Sastojci za 10 keksa:
115 grama lješnjaka
65 grama šećera
bjelanjak jednog velikog jaja
prstohvat soli

Priprema:
1. Lješnjake rasprostrite na lim za pečenje pa ih lagano tostirajte u pećnici 10 do 15 minuta na 180 Celzijevih stupnjeva.

Proteinski keksi od zobi, maslaca od kikirikija i banana Hrana i piće Proteinski keksi: Slastan doručak gotov za manje od pola sata

2. Ohladite ih, protrljajte ih kuhinjskom krpom da odstranite većinu kožice s orašastog ploda.

3. Sameljite potpuno ohlađene lješnjake u sjeckalici dok ne dobijete malo krupniji prah.

4. Mikserom istucite bjelanjak i sol u čvrsti snijeg.

5. U snijeg nježno umiješajte šećer i smrvljene lješnjake. Dobivena smjesa trebala bi biti vlažna.

Slika nije dostupna Hrana i piće Kad uhvati kriza za slatkim: Ludilo recepti od samo dva sastojka

6. Podjelite smjesu žlicom na 10 keksa. Smjesu pravilno rasporedite na lim za pečenje te ostavite oko svakog keksa slobodan prostor od oko 5 centmetara.

7. Stavite peći u prethodno zagrijanu pećnicu na 150 Celzijevih stupnjeva oko 20 minuta, odnosno dok keksi ne dobiju zlatno-žutu boju. Dobar tek!

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju