Galerija +0 Delicije iz Bread Cluba

Kao nacija za koju se kaže da ima više pekara po kvadratnom metru negoli stanovnika, možemo reći da je kruh namirnica koja će se naći na stolu svakoga od nas. Kako bi se suprotstavila teškašima koje možemo vidjeti na svakome uglu, skupina mladih entuzijasta odlučila je otvoriti malu craft pekaru koja svoje proizvode radi na malo drugačiji način.

Zbog sve masovnije proizvodnje na kruh se posljednjih godina sve više gleda kao na nepoželjnu namirnicu punu šećera i aditiva. No male oaze koje su počele nicati po gradu pričaju drugačiju priču. Bread Club jedna je takva, njihov je cilj riješiti se negativnih konotacija koje se vežu za tu mnogima omiljenu namirnicu, a to rade tako da nude kruh u njegovu izvornom obliku, bez ikakvih umjetnih dodataka.

Iza tog kluba kruholjubaca stoje sestre Anamarija Palić, Zrinka Zajec te Andrija Pernar i Darko Kušić, koji kažu kako je njihova zajednička priča počela s kiselim tijestom. Zbog toga njihovi pekarski proizvodi imaju poseban šmek koji će oduševiti i najveće skeptike.

''Naša priča počela je s prirodnim kvascem. Kada smo shvatili što može učiniti malo fermentiranog brašna i vode, nismo ni trenutka dvojili te smo odlučili otvoriti pekarnicu koja se bavi proizvodnjom kruha s prirodnim kvascem bez aditiva. Odlučili smo u proizvodnji kruha primijeniti znanje o fermentaciji, prirodnom kvascu i kvaliteti žitarica, tehnološki najzahtjevniju i najkompleksniju vrstu pekarstva, ali ujedno i najljepšu'', kazala je Anamarija.

U Bread Clubu zaposleno je 25 ljudi, tim je to koji je sastavljen prije svega od zaljubljenika u pekarstvo, ljudi koji su unatoč potpuno drukčijim profesionalnim usmjerenjima i pričama odabrali posvetiti se svojoj strasti.

Osim raznih kruhova, u njihovim craft pekarnicama u Trakošćanskoj i Vlaškoj možete isprobati croissante, cruffine, cookieje, pizze i sendviče te mnogima omiljenu focacciu. U svakom zalogaju osjete se ljubav i strast prema pekarstvu, ali i želja za promjenom prehrambenih navika Hrvata. Zbog tradicionalnog načina proizvodnje njihovi su proizvodi lakše probavljivi i nutritivno bogatiji, a čini se da to nije prošlo nezamijećeno jer se ispred Bread Cluba svakodnevno stvaraju redovi kako bi njihovi obožavatelji ugrabili jedan komad friško ispečenog kruha.

''Bread Club je vizija koja se neprestano razvija, koja teži predanosti radu, učenju i promjeni kulturoloških prehrambenih navika. Upravo tu ljubav i inspiraciju želimo prenijeti i u svoje recepture i podijeliti je s vama'', istaknula je Anamarija.

Delicije iz Bread Cluba Delicije iz Bread Cluba (Foto: Bread Club)

 Ako vam se već pri samoj pomisli na ove jedinstvene pekarske proizvode i slastice iz Bread Club radionice otvara apetit, oduševit će vas što je upravo ova ekipa s vama odlučila podijeliti recepte za svoje nadaleko hvaljene i prepoznate proizvode. U suradnji s Mastercardom, na priceless.com, pokazali su kako napraviti kruh od kiselog tijesta te međimursku zlevanku. Iako se njihova receptura ovog starog klasika nešto razlikuje od one na koju smo navikli kušajući ovaj kolač kod svojih baka, u pripremi zlevanke s potpisom majstora iz Bread Cluba, ovi će vas stručnjaci voditi korak po korak, tako da nigdje ne možete pogriješiti.

Kako bi mirisi svježe pečenog kruha i zlevanke ušli u svaki kutak vašeg doma i raspametili vaše najmilije, dovoljno je posjetiti priceless.com, registrirati se svojom Mastercard® karticom i besplatno preuzeti ovo neprocjenjivo iskustvo.

 

Uz ovaj jedinstveni vodič koje će vam neupitno pomoći da pripremite najfiniji kruh i zlevanku novoga doba u vlastitim kuhinjama, na platformi priceless.com čekaju vas i brojna druga digitalna iskustva, pripremljena posebno za korisnike Mastercard® kartica. Stoga, posjetite ovaj jedinstveni digitalni hub te u istom danu zaronite u jedini slatkovodni akvarij u Hrvatskoj, naučite sve što trebate znati kako biste postali vrhunski DJ na jedan dan, doznajte sve tajne renovacije starog namještaja, uživajte u virtualnim koncertnim spektaklima te brojnim drugim jedinstvenim prilikama, osmišljenima kako bi vas iz dana u dan motivirale da iskušate nešto novo i stvorite neprocjenjive trenutke koje ćete još dugo pamtiti.

Bread club su posjetile naše kolegice iz Zadovoljna.hr, što su sve otkrile pogledajte u videu i pritom pokušajte ne poželjeti komadić hrskavog kruha ili sočne zlevanke!

 

Nova StudioSadržaj je napravljen u produkciji Nova Studija, native tima Nove TV, u suradnji s partnerom Mastercard® po najvišim profesionalnim standardima.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju