Teško je onome tko nosi posao kući, a kamoli tek onome koji ga nosi u kafanu. Čini se da se upravo to dogodilo u popularnom kafiću The Bar Stock Exchange jer atmosfera u njemu podsjeća na onu s Wall Streeta.

Premda na prvu djeluje kao bilo koji omiljeni pub, pozornost će vam već kroz nekoliko sekundi ukrasti veliki ekrani na zidu. Na njima (uglavnom) nisu utakmice, ali ekipa ipak svako malo pažljivo pogleda prema njima i ovisno o tome što vidi, veselo usklikne i naruči rundu ili digne ruke u zrak i pošalje sve u rodni kraj.

Naime, na ekranima su prikazana sva pića u ponudi puba te njihove cijene, koje – kao na burzi – rastu i padaju ovisno o potražnji. Tu nije kraj! Gosti mogu svoja pića i njihove cijene pratiti i naručivati preko aplikacije. Mogu se također međusobno natjecati ili udružiti protiv sistema kako bi srušili cijenu pića.

Kada se tržište uruši, oglašava se sirena i nastupa obavijest poput ove: "Sva piva su 50% jeftinija idućih pet minuta".

Cijela ideja rođena je u Indiji, u kojoj se taj tip kafića proširio diljem zemlje, od Mumbaija do Banglorea. Ako uskoro ne putujete u Indiju, možda će vam ovo biti samo daleka ideja – a možda i inspiracija za pokretanje nečeg sličnog? Po mogućnosti, u blizini Ekonomskog fakulteta, kao dio terenske nastave.

Čudi li vas što je The Bar Stock Exchange dobio titulu tehnološki najnaprednijeg kafića u Indiji? Nismo ni mislili… :D

 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju