Svinjetina je jedna od temeljnih namirnica kineske kuhinje, a koju termički obrađuju na različite načine – kuhaju je, pirjaju, prže, pohaju...

Mi vam donosimo recept za pirjane komadiće svinjetine koji se pripremaju od jednostavnih sastojaka. Nježni komadi svinjetine pirjaju se u umaku punom slasti i s daškom ljutine.

U trendu Plima, ilustracija Nezapamćena nepogoda Jadranski cunami: Dan kada je podivljalo more uhvatilo ljude na spavanju, izvlačilo ih iz kuća i potapalo brodove Varivo od mahuna Tjedni jelovnik 7 sirotinjskih jela za svaki dan ovoga tjedna koji se mogu napraviti za smiješan novac Turisti Kulturološki šok Amerikanci u čudu o Hrvatskoj: "Sve je maleno, hrana je bizarna, a od zahodske mafije imamo traume"

Ako niste ljubitelj ljutog, smanjite količinu ulja od čilija ili ovaj sastojak ispustite iz recepta.

Pirjana svinjetina se tradicionalno poslužuje uz kuhanu rižu, no možete ga sljubiti i s kineskim rezancima ili jednostavnim pireom od krumpira. Zapravo, svinjetina je tako fina da je možete jesti i uz običan kruh.

Sastojci:

  • 900 g svinjskog karea
  • 375 ml vode
  • 125 ml umaka od soje
  • 4 žlice šećera
  • 1 žlica nasjeckanog češnjaka
  • 1 čajna žličica naribanog đumbira
  • 1 čajna žličica tostiranog sezamovog ulja
  • 1 žlica ulja od čilija
  • biljno ulje za pirjanje
  • mladi luk za posluživanje
  • sezamove sjemenke za posluživanje

Priprema:

  1. Narežite svinjetinu na kocke veličine oko 2,5 centimetara.
  2. U tavi zagrijte malo biljnog ulja pa na njemu prepržite svinjetinu sa svih strana dok ne dobije lijepu zlaćanu boju.
  3. U zasebnoj zdjeli pomiješajte vodu, umak od soje, šećer, tostirano sezamovo ulje, ulje od čilija, nasjeckani češnjak i naribani đumbir.
  4. Dobiveni umak prelijte preko mesa i pustite da zavrije. Potom smanjite temepraturu i na laganoj pirjajte meso oko 30 minuta dok se svinjetina termički ne obradi do kraja, a umak ne reducira.
  5. Poslužite meso s nasjeckanim mladim lukom i sezamovim sjemenkama. Dobar tek!

Hrskava svinjetina s jajima: Azijski recept pun okusa koji može pomoći protiv mamurluka Sisig/Ilustracija - 1 Sisig/Ilustracija - 3 Sisig/Ilustracija - 2 +0 Sisig