Kada nemate puno vremena za pripremu jela, a želite uživati u finom obroku, ova juha je savršeni izbor. Priprema se od tek nekoliko sastojaka: tjestenine, pilećeg temeljca, parmezana, maslaca i pokojeg začina.

Za juhu možete upotrijebiti bilo koju tjesteninu, ipak najlakše će vam biti jesti neku sitniju vrstu poput ditalinija.

Punoću okusa cijelom jelu daje mnogo maslaca i parmezan. Najbolje rezultate dobit ćete ako upotrijebite sir koji ste samostalno naribali prije stavljanja u juhu.

Juha od tjestenine i parmezana - sastojci:

  • 2 l pilećeg temeljca
  • 400 g ditalini tjestenine
  • 200 g maslaca
  • 90 g naribanog parmezana
  • 2 češnja češnjaka
  • papar po želji
  • svježi peršin za posluživanje

Juha od tjestenine i parmezana - priprema:

  1. U loncu rastopite maslac, pa na njemu prepirjajte sitno nasjeckani češnjak. Pirjajte češnjak u trajanju oko pola minute.
  2. Podlijte češnjak s pilećim temeljcem i dodajte suhu tjesteninu. Kuhajte sve zajedno oko deset minuta dok se tjestenina ne skuha al dente.
  3. U juhu ubacite većinu naribanog parmezana i začinite s paprom po želji. Juhu poslužite toplu sa svježim peršinom i preostalim parmezanom. Dobar tek!

Okusi djetinjstva: Chef Mario Mihelj otkriva tajnu savršene bistre juhe Tajna savršene juhe - 2 Tajna savršene juhe - 1 Tajna savršene juhe - 4 +0 Tajna savršene juhe - 3