U Ujedinjenom Kraljevstvu se 26. kolovoza slavi kao Nacionalni dan burgera. Tim povodom londonski restoran Luxxo Burger u suradnji s proizvođačima legendarne videoigre King's Bounty (čiji se nastavak nedavno pojavio na tržištu) odlučio je lansirati poseban specijalitet.

Slika nije dostupna Hrana i piće Ljuta jaja s gljivama: Recept za doručak koji izaziva suze (radosnice)

King's Bounty II čili burger je pravi izazov i za najveće ljubitelje začinjene hrane. Navodno je 125 puta ljući od jalapeno papričice. Prema Scovilleovoj skali za mjerenje ljutine jalapeno papričica ima 8000 jedinica, a nova kreacija Luxxo Burger čak milijun jedinica Scovillea.

Scoville skala je sustav za označavanje ljutine čili papričica, iskazuje se u Scoville jedinicama, a označava količinu alkaloida kapsaicina.

Biste li probali King's Bounty II čili burger?

  • Svakako, obožavam ljutu hranu
  • Volim ljuto, ali ovo je previše čak i za mene
  • Nema šanse da probam nešto tako ljuto

glasova:

Za izradu burgera koriste se čili papričice Bird's Eye, a svaka od njih ima 100.000 Scoville jedinica. Papričice zapravo predstavljaju zube na ovom nesvakidašnjem burgeru.

King's Bounty II burger sastavljen je od dvije pljeskavice aromatizirane čilijem, prekrivene tajnim čili umakom te posebnim čili sirom. Sve zajedno posluženo je u „paklenom“ crnom pecivu sa sezamovim sjemenkama.

„Burger izgleda zlo i sigurno će biti veliki izazov za pojesti čak i najvećim ljubiteljima začinjene hrane,“ istaknuli su u Luxxo Burgeru.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju