Tražite li brzo gotovu, hrskavu i hladnu ljetnu poslasticu sendvič-keksi će ispuniti očekivanja. Ako vam je prevruće za razmišljanje i prljanje posuđa, najednostavnije što možete učiniti je kupiti omiljeni sladoled i kekse.
Veličina je bitna
Idealni keksi za sendviče su većeg promjera. Bilo bi dobro da nisu previše prhki jer ih je izazov jesti, a da se ne izmrve u tisuću komada. Želite li ih ušminkati za goste, zgodan dodatak su i jestive šarene, ili čokoladne mrvice.
Trik za domaće kekse
Profići u izradi takvih deserata tvrde da ponekad treba dati i šansu domaćim keksima. Odlučite li se na paljenje pećnice, izvadite ih iz netom prije nego što su pečeni do kraja kako bi u konačnici bili što sočniji. Vodite računa o tome da ne budu previše tanki (popucat će) ili predebeli (teško ćete ih pojesti).
Najbolji sladoled
Nema sumnje da o kvaliteti sladoleda itekako ovisi okus sendvič-keksa, ali prilikom kupnje birajte mekane i kremaste vrste koje je lako oblikovati.
Trik s kutijom
Sladoled u kartonskim čašama i posudama koje se mogu prerezati olakšava posao. Oštrim nožem režite pakiranje kako biste dobili ploške kojima potom odvojite kartonski rub. Odlučite li se na tu metodu, trebat će vam i dovoljno široki keksi.
Žlica za sladoled
Umjesto rezanja kutije, sladoled možete vaditi žlicom za sladoled kojom ćete napraviti pravilne kugle. Smjestite svaku kuglu na keks i zatim je lagano spljoštite. Radite li domaći sladoled, napravite ga u limu i vadite pomoću okruglog kalupa.
Za kasnije…
Kako se ne bi rastopili prije nego što ih odlučite pojesti, ili stignu gosti, zamotajte svaki sendvič u prozirnu foliju ili papir za pečenje, vratite u zamrzivač pa odmotajte netom prije posluživanja.
Zamjena za kekse
Umjesto keksa, poslužit će i višak biskvitnog kolača kojeg narežite na ploške i napravite sendviče sa sladoledom.