Svinjetina je jedna od temeljnih namirnica kineske kuhinje, a koju termički obrađuju na različite načine – kuhaju je, pirjaju, prže, pohaju...

Mi vam donosimo recept za pirjane komadiće svinjetine koji se pripremaju od jednostavnih sastojaka. Nježni komadi svinjetine pirjaju se u umaku punom slasti i s daškom ljutine.

U trendu Tekućina iz konzerve slanutka ili graha zove se aquafaba Važno pitanje Treba li ispirati tekućinu iz konzerve graha ili slanutka? Suhomesnati proizvodi Skraćuju život Stručnjak za dugovječnost otkrio: Nemojte jesti ovih 5 "otrovnih" vrsta hrane Pirjane tikvice Uz meso i ribu Najfinije pirjane tikvice: Recept za sjajan prilog gotov za 10 do 15 minuta

Ako niste ljubitelj ljutog, smanjite količinu ulja od čilija ili ovaj sastojak ispustite iz recepta.

Pirjana svinjetina se tradicionalno poslužuje uz kuhanu rižu, no možete ga sljubiti i s kineskim rezancima ili jednostavnim pireom od krumpira. Zapravo, svinjetina je tako fina da je možete jesti i uz običan kruh.

Sastojci:

  • 900 g svinjskog karea
  • 375 ml vode
  • 125 ml umaka od soje
  • 4 žlice šećera
  • 1 žlica nasjeckanog češnjaka
  • 1 čajna žličica naribanog đumbira
  • 1 čajna žličica tostiranog sezamovog ulja
  • 1 žlica ulja od čilija
  • biljno ulje za pirjanje
  • mladi luk za posluživanje
  • sezamove sjemenke za posluživanje

Priprema:

  1. Narežite svinjetinu na kocke veličine oko 2,5 centimetara.
  2. U tavi zagrijte malo biljnog ulja pa na njemu prepržite svinjetinu sa svih strana dok ne dobije lijepu zlaćanu boju.
  3. U zasebnoj zdjeli pomiješajte vodu, umak od soje, šećer, tostirano sezamovo ulje, ulje od čilija, nasjeckani češnjak i naribani đumbir.
  4. Dobiveni umak prelijte preko mesa i pustite da zavrije. Potom smanjite temepraturu i na laganoj pirjajte meso oko 30 minuta dok se svinjetina termički ne obradi do kraja, a umak ne reducira.
  5. Poslužite meso s nasjeckanim mladim lukom i sezamovim sjemenkama. Dobar tek!

Hrskava svinjetina s jajima: Azijski recept pun okusa koji može pomoći protiv mamurluka Sisig/Ilustracija - 1 Sisig/Ilustracija - 3 Sisig/Ilustracija - 2 +0 Sisig