Kada nemate puno vremena za pripremu jela, a želite uživati u finom obroku, ova juha je savršeni izbor. Priprema se od tek nekoliko sastojaka: tjestenine, pilećeg temeljca, parmezana, maslaca i pokojeg začina.
Za juhu možete upotrijebiti bilo koju tjesteninu, ipak najlakše će vam biti jesti neku sitniju vrstu poput ditalinija.
Punoću okusa cijelom jelu daje mnogo maslaca i parmezan. Najbolje rezultate dobit ćete ako upotrijebite sir koji ste samostalno naribali prije stavljanja u juhu.
Juha od tjestenine i parmezana - sastojci:
- 2 l pilećeg temeljca
- 400 g ditalini tjestenine
- 200 g maslaca
- 90 g naribanog parmezana
- 2 češnja češnjaka
- papar po želji
- svježi peršin za posluživanje
Juha od tjestenine i parmezana - priprema:
- U loncu rastopite maslac, pa na njemu prepirjajte sitno nasjeckani češnjak. Pirjajte češnjak u trajanju oko pola minute.
- Podlijte češnjak s pilećim temeljcem i dodajte suhu tjesteninu. Kuhajte sve zajedno oko deset minuta dok se tjestenina ne skuha al dente.
- U juhu ubacite većinu naribanog parmezana i začinite s paprom po želji. Juhu poslužite toplu sa svježim peršinom i preostalim parmezanom. Dobar tek!
Okusi djetinjstva: Chef Mario Mihelj otkriva tajnu savršene bistre juhe