Galerija Hrskavi pileći prutići pohani s cornflakesom i prženi u gheeju Hrskavi pileći prutići prženi u pročišćenom maslacu People2People GHEE radi se ručno s puno ljubavi i strpljenja +0 Otvorenjem „plavih polica“ SPAR Hrvatska i Nova TV najavili početak projekta „Startaj Hrvatska“

Inspirirani novom epizodom emisije Startaj Hrvatska i proizvodom People to people GHEE, koji je ovaj vikend predstavljen, odlučili smo provjeriti može li se zaista na njemu pržiti, a da ne zagori.

Startaj Hrvatska donosi osam poduzetničkih priča koje je Nova TV zajedno sa SPAR-om Hrvatska odabrala među stotinama prijava pristiglih na projekt, a među njima je i ona Berne Storjak.

Njezin ghee koji izrađuje ručno od kvalitetnog hrvatskog maslaca malih proizvođača dobiva se tradicionalnom metodom kojom se maslac u kontroliranom, višesatnom procesu pročišćuje od vode, mliječnih bjelančevina i laktoze, zbog čega je pogodan za ljude alergične na mlijeko i mliječne proizvode.

People2People GHEE radi se ručno s puno ljubavi i strpljenja People2People GHEE radi se ručno s puno ljubavi i strpljenja (Foto: Nova Studio)

Pročišćeni ghee maslac idealna je i ukusna zamjena za ostale vrste ulja i masti pri kuhanju na visokim temperaturama bez bojazni da će zagorjeti. Zbog svog specifičnog, ali neutralnog okusa izvrstan je kao namaz na kruhu ili krekerima i kao dodatak raznim jelima koje dodatno oplemenjuje, kao što je i naše jelo koje smo danas odlučili spremiti s njim.

RECEPT – Hrskavi pileći prutići u cornflakesu

Sastojci:
180 g maslaca People2People GHEE
500 g pilećih prsa
šalica brašna
šalica usitnjenih kukuruznih pahuljica ili cornflakesa
2 jaja
sol
kuhano povrće po želji (mrkva, batat, brokula…)

Hrskavi pileći prutići prženi u pročišćenom maslacu Hrskavi pileći prutići prženi u pročišćenom maslacu (Foto: Nova Studio)

Priprema:
1. Cornflakes ili kukuruzne pahuljice usitnite u vrećici sa zatvaračem i pripremite sve za paniranje – brašno, jaja i kukuruzne pahuljice. Jaja umutite vilicom i posolite po želji.

2. Pileća prsa odrežite na trakice pa ih panirajte uvijek istim redoslijedom, prvo ih uvaljajte u brašno, pa u jaja i onda u cornflakes.

3. U dubljoj tavi rastopite tri žlice gheeja. Mi smo koristili People2People GHEE koji je izrađen ručno s puno ljubavi i strpljenja te je odlična zamjena za ostale vrste ulja ili masti.

4. Pržite prutiće oko 2 do 3 minute sa svake strane na visokoj do srednjoj vatri.

5. Pileće prutiće grickajte uz umak s vrhnjem i vlascem ili ljutkastom salsom od rajčice ili ih pak poslužite uz kuhano povrće ili prilog po želji. Kuhano povrće također obogatite maslacem People2People GHEE, uz koji ćete se osjećati lagano, sito i zadovoljno, bez težine u želucu i puni energije.

People2People GHEE s kojim možete napraviti ovo jelo potražite u INTERSPAR i odabranim SPAR trgovinama.

Otvorenjem „plavih polica“ SPAR Hrvatska i Nova TV najavili početak projekta „Startaj Hrvatska“ Otvorenjem „plavih polica“ SPAR Hrvatska i Nova TV najavili početak projekta „Startaj Hrvatska“ (Foto: Nova TV)

Emisija Startaj Hrvatska prati osam poduzetničkih priča i osam odličnih proizvoda koje je Nova TV zajedno sa SPAR-om Hrvatska odabrala među stotinama prijava pristiglih na projekt Startaj Hrvatska. Oni koji se pokažu doraslima ovome izazovu potpisat će ugovor sa SPAR-om Hrvatska, ali samo jedan proizvod, onaj najuspješniji u kontekstu proizvoda, ali i razvoja poduzetnika te s najboljim prodajnim rezultatima, postat će Hrvatski hit-proizvod 2020. godine te zauzeti posebno mjesto na policama svih INTERSPAR i odabranih SPAR trgovinama diljem Hrvatske.

 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju