Ne, taj domaći začin ne morate raditi sami jer ga je za vas napravila Karlovčanka Tina Popović po bakinoj recepturi. Obiteljsko je naslijeđe Tina zapakirala u teglicu i pokrenula svoj mali biznis kako bi pokazala da postoje začini bez aditiva. Napravljen je isključivo od sjeckanog povrća, uz dodatak soli koja služi kao prirodni konzervans, bez dodataka bojila, pojačivača okusa ili konzervansa. Koristite li Korijen, nećete trebati dodatno soliti ili začinjavati jer se sve potrebno za ukusno jelo nalazi u jednoj teglici.

Korijen povrtni dodatak jelima jedinstvene strukture, okusa i recepture Korijen povrtni dodatak jelima jedinstvene strukture, okusa i recepture (Foto: Tibor Marochini/Nova studio)

Svaki komad povrća koji ide u ovu ručno rađenu smjesu pomno je biran, a mješavina sadrži čak 85 % povrća – mrkvu, rajčicu, rog papriku, korijen i list peršina, celer, luk te sol. Korijen je jedinstven i po svojoj „mokroj“ strukturi, pa ga je nakon otvaranja potrebno držati u hladnjaku, a namijenjen je baš svima jer ne sadrži gluten, a ima i veganski certifikat.

Korijen je dobro imati u kuhinji jer će skratiti vrijeme potrebno za pripremu finih obroka te obogatiti okus svakog jela. Uz jednu do dvije žličice Korijena za samo tri minute možete napraviti pravi povrtni temeljac ili ga pak koristiti kao dodatak pri pripremi juha, variva, umaka, gulaša ili marinada.

Tina je sa svojim Korijenom ušla u projekt Startaj Hrvatska, pa njezin mokri začin sada možete kupiti u svim INTERSPAR i odabranim SPAR trgovinama i uživati u finoj hrani od koje sve miriše na maminu i bakinu kuhinju.

Šalša sa slanutkom i Korijenom Šalša sa slanutkom i Korijenom (Foto: Tibor Marochini/Nova studio)

RECEPT - Šalša sa slanutkom i Korijenom

Sastojci:

300 g kuhanog slanutka
200 g rajčica
2 češnja češnjaka
1 ljubičasti luk
1 žlica Korijena
1 žlica maslinova ulja
120 ml pasirane rajčice
svježi peršin

Postupak:

1. Nasjeckajte glavicu luka, rajčice i peršin te protisnite češnjak.
3. U dubokoj tavi zagrijte veliku žlicu maslinova ulja te dodajte nasjeckani luk i dinstajte dok ne postane staklast.
4. Luku pridružite češnjak, rajčice i slanutak te veliku žlicu Korijena i dinstajte dok se ne sjedine.
5. Dodajte pasiranu rajčicu i pustite da sve zajedno prokuha.
6. Gotovo jelo pospite nasjeckanim svježim peršinom.

Emisija Startaj Hrvatska prati osam poduzetničkih priča i osam odličnih proizvoda koje je Nova TV zajedno sa SPAR Hrvatska odabrala među stotinama prijava pristiglih na projekt Startaj Hrvatska. Samo jedan proizvod postat će Hrvatski HIT-proizvod 2022. godine te zauzeti posebno mjesto na policama svih INTERSPAR i SPAR trgovina diljem Hrvatske.

Nova StudioSadržaj je napravljen u produkciji Nova Studija, native tima Nove TV, u suradnji s partnerom SPAR po najvišim profesionalnim standardima.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju