Svinjetina je jedna od temeljnih namirnica kineske kuhinje, a koju termički obrađuju na različite načine – kuhaju je, pirjaju, prže, pohaju...

Mi vam donosimo recept za pirjane komadiće svinjetine koji se pripremaju od jednostavnih sastojaka. Nježni komadi svinjetine pirjaju se u umaku punom slasti i s daškom ljutine.

Ako niste ljubitelj ljutog, smanjite količinu ulja od čilija ili ovaj sastojak ispustite iz recepta.

Pirjana svinjetina se tradicionalno poslužuje uz kuhanu rižu, no možete ga sljubiti i s kineskim rezancima ili jednostavnim pireom od krumpira. Zapravo, svinjetina je tako fina da je možete jesti i uz običan kruh.

Sastojci:

  • 900 g svinjskog karea
  • 375 ml vode
  • 125 ml umaka od soje
  • 4 žlice šećera
  • 1 žlica nasjeckanog češnjaka
  • 1 čajna žličica naribanog đumbira
  • 1 čajna žličica tostiranog sezamovog ulja
  • 1 žlica ulja od čilija
  • biljno ulje za pirjanje
  • mladi luk za posluživanje
  • sezamove sjemenke za posluživanje

Priprema:

  1. Narežite svinjetinu na kocke veličine oko 2,5 centimetara.
  2. U tavi zagrijte malo biljnog ulja pa na njemu prepržite svinjetinu sa svih strana dok ne dobije lijepu zlaćanu boju.
  3. U zasebnoj zdjeli pomiješajte vodu, umak od soje, šećer, tostirano sezamovo ulje, ulje od čilija, nasjeckani češnjak i naribani đumbir.
  4. Dobiveni umak prelijte preko mesa i pustite da zavrije. Potom smanjite temepraturu i na laganoj pirjajte meso oko 30 minuta dok se svinjetina termički ne obradi do kraja, a umak ne reducira.
  5. Poslužite meso s nasjeckanim mladim lukom i sezamovim sjemenkama. Dobar tek!

Hrskava svinjetina s jajima: Azijski recept pun okusa koji može pomoći protiv mamurluka Sisig/Ilustracija - 1 Sisig/Ilustracija - 3 Sisig/Ilustracija - 2 +0 Sisig

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju