit među mlađima od 25 godina, a evo i zašto
Svijetla točka kaotičnog zagrebačkog kvarta: Pizzerija u kojoj se jedu uzbudljive napoletane
Vrijedi probati
Svijetla točka kaotičnog zagrebačkog kvarta: Pizzerija u kojoj se jedu uzbudljive napoletane
novac
Iz Rijeke stiže inovacija u limenci: "Recepturu smo dotjerivali godinu dana. Htjeli smo napraviti nešto što ima okus pravog voća, ali i stav"
CRAFT NAPITAK
Iz Rijeke stiže inovacija u limenci: "Recepturu smo dotjerivali godinu dana. Htjeli smo napraviti nešto što ima okus pravog voća, ali i stav"
Poznati trgovački lanac odjeće i obuće na putu do bankrota. Sumnje vjerovnika izazvale su domino-efekt
ostalo 6 poslovnica
Poznati trgovački lanac odjeće i obuće na putu do bankrota. Sumnje vjerovnika izazvale su domino-efekt
Danska u panici zbog kineskih autobusa koji su trebali voziti Zagrebom: Moguće ih je isključiti iz daljine
kamikaze na cesti
Danska u panici zbog kineskih autobusa koji su trebali voziti Zagrebom: Moguće ih je isključiti iz daljine
lifestyle
Ksenija Pajić u trapericama i bundi na zagrebačkoj špici 2025.
Ležerna i dotjerana
Ove traperice savršen su izbor za šetnju gradom, a Ksenija Pajić ih nosi uz kratku bundu
Davorka Dalić na koncertu međimurske popevke u Beču 2025.
Plijenila je poglede
Nenametljiva elegancija Davorke Dalić idealan je izbor za koncert u legendarnoj bečkoj dvorani
Zašto birati eriku prije vrijeska?
zanimljivo i korisno
“Načinjena je nepravda prema prirodi“: Evo zašto bismo uvijek trebali birati erike, a ne ovakav vrijesak
sve
Ksenija Pajić u trapericama i bundi na zagrebačkoj špici 2025.
Ležerna i dotjerana
Ove traperice savršen su izbor za šetnju gradom, a Ksenija Pajić ih nosi uz kratku bundu
Davorka Dalić na koncertu međimurske popevke u Beču 2025.
Plijenila je poglede
Nenametljiva elegancija Davorke Dalić idealan je izbor za koncert u legendarnoj bečkoj dvorani
Poraz Dinama u Puli prelomio: Zvonimir Boban sazvao hitan sastanak stožera
Odmah ujutro
Poraz u Puli prelomio: Zvonimir Boban sazvao hitan sastanak stožera Dinama
Kolosej - 5
Skriveni Kolosej

Otkriven nakon 2000 godina: Tajni prolaz za elitu koji je vodio do gladijatorske arene

Komodov tunel otkrili su francuski arheolozi u 19. stoljeću, a nedavnom obnovom uređena je rasvjeta koja oponaša prirodno svjetlo... NASTAVI ČITATI

Vezani sadržaj

  • Kolosej - 5 Zanimljivosti
    Skriveni Kolosej

    Otkriven nakon 2000 godina: Tajni prolaz za elitu koji je vodio do gladijatorske arene

  • Pileće okruglice s ricottom Hrana i piće
    Za pola sata

    Još, molim: Brze pileće okruglice nadahnute okusima Italije

  • Chef Tihomir Krklec Afrika Hrana i piće
    Pokrovitelj Tognana

    Afrika stiže s loncem punim izazova: Tko će izdržati Food Bloggers' Challenge?

 
Upravljaj obavijestima
© Punkufer
  • Impressum
  • Marketing
  • Uvjeti korištenja
  • Zaštita privatnosti
  • Politika o kolačićima

404image

Pun ti je kufer
uvijek istih priča i tema?

Prijavi se na naš
newsletter
i vidjet ćeš
da ćemo kliknuti ;)

Please don't insert text in the box below!
close