Sastojci:
250 grama brašna
250 grama smeđeg šećera
200 grama maslaca
150 grama čokoladnih kapljica
2 žumanjka
1 čajna žličica praška za pecivo
½ čajna žličica ekstrakta vanilije
prstohvat soli
sladoled od vanilije za posluživanje

U trendu Pileći paprikaš Tjedni jelovnik Zasitna su, fina i rade se bez puno muke: Sedam predobrih jela za svaki dan ovog tjedna Kuća za odmor Out House, Sv. Ivan Zelina, Airbnb - 9 Mir i tišina Pola sata od Zagreba: Kuća s bazenom za vikend-odmor u kojoj vam nitko neće smetati Korčula - 10 Kao brod od kamena Pogledajte nevjerojatne prizore Korčule: Grad kontrasta, između mora i povijesti

Slika nije dostupna Hrana i piće Recept za brze kekse od lješnjaka od samo 4 sastojka

Priprema:
1. Zagrijte pećnicu na 180 Celzijevih stupnjeva.

2. U velikoj zdjeli izmiksajte maslac sa sobne temperature i šećer.

3. Potom ubacite žumanjke i ekstrakt vanilije i sve dobro promiješajte.

4. Smjesi dodajte brašno, prašak za pecivo i prstohvat soli i sve dobro promiješajte dok ne dobijete prhko tijesto.

5. Na kraju umiješajte čokoladne kapljice ili običnu čokoladu koji ste nasjeckali na manje komade.

Slika nije dostupna Hrana i piće Kad je sve više od toga tlaka: Jednostavni sendvič-keksi sa sladoledom

6. Lagano namastite tavu za pečenje i u nju prebacite smjesu.

Bit će vam potrebna tava od kovanog željeza ili sličan model koji može podnijeti pečenje u pećnici. Ako nemate takvu tavu, poslužiti se možete i kalupom za torte.

7. Pecite XXL keks oko 20 do 30 minuta ovisno o tome želite li da bude mekan ili tvrđi.

8. Ohladite prije rezanja, a poslužite uz kuglicu sladoleda od vanilije. Dobar tek!