Chili crisp ili hrskave pahuljice čilija u aromatičnom ulju popularan su začin u kineskoj i azijskoj kuhinji. Dodaju se slanim, ali i slatkim jelima, a ponajviše kuhanoj riži i tjestenini, različitim juhama i varivima.

Mogu biti odličan dodatak i uz pečena jaja. Umjesto da jaja ispečete na običnom biljnom ulju ili maslacu, napravite ih na ovom pikantnom začinu. Dvije žlice chili crispa bit će dovoljne da ispečete četiri jaja na oko.

Chili crisp može se naći u specijaliziranim azijskim trgovinama ili na internetu, a možete ih sami napraviti i prema ovom receptu.

Sastojci za jaja s hrskavim pahuljicama čilija:

  • 4 jaja
  • 2 žlice chili crispa
  • sol i papar po želji

Priprema jaja na oko s hrskavim pahuljicama čilija:

  1. Na zagrijanu tavu dodajte dvije žlice chili crispa te ih rasporedite po zagrijanoj površini.
  2. Na tavu potom dodajte četiri jaja bez ljuske. Posolite i popaprite ih po želji.
  3. Pustite da se jaja termički obrađuju oko tri do pet minuta, odnosno dok bjelanjak ne bude pečen do kraja, ali žumanjak bude još lagano tekuć.
  4. Prebacite jaja na tanjur i poslužite s kriškom kruha. Dobar tek!

Savjet plus:

U kineskoj kuhinji ovako pečena jaja na oko poslužuju se s povrćem po želji i kuhanom rižom koju ste začinili s malo rižina octa, prstohvatom soli i još hrskavih pahuljica čilija u aromatičnom ulju.

Što se događa u tijelu kada jedemo (pre)ljutu hranu? Ljute papričice - 4 Ljute papričice - 3 Ljute papričice - 2 +1 Ljute papričice - 1

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju