Uštede vremena i novca dvije su najvažnije stavke u životu svakog studenta. Kad su obroci u pitanju, svi dobro znamo kolikog raspona može biti mašta jer u tom periodu života svaka namirnica koja postoji u frižideru jednostavno nekako mora biti jestiva.


Za složenac s jajima, osim mlijeka, soli i papra, potrebni su vam ostaci povrća iz frižidera koji će ovo jelo učiniti punijim i jajima dati dodatan šmek. Tikvice, paprika, luk, kukuruz, gljive, opcija je bezbroj, a ostatke možete sačuvati za kasnije u hermetički zatvorenoj posudi i do tri dana u hladnjaku.


Iako je menza uvijek prva i najlakša opcija u kojoj te za malo novaca čeka topli obrok, donosimo jednostavan recept za hranjiv i zasitan ručak ili večeru koja će svakog studenta dugo držati sitim i za koji ne treba gotovo nikakvo znanje i vještine iz kuhinje. Riječ je o jelu prihvatljivome i za najskromniji studentski budžet, a sve namirnice lako se mogu pronaći u Lidlu.

Studentski složenac s jajima - 1 Studentski složenac s jajima - 1 (Foto: Tibor Marochini/Nova Studio)

RECEPT – SLOŽENAC S JAJIMA I POVRĆEM


SASTOJCI:


• pola tikvice
• pola crvene paprike
• mladi luk
• 7 jaja Okusi zavičaja
• 100 g naribanog sira
• 100 ml mlijeka Okusi zavičaja
• pakiranje Pikok kuhane šunke
• 2 žličice soli
• žličica papra


PRIPREMA:


1. Narežite tikvicu, crvenu papriku, mladi luk i kuhanu šunku. Pripremite zdjelu i razmutite u njoj jaja te dodajte sol i papar. Smjesi dodajte 50 g ribanog sira pa skupa još jednom lagano promiješajte.

2. Uključite pećnicu na 200 °C stupnjeva. Složenac s jajima i povrćem iz duboke posude premjestite u keramičku i prije pečenja pospite ostatkom ribanog sira. Pecite 20-25 minuta dok složenac ne poprimi zlatnu boju i uživajte. Dobar tek!

  Studentski složenac s jajima - 2 Studentski složenac s jajima - 2 (Foto: Tibor Marochini/Nova Studio)


Uz ovo jednostavno jelo koje je gotovo za pola sata dugo ćete ostati siti. Osim lagane pripreme, za složenac s jajima trebat ćete samo dvije posude, zbog čega kuhinja ostaje savršeno čista i nakon kulinarskog pothvata. Razno povrće, kao i sve ostale potrebne sastojke s kojima možete eksperimentirati tražeći svoju najdražu kombinaciju okusa pronaći možete u obližnjem Lidlu. Podijelite svoj ručak s kolegama s faksa ili ga poslužite na zajedničkom učenju i druženju te uživajte u ukusnom obroku koji će svi poželjeti i sami isprobati kod kuće.

Nova StudioSadržaj je napravljen u produkciji Nova Studija, native tima Nove TV, u suradnji s partnerom Lidl po najvišim profesionalnim standardima.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju