Ako vam je dosadila klasična kajgana, isprobajte doručak kojem ne nedostaje okusa i mirisa. Kajganu poslužite uz prepečenac, a kao protuteža ljutini poslužit će svježi sir ili jogurt.

Umjesto gljiva iskoristiti možete rajčice, a u tu kombinaciju aroma dobro će se uklopiti i garam masala. Pikantnost možete i pojačati uz koji prstohvat čilija u prahu.

Recept za ljuta jaja:

2 žlice maslaca
1 mladi luk
1 mala ljuta papričica
1 žličica ribanog svježeg đumbira
1 žličica sitno nasjeckanog češnjaka
150 g šampinjona
1 žličica mljevenog korijandra
1/2 žličice kurkume u prahu
4 velika jaja
1 žličica limunova soka
sol, papar

Priprema:

1. Na maslinovu ulju popržite nasjeckani mladi luk pa dodajte naribani đumbir, sitno sjeckani češnjak, papričicu i ostale začine. Često miješajte i pržite nekoliko minuta pa ubacite i očišćene, narezane gljive.

2. Kada gljive puste vodu, ulijte i jaja koja prethodno umutite vilicom. Pržite miješajući dok se jaja ne počnu stezati pa umiješajte limunov sok i poslužite odmah obilno posipano paprom.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju