Sastojci za 10 keksa:
115 grama lješnjaka
65 grama šećera
bjelanjak jednog velikog jaja
prstohvat soli
Priprema:
1. Lješnjake rasprostrite na lim za pečenje pa ih lagano tostirajte u pećnici 10 do 15 minuta na 180 Celzijevih stupnjeva.
2. Ohladite ih, protrljajte ih kuhinjskom krpom da odstranite većinu kožice s orašastog ploda.
3. Sameljite potpuno ohlađene lješnjake u sjeckalici dok ne dobijete malo krupniji prah.
4. Mikserom istucite bjelanjak i sol u čvrsti snijeg.
5. U snijeg nježno umiješajte šećer i smrvljene lješnjake. Dobivena smjesa trebala bi biti vlažna.
6. Podjelite smjesu žlicom na 10 keksa. Smjesu pravilno rasporedite na lim za pečenje te ostavite oko svakog keksa slobodan prostor od oko 5 centmetara.
7. Stavite peći u prethodno zagrijanu pećnicu na 150 Celzijevih stupnjeva oko 20 minuta, odnosno dok keksi ne dobiju zlatno-žutu boju. Dobar tek!