Galerija Tajna savršene juhe - 2 0 Tajna savršene juhe - 1 0 Tajna savršene juhe - 4 0 Tajna savršene juhe - 3 0

U trendu Kuća za odmor na Cresu, Airbnb - 6 Pogled s terase je vau! 60 eura na noć: Mala kuća na Cresu za one koji na odmoru žude za mirom i tišinom Prodaja nekih vrsta iznutrica u SAD-u je zabranjene Od 1971. godine U Hrvatskoj se ovaj komad mesa može kupiti u bilo kojoj mesnici, a u SAD-u je prodaja zabranjena zakonom Tuzla - 2 Panonika Slana jezera: Omiljeno "morsko" kupalište u koje Slavonci dolaze zbog niskih cijena i dobre zabave

Neizostavni dio svake kuhinje zasigurno je juha. Najbolja je vjerojatno svima ona iz obiteljskih kuharica, koja u loncu krije sve mirise i okuse djetinjstva. Možda na prvu zvuči jednostavno, ali i za juhu treba slijediti neka pravila, pogotovo ako želite dobiti savršenu i bistru juhu kakva se poslužuje u restoranima.

Chef Mario Mihelj zato otkriva kojim se sve tehnikama koriste profesionalci kako bi u toploj tekućini zarobili brojne okuse zbog kojih će se tražiti tanjur više. Za kuhanje goveđe juhe postoji nekoliko koraka koji se ne preskaču. Već u startu mnogi će možda napraviti pogrešku jer je za tu juhu bitno da se namirnice stave u hladnu vodu. Meso i raznovrsno povrće treba lagano kuhati kako bi ispustilo svoje okuse i kako se juha zbog previsoke temperature ne bi nepotrebno zamutila.

Kako izbistriti juhu?

Dok se juha kuha na laganoj vatri, dobro je znati da luku ne trebate skidati ljusku jer će tako juha biti bogatija te će dobiti lijepu boju. Ako želite superbistru juhu, stručnog naziva consommé, potrebno je na kraju dodati bjelanjke, koji će na površinu izvući sve "nečistoće". U videu pogledajte kako to radi chef Mario Mihelj. Pogledajte i razliku završnog proizvoda u koji je stavio bjelanjak i onoga koji je dobio prije tog koraka. Ako ste raspoloženi za još kulinarskih savjeta, pogledajte čemu vas sve u Školi kuhanja uči Mario Mihelj.